Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ezek az ételek megfelelőek...

Ezek az ételek megfelelőek egy macskának?

Figyelt kérdés

Nem az én állatom, másnak szeretnék segítséget kérni.

Ivartalan nőstény macska, 6 éves és kb. 8 kg.

Amiket szokott kapni:

Whiskas alutasakos eledel

Whiskas száraztáp

Szeletelt pulykasonka

Tejszín

Néha tejföl

A probléma, hogy átlagban 2-3 hetente hányik a macska.

A másik, hogy egyszerűen állandóan éhes, és olyankor agresszíven lép fel.

A pontos adagokat nem tudom, de azt hiszem 2 alustasakos eledelt, egy adag száraztápot, pár szelet sonkát és egy pici tálka tejszínt/tejfölt kap egy nap.

tegnap 18:03
1 2
 1/16 Katona Dius ***** válasza:
42%

A tej nem ajánlott, a macskák laktózérzékenyek lesznek felnőtt korukra.

Az alud adag oké, bár lehet elég 1 is naponta. A száraztáp mehet jó nagy adag is, nem úgy esznek, mint a kutyák. Addig esznek, ímg éhesen, nem amíg előttük van. Nálam kb két kiló van előttük (önadagolós etető) és napokig eleszegetik (több macska van). Én sonkát nem adok nekik, nem tudom, mennyire tesz nekik jót.

Mondjuk a Whiskasra azt mondják, nem jó táp, csak drága. Purina, Frieskies amiket én adok nekik.

tegnap 18:22
 2/16 anonim ***** válasza:
82%

Hat nem, ez igy borzaszto sajnos.

Tejtermeket abszolut nem kene kapnia, ha neha kap egy kis sonkat (nem naponta, max hetente! ) az meg ugy elmenne.

De a nedves es a szaraz is rossz minosegu, persze hogy allandoan ehes szerencsetlen. Es nem tudom hogy mennyire aranyos a testalkata, de a sulya se nez ki jol. Persze lehet hogy egy orias macskarol van szo, aki ezzel a sullyal nem kover, de nem tudom. Nem jellemzo a nostenyekre hogy ekkorak legyenek.

Tapot le kene cserelni, a tobbi kajat meg be kene szuntetni.

tegnap 18:25
 3/16 A kérdező kommentje:

Körülbelül így néz ki a macska, szerintem kövér:

[link]

Én már többször javasoltam az etetés teljes módosítását, de nem nagyon értek hozzá (kutyám van), meg a gazda sem igazán hajlik affelé, hogy jót tegyen a macskának. Berögzült neki, hogy szerinte ez a jó, de nem ás bele mélyebben a témába.

tegnap 18:30
 4/16 A kérdező kommentje:

Akkor Whiskas helyett Purina, Frieskies jó?

Ha ezekből kap nedves és száraz eledelt, mellé mi ajánlott egy macskának?

tegnap 18:33
 5/16 anonim ***** válasza:

Friskies felejtos, egykutya.

Purina talan jobb, de amugy draga ahhoz kepest, hogy mit tud.

Szerintem ar-ertek aranyban ami jobb, az mondjuk a brit premium, smilla.

Bar ez se a csucsok csucsa, mert csak husliszt meg szarnyasfeherje van bennuk, nem rendes hus, de gondolom en, hogy olyan nagyon sokat kolteni nem akar.

Szoval jobb valasztas lenne, az biztos.

Alutasakosbol meg max napi egyet adnek, de most hirtelen arra nincs tippem, hogy mi lehetne az, ami jo is, de nem is tul draga. Talan a lidl pure taste nem rossz.

En applaws-t adok amugy, a szaraz meg megfizetheto, de az alutasakos ebbol mar azert draga lenne neki szerintem.

tegnap 18:50
 6/16 Katona Dius ***** válasza:

Játék, hogy ne tunyuljon el.

Amúgy ha nem akar drágább tápot venni, a whiskas árában is vannak már minőségibb tápok.

tegnap 18:51
 7/16 anonim ***** válasza:

Frieskies,Purina ugyanúgy hulladék mint a Whiskas. A Felixet is ide lehet sorolni..:/ Semmi hústartalma nincs, cserébe tele van cukorral, meg ízfokozóvap..

Tejre semmi szüksége a cicáknak, ahogy sonkára sem…

Ez az etetés egy kalap szart sem ér. :/ Ennyi szar árából már tud venni minőségi száraz tápot neki

tegnap 19:03
 8/16 anonim ***** válasza:
Real Nature, Fressnapfban kapható egész jó táp.
tegnap 19:06
 9/16 A kérdező kommentje:

Ránéztem a tápokra interneten, a Whiskas tényleg borzasztó.

Sonka, tejszín, tejföl helyett mit kaphat, amit szeret is egy macska és egészséges neki?

Mert abban biztos vagyok, hogy a nedves és száraz eledel mellett kapni fog mást, pótolva azzal a törődést.

tegnap 19:07
 10/16 anonim ***** válasza:

Ilyen kover macskanak semmit nem kell adni. Bele fog halni, ha igy folytatja a kedves gazda.

Majd ha mar lefogyott, akkor esetleg egy kis jo minosegu jutalomfalatot vagy fott hust, majat, belsoseget is lehet, de nagyon szigoruan figyelve a mennyisegre.

tegnap 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!