Macskások és kutyások miért vagytok azok?
Felsorolnátok érveket és ellenérveket(ha vannak :D) a kutyatartás és macskatartás mellett és ellen?
Még nem volt egyik sem nekem,még csak tervezem hogy egyszer lesz egy benti cicám,s érdekelnek a tapasztalatok.
Szia!
Nekünk mind a kettő van.
Cicás:
-Egy részt szeret vadészni, ezért fogja az egereket, ami hasznos.
-Jó érzés, ha dorombol, bújik hozzád, én tulajdonképpen családtagként tekintek rájuk. Meg sem lehet magyarázni szinte h miért jó.
-Nagyon aranyosak.
Kutyák:
-Házörző
-Hű társ
-És itt is mint a cicáknál, jó ha van, mert hát na nem lehet megmagyarázni..
-És ugye ki tudod vinni sétálni stb...
Azt szeretem a macskában, hogy önálló lény, elvan magának, de ezzel együtt is kedves és bújós. Plusz hasznos, hogy megfogja a rágcsálókat.
Természetesen a fentiekből nem mind igaz minden macskára, de az enyémek mindig ilyenek. Bár "hivatalosan" nincs macskám, félig vadállatnak tartom, mindössze idejár, kap enni, a kisfia is itt lóg... De amikor saját macskáink voltak, azokkal sem volt sok gond, bár a lakásban nehezebb volt (télen laktak ott).
Gyerekként kutyusom is volt, cicám is, akkor inkább kutyás voltam, viszont már macskás. Jelenleg 5 is van, de volt már jópár macskám ezelőtt is, csak akkoriban kinti-benti cicák voltak, és idővel elkoptak sajnos...így befejeztük a kinti tartást, mert 7 éves volt a legidősebb cica akit elveszítettünk, míg 21 volt a legöregebb benti.
A cicák amúgy nagyon is hűségesek, és ragaszkodók, csak sok ember nem ért a nyelvükön. Hozzá vannak szokva a kutyák neveléséhez, tanításához, és úgy kezelik mint egy kutyát, és ahhoz is hasonlítják, és így persze hogy kevésbé kedves állatoknak tűnnek. És azt hiszik a macska buta meg nem idomítható, pedig ez nem igaz.
Az én cicáim úgy követnek mint az árnyék, ha hazajövök üdvözölnek, ha kizárom őket(pl a fürdőből) nyávognak. Mindegyik cica tud pár trükköt, amit parancsszóra teljesítenek is( az ül és marad mind tudja, azonkívül kinyitják és becsukják az ajtót, villanyt kapcsolnak, puszit adnak, hemperegve gurulnak apportíroznak stb, mind vmi mást)
Ezenkívül rettenetesen kedvesek, hízelgők, és nincs jobb dolog a világon mint dorombolásra elaludni, vagy arra kelni. A mai napig szeretem a kutyákat, van a családban és jól eljátszunk, szívesen vigyázok rá, de én már fixen macskás vagyok. Csak a porcelánfigurák hiányoznak a polcról :D
Mind más személyiség, és hatalmasakat lehet rajtuk nevetni, amit le tudnak művelni, az hatalmas. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!