SEGÍTSETEK, MIT TEGYEK? Egy fél órája találtam a parkban, a fűben egy reklámszatyorban, kardigánba csomagolva 5 db kiscicát. Senki nem volt a közelükben. Valaki így akart megszabadulni tőlük. Hazahoztam. Mit csináljak velük?
Nyitva van a szemük?
Ha igen - 5-7 nap felettiek, (14 napos korukra már gyönyörűen nyitva van a szemük, színük világoskék)
Ha nincs - 0-5 naposak..
Én anno higított tehéntejen neveltem fel két kismacskát, és egészségesek felnőttek lettek. Nagyon kevés hasmenésük volt, de csak az elején, aztán hozzászoktak. Először pici fecskendőből adtam nekik, megfogtam a cicát, az ölembe vettem, és lassan, óvatosan a szájukba nyomtam a tejet. Az elején nem akarták elfogadni, de ahogy egyre éhesebbek lettek rákaptak. Ahogy elkezdett nőni a foguk próbáltam szilárd kajára szoktatni őket, hamar sikerült is.
Nyugodtan próbáld meg a tehéntejet higítva, de én is azt mondom, mint a többiek, hogy vagy keress fel hozzá értő menhelyet/állatorvost, vagy ha lehetőséged van szerezz nekik tápszert állatpatikában. Nekem nem volt erre lehetőségem annak idején.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!