Kezdőoldal » Állatok » Macskák » S. O. S. Mi támadta meg a...

S. O. S. Mi támadta meg a cicámat?

Figyelt kérdés
Az 1,5 éves kint lakó kandúr cicámat valami megtámadta. Amikor mentem hozzá, hogy megetessem, akkor azt láttam, hogy ilyen sárgás színű váladékot öklendez föl. Vagy fél óránként folyamatosan rájött a roham. Behoztam a lakásba, hogy megnézzem mi baja és megtörölgessem a habzó száját, amikor észrevettem, hogy egy hatalmas seb tátong az oldalán, amiből ömlik a vér. Szegénykém nagyon beteg, kedvetlen, nem bír megállni a lábán és folyamatosan nyávog (szerintem, mert annyira rosszul érzi magát). Miért hány fél óránként? Mi okozhatta azt a sebet? Lehet valami összefüggés a két tünet között? Belehalhat? Nagyon kérlek segítsetek, annyira aggódom miatta. Mindenesetre most bent hagyom éjszakára. A válaszokat előre is köszi!
2010. márc. 3. 23:54
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg ne gondolkozz rajta, ide meg ilyenkor kevés állatorvos jár.

Vidd el hamar az ügyeletre, én az enyémet vinném ezerrel... Nem tudnék nyugodtan lefeküdni így.

2010. márc. 3. 23:56
 2/33 anonim ***** válasza:
66%
nem tökmindegy hogy mi lesz vele? miért nem viszed el az állatorvosi ügyeletre? valószínűleg nem fogja megérni egyébként a reggelt. egy hatalmas nyílt sebbel az oldalán? egy ember sem élné túl, semmi sem élné túl.
2010. márc. 3. 23:57
 3/33 A kérdező kommentje:
Már megnéztem, de sehol nincs ügyelet a közelben, mindegyik bezár este tízkor. De azért nem 10 centi hosszú sebről beszélek, inkább olyan 3-4 centis lehet.
2010. márc. 4. 00:20
 4/33 A kérdező kommentje:
Ha megéli a holnapot, akkor én leszek az első aki elviszi orvoshoz, mert szerintem virrasztani fogok mellette. Bocsi a "hatalmas" sebért, de az emberek túloznak, én is. De tényleg egy 3 centis sebbel túlélheti? Már a vér kezd rászáradni, nem nyávog annyit és elállt a hányási rohama.
2010. márc. 4. 00:26
 5/33 anonim ***** válasza:
100%

Innivaló legyen előtte,a hányástól nagyon kiszáradhatott.

Majd írj a fejleményekről!

2010. márc. 4. 00:41
 6/33 anonim ***** válasza:
100%

Nekem kinti cicáim vannak, sajnos néha ők is megtépve érkeztek haza. Nem tudom mi okozhatta, lehetett sokminden másik macska, kutya, nyest vagy valami ilyesmi állat, róka nem tudom. Kitudja.

Fontos a sebet fertőtleníteni és esetleg oltást adni a cicának. De ezt majd az állatorvos tudja. Mielőbb vidd el hozzá.

Nekem az egyik cicám amikor még nagyon kicsi volt egyszer vele is történt ilyen. Szörnyen nézett ki szegény, a fél oldala kilátszott annak a pici állatnak! Ilyen sárgás, gennyes volt a húsa kilátszott szinte. Nem tudom mi történt vele, de én már azt hittem el fogom veszíteni. A dolgot nehezítette, hogy az ayukája úgy gondolta a szomszédban szüli meg őket így a kiscicák rettentő vadak voltak, nem lehetett őket megfogni. Most már nagyok, de most se engedik magukat megfogni, enni idejönnek de csak ha nincs kint senki. Az ablakba is leülnek, de nem tudjuk őket megfogni azóta sem, pedig finoman közelítünk, na mindegy. Szóval a cicát orvoshoz se tudtam vinni, azzal a nagy sebbel. Bőven nagyobb volt, mint 3 cm. Legalább 5-6 cm átmérőjű volt. Itt sírtam, hogy mit csináljak. Aztán a cica már haza se jött, alig láttam. Utána eltelt egy kis idő, pár hét egyszercsak megjelent a cica és már semmi baja sem volt! Szóval van rá esély, hogy a cicád túléli :)

De mielőbb vidd orvoshoz, én is elvittem volna az enyémet ha tudom.

2010. márc. 4. 00:44
 7/33 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok. Fertőtlenítsd le a sebet alkohollal, ha van otthon vagy legalább egy tiszta pamut anyaggal teker körbe a cicát, hogy ne legyen szabadon a seb. EGyébként ha nem vérzik már nagyon akkor jó, de reggel orvoshoz vidd el.

A hányás miatt adj neki inni, esetleg kevés ennivalót is ha eszik így egyáltalán.

Ne hagyd, hogy megharapjon kitudja mi történt. Az ágyadba se engedd fel meg hasonló helyekre. Sajnos ilyenkor oda kell figyelni, mert elkaphatsz valamit.

Remélem meggyógyul a cicád!

2010. márc. 4. 00:47
 8/33 anonim ***** válasza:
Van valami fejlemény??
2010. márc. 4. 08:24
 9/33 anonim ***** válasza:
mi van a cicuval?
2010. márc. 4. 10:03
 10/33 A kérdező kommentje:
Elvittük az orvoshoz, aki egyből fölismerte a sebét. Meglőtték. Valamelyik elmebeteg gennyláda szomszéd rálőtt a macskámra. Most bennt van az orvosnál infúzión. Csinálnak róla röntgent és kiszedik a golyót a sebéből. Aztán összevarják és reménykedünk, hogy túléli. Mert ugye, ha létfontosságú szervet érintett, akkor nem biztos, hogy életben marad:( Az orvosnál sem bírt lábra állni csak feküdt. Reménykedem, hogy túléli.
2010. márc. 4. 10:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!