Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit csináljak szerencsétlennel?

Mit csináljak szerencsétlennel?

Figyelt kérdés
Van egy macskám, valszeg a "macskanáthát" kapta el, (megfázott) alig látszanak a szemei, tiszta csipa, trüsszög, minden baja van. hogy szabadistam meg a szenvedéseitől? pénzem nincs állatorvosra, h beadjon egy sz*rt neki, 10 ezer forintér. nagyon sz*rul néz ki szerencsétlen, és látom h szenved. és ez nekem is sz*r.
2010. febr. 3. 14:35
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
82%
Így van, a gyógyulás útjára lép, és örökre vírushordozó marad. Vagyis nem gyógyítható.
2010. febr. 3. 14:59
 12/25 anonim ***** válasza:
53%

De a kérdező nem írta hogy megakarja ölni a cicát!

Ezt honnan veszitek?!?

Vagy én nem értem a rejtett infót?

2010. febr. 3. 15:00
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
A "rejtett infót" a modik törölték.
2010. febr. 3. 15:02
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Minden, amit a macskanátháról tudni kell

"Hogyan gyógyítható a macskanátha?

Amint a fenti tüneteket észleljük, vigyük el orvoshoz a cicát! Antibiotikum-kúrát kap kedvencünk, és gyulladáscsökkentőket, a baktériumos felülfertőzést megakadályozandó. Mivel vírusról van szó, ezért azt a cica szervezetének magának kell legyőznie, ehhez immunerősítőkkel és gondos ápolással tudunk hozzájárulni. Házilag ne is próbálkozzunk a macskanátha gyógyításával."

Háziállat.hu

Hogyan előzhetjük meg?

A macskanátha védőoltással megelőzhető - ha a cicák a kölyökkori két oltáson kívül évente ha emlékeztető oltást kapnak, akkor a védettséget átadhatják kölykeiknek, az első három hónap időtartamára: ezután a kölykök megkaphatják a védőoltást.

Háziállat Magazin

Címkefelhő:

macskanátha, macskabetegségek, macska nátha

Kapcsolódó cikkek

A macskák rettegett FeLV-, FIV- és FIP-fertőzése

Mi az a macskanátha?

Mikor beteg a macska?

2010. febr. 3. 15:05
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Honnan vetted, hogy tízezer? Én most voltam orvosnál a macskámmal, 2000 forint volt és ebben benne volt két injekció is (gyomorgyulladás). Persze, ha te lennél náthás és az orvos receptnélküli málnás köptető szirupot javasolna már raknád is ki a lóvét, ugye? Csak a szerencsétlen állatnak nem kell, hadd vakuljon meg, meg fulladjon meg. Egyébként, ha akkor elvitted volna, mikor kezdett beteg lenni, akkor olcsóbban megúsztad volna, mert így lehet az első alkalom után mégegyszer vissza kellene menni, ha már így hagytad eluralkodni a betegséget rajta.

A macska különben nem fázik meg, a macskanátha a köznapi elnevezése a macskák fertőző rhinotracheitisének, ez egy herpesz vírus. A taknya, meg a szeme az már a másodlagos baktériumok okozta probléma. Egy darab 3000forintos oltás évente megóvja ettől a macskát plusz még két másik betegségtől is. A kezeltetése meg lehet valamivel drágábbra jön ki. Ha meg nem kezelteted elpusztul.

2010. febr. 3. 15:09
 16/25 anonim ***** válasza:
65%

Amúgy itt valaki írta, hogy nem gyógyítható, hát az el van tévedve, mert az orvos viszonylag könnyen gyógyítja egy-két injekció, feltéve, hogy nem hagyod teljesen leromlani a macskát.

De otthon hiába kuruzslod, ahogy a szeme kinéz csak másodlagos, a felsőlégúti fertőzésnek meg semmit sem ér, ha a szemét kamillával mosogatod, mint ahogy itt írta valaki. Humángyógyszerből csak néhány adható az is csak az orvos tanácsára, amúgy meg is ölheted vele, ha nem öldöd meg, akkor tönkre teszed a máját, vagy csak nem használ, felesleges otthon varázsolni, aki még is szeretne, annak ajánlom figyelembe az egyetemi képzést, utána még pecsétet is kap és kedvére gyógyítgathat állatokat.

2010. febr. 3. 15:15
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Istenem, de felidegesítettek páran.. 1. Mi az, hogy egy állatot ne hasonlítsunk egy emberhez? Illetve igaz kedves 4, számomra sokkal fontosabb a te tyúksz@ros életednél a macskámé. 2. Az idősebb macsekom 5 hetesen macskanáthás volt. Most 2éves és köszöni, jól van. Pedig volt ám véres hasmenés meg minden. Tehát nem kell egyből temetni egy állatot ha beteg. 5000forintot fizettem érte egy viszonylag drága helyen. Ebben benne volt a vizsgálat, egy szemcsepp otthonra, 2 szem antibiotikum, fültisztítás, féreghajtó paszta, szuri és 2 zacskó smecta hasfogó por. szerintem nem sok. De ha annyira tuti vagy benne, hogy macskanáthás, miért nem mész el egy állatpatikába, mondod el, hogy mi a baj és kéred meg a patikust, hogy adjon rá gyógyszert? Akkor is több esélye van, mint hogy ha semmit nem teszel. De most tényleg, ha nincs más mód inkább könyörögj egyet a gyógyszertárban, mint hogy ülsz a gép előtt és megölöd a cicust a passzivitásoddal! Vagy írhatsz macskás fórumokra, hátha tud valaki segíteni, megmaradt gyógyszerekkel. Szemcseppem pl. nekem is maradt, csak az a baj már régi, pedig szivesen elküldeném postán.
2010. febr. 3. 15:27
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Lássuk csak. 68%-os vagy. Ebből az következik, hogy sok dologról lövésed sincs, de okoskodni szeretsz. A másfél sorodból pedig dől a rosszindulat, tehát valószínűleg betaláltam és nem csak számomra fontosabb a macsek élete a tiednél, hanem az ismerőseid is hasonlóan gondolják. Szóval nyissad csak magadra azt a gázcsapot :)
2010. febr. 3. 15:48
 19/25 anonim ***** válasza:
85%

"megmondom a véleményem mindenkinek"

Csak tudnám ki kíváncsi rá, ha nem is értesz hozzájuk és utálod is őket.

2010. febr. 3. 15:58
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

A macskanátha nem megfázásos betegség, hanem egy vírusos megbetegedés. Ehhez mindenképp orvos kell!!!

A kérdést, hogy miért tart állatot az, aki nem tudja vállalni a költségeket, már fel sem teszem.

2010. febr. 3. 17:09
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!