Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi, macskások, mit veszítünk...

Mi, macskások, mit veszítünk azzal, hogy nem vagyunk kutyások?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 6. 22:00
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha van kutyád megismersz új kutyás barátokat, együtt kimentek a szabadba,a gazdik is elbeszélgetnek a kutyák játszanak közben. Imádom nézni ahogy 8-10 kutya játszik együtt önfeledten.Nagyon jó barátokat ismertem meg és ha nincs a kutyám akkor sose ismerjük meg egymást. Ha túrázni mész viheted magaddal, ha kiülsz egy teraszos helyre kávézni viheted magaddal, ha átmész a haverokhoz/barátnőkhöz viheted magaddal. Szinte mindig veled lehet, de a macskát hova tudod vinni magaddal? A macska csak otthon van veled és semmilyen közösségi dolgot nem lehet vele csinálni. A többi kutyás dolgot és érzést már nem is írom, sok mindent leírtak már előttem :)
2013. ápr. 7. 13:53
 12/22 A kérdező kommentje:
Köszi, ilyen válaszokra vagyok kíváncsi :)
2013. ápr. 7. 13:57
 13/22 anonim ***** válasza:
10:00 nem akarlak elkeseríteni, de ez nem a csodálatos kutyás élet leírása, csak egy neveletlen ebé...
2013. ápr. 7. 15:28
 14/22 anonim ***** válasza:
rendben akkor vállalom, hogy neveletlen. Tudom, hogy mit, és mennyit engedek meg nekik, és lehet, hogy az én szabályaim mások mint a törvényben foglaltaké, de nekem igy megfelel.
2013. ápr. 7. 16:17
 15/22 anonim ***** válasza:
Hát ha neked az a minőségi kutyatartás, hogy az állat visít ha meglát, összenyálaz és összemocskol akkor egészségedre. xD Tényleg tiszta romantikus.
2013. ápr. 7. 16:26
 16/22 anonim ***** válasza:
köszi.
2013. ápr. 7. 18:44
 17/22 A kérdező kommentje:

Hát igen, kirándulást, meg társaságibb dolgokat kutyával lehet átélni. De voltak olyan válaszok is, ahol azt mondtam, hogy hmm, hiszen én is megélem ezt a macskámmal! Egy macska tekintetében, ahogy rád néz, érződik minden, olyan gyöngéden tudnak nézni... A második macskám, egy félig vad kóbor macska, nos amíg nem voltam "barátja" csak "ismerőse", addig ugyanolyan falusi-macska stílusa volt. Aztán összebarátkoztunk, és higgyétek el, feltűnő a különbség abban ahogy most már rám néz, és ahogy viselkedik előttem, kommunikál velem. Egyszerűen látszik a szeméből, hogy "hé, te a haverom lettél, szeretlek" :D És ez CSAKIS KIZÁRÓLAG tekintet és kommunikáció. Ugyanúgy nem ölbecica, hogy soha sem volt az. A másik macskám meg gyakorlatilag függ tőlem, mint valami drogos. Pedig mindketten kijárós macskák, csámborogni is szoktak...

Most kaptam nem rég egy kölyök kutyát őt is nagyon bírom. :) Imádom tanítani és nevelni és bolondozni vele. Lehet, hogy ez kicsit perverz, de én a kutyával a legjobban "kiképzősködni" szeretek. xD És persze nagyon jófej, és egy szépség szóval szeretem is.

2013. ápr. 8. 14:45
 18/22 Mátyás97 ***** válasza:
Nem vitatkozni jöttem:D De én azért szeretem jobban a kutyákat, mert hülyén néznék ki a reggeli futásnál vele, vagy a kutyafuttatóban. A kutyákat jobban szeretem, mivel jobban kötődnek. De persze nem azt mondom hogy a cicákat nem szeretem.
2013. ápr. 9. 20:06
 19/22 anonim ***** válasza:

Nekem is az a fő különbség, hogy a macskát nem igazán tudod magaddal vinni sehová, maximum hordozóketrecben. Pl nyaraláskor a macska ugye túlnyomórészt otthon marad, még ga megy is, a nyaralóba bezárva várja a gazdik visszatértét. A kutya bárhová veled tud menni.

Továbbá a macska nem úgy szobatiszta, mint a kutya. Én nagyon idegenkedem a macskaalomtól, hogy az ott van a lakáson belül. Ha meg kinti-benti macska, valami ablakot, ajtót mindig nyitva kell tartani miatta. Továbbá ha csavarog, mindig frászban lennék, hogy vajon hazajön-e reggelre, vagy sem.

2013. ápr. 10. 08:59
 20/22 anonim ***** válasza:

Nekem van két cicám 4 és 5 éve és egy kutyám 3 hónapja. A cicák szobacicák, mindig is a szemem fényei voltak, úgy tekintettem rájuk mint a gyerekeimre. Azonban ez alatt a három hónap alatt a kutyával sokkal mélyebb kapcsolatunk alakult ki, mint a cicákkal valaha. Ezt soha nem gondoltam volna, mert nem gondoltam, hogy ember és állat között lehet jobb kapcsolat mint amilyen nekünk van. De kiderült hogy lehet.

Amíg nem volt kutyám, ezt mindig mondogatták nekem kutyások, de nem igazán értettem meg, csak akkor amikor jött a kutyus. Egyszerűen sokkal magasabb szintű kapcsolat alakult ki vele, nagyon rövid idő alatt. Ha egyszer lesz kutyád, egészen biztosan meg fogod érteni, hogy miről beszélek :)

Meg hát a gyakorlati dolgok. Egy kutyussal lehet programot csinálni, kirándulni, a sétákat is nagyon szeretem, szeretünk a futtatóban "bandázni", jó érzés tanítani és látni ahogy fejlődik, lehet vinni társaságba, ismerősökhöz, családhoz, sörözéshez barátokkal... Sokkal tágabbak a lehetőségeitek a változatos, izgalmas, közös időtöltésre, mint a cicákkal, talán ez az egyik oka is annak, hogy sokkal szorosabb kötődés alakul ki velük.

Összefoglalva azt mondanám, hogy egy egészen más dimenzió kutyát tartani mint macskát. Összehasonlíthatatlan.

2013. ápr. 10. 11:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!