Mi, macskások, mit veszítünk azzal, hogy nem vagyunk kutyások?
Nem tudom. Nekem teljes ilyen szempontból az életem, mert mindkettő van.
Holnap összeszedem a gondolataimat és megírom. De az első, ami eszembe jutott, hogy pl. cicával nem lehet kimenni a kutyafuttatóra és brancsolni ott. :)
Szerintem az átlag macska nem ragaszkodik annyira az emberhez mint akár melyik kutya. Addig érdekes az ember a macskának amíg kaphat tőle valamit, utána eltűnik kitudja hova, míg egy kutya mindig ott van ahol az ember, és mellékes hogy kap-e valamit vagy nem. Egy kutyáról sugárzik ha boldog, ránézel és felvidulsz, míg egy macska csak számítóan néz, mintha gonoszan méregetne, nézne, csak akkor lesz kedvesebb tekintete ha kap valamit.
Továbbá a kutyával egy halom dolgot lehet együtt csinálni amit macskával nem. Azok csak úgy vannak, hol itt hol ott. Egy kutya meg ott van ahol te.
Megjegyzés: Légyszi ne azt írjátok, hogy miért rosszabb a macska kutyánál. Köszi ^^
(ebből csak vita alakulna ki)
Hát, kedves előző:) hmm..volt már macskád?:) És ha volt, törődtél vele rendesen? Mert amiket írsz, tipikusan olyan vélemény, ami a csapból is folyik..de minek?:)
Ezzel nem kötekedni szeretnék, de a macskák ugyanúgy tudnak szeretni, mint bármilyen kutya, ha megkapják ugyanazt a törődést. Nem csak úgy "elvannak" az ember körül, hanem igazi társak; nem számítóak,hanem életrevalóak és önállóak; a kedvesség ugyanúgy bennük él, és igen, szeretni is iszonyatosan tudnak, ugyanolyan érdekesek és szórakoztatóak, ugyanúgy odabújnak hozzád, ha össze vagy törve,ugyanúgy vigasztalnak; ugyanúgy "beszélnek" hozzád ezerrel,ha kell, ha nem:).
Nekem volt és van jó pár féle kutyám, a kaukázusitól kezdve az agáron át a vizslán keresztül a tacskóig, de a macskáim is hihetetlen arcok, és azt gondolom, hogy aki igazán szereti az állatokat, az már nem gondolkozik kutya-macska ellentétben, nem utasítja el egyiket sem, egyszerűen csak szereti őket.
én nem keltek vitát remélem:)
a kutyát könnyen lehet tanítani,lehet vele sportolni,sétálni,kirándulni és kiszámítható!
a macskákra ezeket nem lehet mondani,én ahány macskával találkoztam (elég sokkal) mindegyik hirtelen meg karmolt pedig csak ültem a széken.Vagy a lábamnak ugrott.Semmi előjel nélkül.
elég függetlenek és azt csinálnak amit akarnak..
nincs bajom a macskákkal,mindenki olyan állatot tart amilyet akar!:)
Macskások legtöbbje inkább otthon ülő típus(legalábbis akiket én ismerek)
Kutyások meg sportosabbak,imádnak kint lenni a kutyájukkal a szabadba..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!