Hogyan szoktassam rá cicámat a hámra?
Először félni fog tőle, ezért kicsit "erőszakosan" kell belebújtatni. Eleinte pár percig hagyd rajta, ne csinálj semmit. Minden nap tedd rá. Azonban előfordulhat, hogy soha nem fog hámmal sétálni. Nekem is egy thai-om volt, ő egyszerűen lefeküdt, mikor ráraktam és kész. Egy ideig próbálkoztam, aztán feladtam. ( Őt el kellett altatni, mert leállt a mája.) Hoztunk egy mentett teknőctarkát, na vele teljes a siker: rögtön, elsőre elfogadta a hámot, pórázt, lehetett vele sétálni. A házunk mögött egy szép parkos, fás-bokros rész van, naponta levisszük. Általában 1 órát vagyunk lenn, ha megunja, elindul a kapu felé. Persze, az előéletét nem ismerjük, de mivel januárban találták Soroksár külső részén, ahol akkor már 2. hete látták bóklászni, nyilván kidobták, így nemigen lehetett szerető gazdája. Közben hoztunk egy másikat is, őt is kidobták. Őrá is ráraktam néhányszor a hámot, de igen intenzíven próbálja magáról levarázsolni, úgyhogy ő nemigen fogja használni.
Szóval, 100 szónak is egy vége: türelem és gyakorlás. Hátha.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!