Haldoklik a kiscicam! Mit csinaljak?
A cicákkal valami baj volt, ezért nem hagyta az anyjuk szopni őket.
Ne az állatorvost szidd, ő sem tudott volna segíteni.
Azt írod, ez már nem először fordult elő.
Ha állatbarát lennél, akkor már rég ivartalaníttattad volna a cicádat! Miért hagyod, hogy ezek a dolgok történjenek? Jegyeztesd elő most műtétre, és műttesd meg őt.
Ha pedig kiscicát szeretnél, tele van az ország kidobott kiscicákkal, fogadhatsz örökbe, vagy lehetsz ideiglenes befogadó. Ne szaporítsd tovább a számukat. Pláne, hogy elpusztulnak a kölykök, ennek oka van.
nem értem, miért kell a kérdezőt támadni... senkinek nem lenne jó érzés, ha órákig küszködik, hogy megmentse a cicáját, utána meg ilyen kommenteket kap.
Ezt meg nem is értem, hogy gondoljátok, hogy azért nem "állatbarát", mert nem ivartalanította a macskáját. miért lenne köteles ivartalanítani, ha vállalja a felelősséget a kiscicákért, nem fojtja meg és nem teszi őket az utcára? egy egész fájt ki lehetne irtani, ha mindenki úgy gondolkodnak, hogy ne szülessen több, ivartalanítsuk, ha kell, ha nem
35-ös! Nagyon rossz duma ez a faj kiirtásáról, amikor tele van az ország kóbor cicákkal és sokkal több cica van, mint ahány felelős gazdi. Aki állatbarát, az két dolog közül választhat: 1. Ivartalanítás 2. Tenyésztés. Európai rövidszőrű, azaz házicicát is lehet tenyészteni, igen. Ezt azt jelenti, hogy fajtabesorolást kér, vezeti a cica felmenőit, ügyel rá, hogy nehogy olyannal párosodjon, aki vérrokona (erre való a törzskönyv), ügyel arra, hogy csak a legegészségesebb, legjobb tulajdonságokkal rendelkező cicákat tenyéssze tovább. Az összeset beoltatja, teszteli az almot különféle betegségekre.
Szóval igazuk van azoknak, akik számonkérik az ivartalanítást, mert minden szaporító a kóbor cicák esélyét veszi el a gazdikeresésre.
35-ös vagyok
szerintem meg ez a rossz duma, hogy te akarod megmondani, hogy ki mit csináljon a saját macskájával... nekem ne mondja meg senki! ha én vállalom, hogy etetem a macskám kölykeit és otthont biztosítok neki / keresek a kicsiknek gazdát, onnantól fogva szerintem senkinek semmi köze hozzá, hogy ivartalanítom-e a macskáimat vagy sem.
a másik meg, hogy amíg 16 ezer forint egy ivartalanító műtét, pláne senkinek nincs joga számon kérni a másikat... attól, hogy valakinek nincs pénze, nem szeretheti az állatokat? lehet hihetetlen, de nem csak a dúsgazdag emberek szeretik a macskákat...
és lehet rázendíteni, hogy akinek nincs rá pénze, ne legyen macskája, de én ezzel megint nem tudok azonosulni... egy anyagilag kevésbé jól szituált családban is kaphat ugyanannyi, vagy még több szeretetet egy állat. Emellett az ember nem isten, nincs jogunk eldönteni, hogy melyik állat szaporodjon, és melyik ne.
előző vagyok
Ne foglalkozz az ilyen rosszmájú megjegyzésekkel. Vannak, akiknek könnyebb a lelkük, ha kötekedhetnek, másokat kritizálhatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!