A kutyások mit veszítenek azzal, hogy nem macskások?
A bélyeggyűjtők mit veszítenek azzal, hogy nem modellezők?
Két külön dolog. Nekünk volt macska is, volt és van kutya. Más jellegű állatok. Nekem a kutya sokkal, de nagyon sokkal jobban bejön, bár a cicákat sem utálom. De van, akinek meg inkább a macska a nyerő. Kinek a pap, kinek paplan, de a kérdés elég groteszk így.
Hát... ha nagyon tárgyilagosan akarok felelni: időt és pénzt. Egy macska sokkal kevesebb közös elfoglaltságot jelent, a tartása pedig többnyire kevesebbe is kerül. De ez a ráfordított idő és pénz valóságos veszteségnek nem tekinthető, mert a kutya ezért "cserébe" olyan dolgokat is nyújt, melyet a macska nem. Félreértés ne essék, én nagyon szeretem a macskákat, azért nincs, mert párom nagyon allergiás rájuk sajnos.
Érzelmi szinten annyira nem akarom megközelíteni ezt a dolgot, mert az már szubjektív. Számomra a kutyáimmal eltöltött idő sokkal tartalmasabb, mint a macskáimmal volt, de időnként hiányolom azt a végtelen nyugalmat, s macskámtól azonban sokkal több (kutyadokisan megfogalmazva) nyugodt, laza energiát kaptam.
Na akkor én 2 macskás ismerősömtől elhangzottakat írnám le:)
"Imádom a kutyákat, de én nem bírnék korán reggel fölkelni. Meg naponta 4x sétálni." Ezt pont 1 hete mondta az egyik szomszéd csaj, miközben a kutyámat dögönyözte :D
Egyébként szerintem 2 külön lelkivilág. Sokan tartanak kutyát is, cicát is, van akinek ez is megy.
Lehet, hogy egyszer nekem is lesz egy norvég nemtommilyen cicám, vagy egy ragdoll. Ez a 2 fajta tetszik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!