Normális az, ha utál kint lenni?
Figyelt kérdés
Van egy 10 hónapos perzsa keverék cicám. Lakásban van tartva, de gondoltam, néha kimennék vele, hogy szívjon egy kis friss levegőt. Azonban ahogy kimegyünk és leteszem, ő rohan vissza az ajtóhoz vagy felmászik a nyakamba és rámcsimpaszkodik. Próbáltam mindenféle módszert, de utál kint lenni. Ez normális viselkedés? Más cicája is ilyen?2010. febr. 6. 23:43
1/6 anonim válasza:
nem utál kint lenni csak fél,és minél előbb vissza akar jutni a megszokott kis világába.amit tehetsz kiülsz(ha jobb idő lesz)öledbe veszed a macskuszt és simogatod míg megnyugszik,ha megnyugodott biztos nagyobb lesz a kíváncsisága minthogy ott üljön az öledben és felfedezi az udvart is.
2/6 anonim válasza:
az előző válaszoló szerintem megadta a választ a kérdésedre így nekem már nem is kell rá válaszolnom, nekem is volt macskám régen, de ilyen gondom nem volt mer a macska egy idő után mikor már "tűzelt" magától akart lemenni az utcára, úgyhogy ha nem is akar lemenni akkor később biztos majd kiakar, szóval nyugodtan vidd le az csak jó:)
3/6 A kérdező kommentje:
Ivartalanítva van, úgyhogy tüzelni már nem fog :)
Nem igazán szeretném, hogy kijárós cica legyen, mert hosszú fehér bundája van. Néha-néha azért levinném mozogni egy kicsit hámmal. Lakótelepen lakunk, kertünk nincs, csak egy pici parkszerűség a lépcsőház előtt.
Ősszel meg nyáron többször is kiültem vele a padra, de képes fél órán keresztül is gubbasztani az ölemben...
2010. febr. 7. 00:18
4/6 A kérdező kommentje:
Ez után már én unom el magam, és inkább felmegyünk.
2010. febr. 7. 00:18
5/6 anonim válasza:
Szerintem ha lakótelepen laksz, és ezáltal úgysem tudod igazán elengedni, ne is vidd le. Ha egyszer ráérez a szabadság ízére, utána annál rosszabb lesz, hogy csak hámmal sétalhat. Én úgy gondolom, ezeknek a csak benti cicáknak jobb, ha bele sem kóstolnak, milyen a kinti világ. Ráadásul a tiéd nem is érdeklődik, inkabb örülj neki, és ne húzd el előtte a mézesmadzagot :)
6/6 anonim válasza:
A macskák egyáltalán nem hülyék. Az én cicáim is tökéletesen tudják, hogy mi az a séta, szeretik és várják a közös programot. Cicát csak ivartalanítva szabad kiengedni, ha felelősen gondolkodik valaki. Ellenkező esetben az ösztönei hajtják, ami egyáltalán nem jó neki, nincs más választása. Én úgy szoktattam a sétához őket, hogy először megbarátkoztak a lépcsőházzal, utána hámmal kimentünk. Az a lényeg, hogy a macskuszhoz kell alkalmazkodni, amerre ő akar/mer menni és akkor megszereti. Ez arról szól, hogy foglalkozom vele, ezt ő megérti és szorosabb kapcsolatunk lesz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!