Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macskások és kutyások miért...

Macskások és kutyások miért vagytok azok?

Figyelt kérdés

Felsorolnátok érveket és ellenérveket(ha vannak :D) a kutyatartás és macskatartás mellett és ellen?

Még nem volt egyik sem nekem,még csak tervezem hogy egyszer lesz egy benti cicám,s érdekelnek a tapasztalatok.

2016. júl. 21. 21:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekünk mind a kettő van.

Cicás:

-Egy részt szeret vadészni, ezért fogja az egereket, ami hasznos.

-Jó érzés, ha dorombol, bújik hozzád, én tulajdonképpen családtagként tekintek rájuk. Meg sem lehet magyarázni szinte h miért jó.

-Nagyon aranyosak.

Kutyák:

-Házörző

-Hű társ

-És itt is mint a cicáknál, jó ha van, mert hát na nem lehet megmagyarázni..

-És ugye ki tudod vinni sétálni stb...

2016. júl. 21. 21:36
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Jól írja az első, a macskák szeretetét nem lehet megmagyarázni, egyszerűen akinek van, az nem tudja nem szeretni őket :) Van bennük valami furcsa báj, ami miatt még a "hűtlenségük" sem zavar. A kutya egészen más, azt igenis meg lehet magyarázni : olyan erőteljesen ragaszkodik a gazdájához, hogy lehetetlen ezt a szeretetet nem viszonozni felé.
2016. júl. 21. 22:17
 3/7 anonim ***** válasza:

Azt szeretem a macskában, hogy önálló lény, elvan magának, de ezzel együtt is kedves és bújós. Plusz hasznos, hogy megfogja a rágcsálókat.

Természetesen a fentiekből nem mind igaz minden macskára, de az enyémek mindig ilyenek. Bár "hivatalosan" nincs macskám, félig vadállatnak tartom, mindössze idejár, kap enni, a kisfia is itt lóg... De amikor saját macskáink voltak, azokkal sem volt sok gond, bár a lakásban nehezebb volt (télen laktak ott).

2016. júl. 21. 22:39
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekként kutyusom is volt, cicám is, akkor inkább kutyás voltam, viszont már macskás. Jelenleg 5 is van, de volt már jópár macskám ezelőtt is, csak akkoriban kinti-benti cicák voltak, és idővel elkoptak sajnos...így befejeztük a kinti tartást, mert 7 éves volt a legidősebb cica akit elveszítettünk, míg 21 volt a legöregebb benti.

A cicák amúgy nagyon is hűségesek, és ragaszkodók, csak sok ember nem ért a nyelvükön. Hozzá vannak szokva a kutyák neveléséhez, tanításához, és úgy kezelik mint egy kutyát, és ahhoz is hasonlítják, és így persze hogy kevésbé kedves állatoknak tűnnek. És azt hiszik a macska buta meg nem idomítható, pedig ez nem igaz.

Az én cicáim úgy követnek mint az árnyék, ha hazajövök üdvözölnek, ha kizárom őket(pl a fürdőből) nyávognak. Mindegyik cica tud pár trükköt, amit parancsszóra teljesítenek is( az ül és marad mind tudja, azonkívül kinyitják és becsukják az ajtót, villanyt kapcsolnak, puszit adnak, hemperegve gurulnak apportíroznak stb, mind vmi mást)

Ezenkívül rettenetesen kedvesek, hízelgők, és nincs jobb dolog a világon mint dorombolásra elaludni, vagy arra kelni. A mai napig szeretem a kutyákat, van a családban és jól eljátszunk, szívesen vigyázok rá, de én már fixen macskás vagyok. Csak a porcelánfigurák hiányoznak a polcról :D

Mind más személyiség, és hatalmasakat lehet rajtuk nevetni, amit le tudnak művelni, az hatalmas. :)

2016. júl. 21. 22:51
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nem lehet megindokolni a választ. Egyszerűen azért van, mert szeretjük őket:)
2016. júl. 22. 08:14
 6/7 anonim ***** válasza:
Egyedül élek a macskámmal, így legalább nem a falnak kell beszélnem ha valami kínom van
2016. júl. 22. 12:34
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Macskás vagyok, több okból kifolyólag. Egyrészt az én szememnek aranyosabb egy cica, mint egy kutyus (nem sokkal, csak egy icipicit). Cicát egyszerűbb lakásban tartani, és ha esetleg rosszul van nevelve, akkor sem okoz olyan nagy károkat, mint amilyet egy kutya tud. A macskatartás olcsóbb is valamivel. Egyébként ugyan olyan hűséges társak tudnak lenni, mint a kutyák, ha a gazdájuk hozzáértő. Ami a legfontosabb, hogy sokkal kevesebb felelősséggel jár. Nyilván kell vele foglalkozni, de annyira nem igényli a fizikai és a szellemi munkát, mint egy kutya, sokkal önállóbbak náluk. Egyébként meggyőződésem, hogy az emberek többsége nem alkalmas a kutyatartásra, hiszen nem biztosítják a szükségleteiket. Az átlag ember éppen hogy a nevére megtanítja a kutyát, jobb esetben hetente egyszer el viszi sétálni, legfeljebb naponta kétszer megsimogatja. Szerintem ez nagyon szörnyű és önző viselkedés, jobb, ha az ember felismeri a saját korlátait, és puszta önzésből nem vesz maga mellé egy olyan állatot, amiről nem tud kellően gondoskodni.
2016. júl. 22. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!