Miért nem hatnak az észérvek a szaporítókra?
Konkrétan én most az olyan kérdezőkre gondolok, akik itt kérnek tanácsot, és értetlenkednek, miért ajánlják egyre többen az ivartalanítást. Természetesen még nekik áll feljebb, meg hogy "a macska veszélyeztetett állat lesz".
Tegnap is szétcincált kiscica tetemeket láttam a parkban, vagy múlt héten egy férfi rákérdezett az utcán, nem kell-e kismacska, mert "megin' lekölykezett, há" nem tudnak má' mit csinálni".
Ezek a cicaszaporító kérdezők nem fogják fel, hogy ők is tehetnek az állatok szenvedéséről?
Szerintem is az a baj, amit már korábban is leírtak. Sajnos rengeteg tévhit él még mindig a köztudatban az ivartalanítással kapcsolatban is pl.: "a nőstény állatnak legalább egyszer szülnie kell", "az állatnak személyiségtorzulása lesz". (ezek itt a "Tévhit" menüpont alatt olvashatók: [link] )
Jó kezdet lenne ezeknek a tévhiteknek a helyrerakása, hogy minél többen legyenek tisztában azzal, hogy nem úgy van, ahogy még a dédnagymama mondta egyszer.
A másik valóban nagyon hasznos dolog lenne, ha erősebben reklámoznák az ivartalanítás fontosságát és azt, hogy miért is jó ez. A reklámfilmek azért rendkívül erős hatásúak, mert sok emberhez jutnak el a televízión keresztül és nem azt érzik, mint ebben a kérdésben is, hogy meg vannak támadva és védekező mechanizmus csak még inkább ráerősít arra, hogy már csak azért se fog ivartalaníttatni. Tehát nem csak az információ terjesztése a fontos, hanem a mikéntje is, mert a pszichológiai hátterét is figyelembe kell venni.
szerintem a pénz miatt nem. lehetnének ingyenes ivartalanítások, biztos vagyok benne, hogy többen elvinnék az orvoshoz,még kisebb falukban is.
a kandúrt meg sokan azért nem ivartalanítják, mert nem hozzájuk fog fialni, szóval ő nyugodt, hogy nem lesznek kiscicák
Mert némelyik ember mélységesen buta. :(
Valamelyik nap döbbenten hallgattam a kollégám. A kutyáját kölcsönadta (wtf???) egy havernak, hogy az ő kutyája megtanuljon ugatni ami elvileg sikerült is. De annyira megszerette Bogyót (kb 10 percet gondolkodott a nevén.) hogy megtartotta, de most szó szerint idézem: "az a ro.hadék kivetette a méhét hogy ne fialjon többet, hát annak meg mi értelme, másik kutyánk most szült 6ot, de csak 2t tartottunk meg a többit elástunk mert mit kezdjünk vele??"
Nekik én vagyok az állatkínzó mert ivartalanítottam a cicám, szerintük szegény nem tud kamatyolni és szenved.
Na erre varrjatok gombot! Ilyen embereknek hogy tudnám a fejébe verni hogy az ivartalanítás nem csonkítás, kínzás??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!