6 hónapos ivartalan kandúrnak milyen száraztápot adjak?
5,5 hónaposan lett ivartalanítva, s gondban vagyok,milyen szárazat adjak neki. Mivel orvos tanácsára hugyuti megelőzőt szeretnék,(márkát nem ajánlott), keresgéltem, de csak 1 év felettire van urinary. (nem gyógytáp) Jelenleg Platinum kitten-t keverem Purina One urinary-val (adult). Szerintetek jó ötlet?
Ti mivel etettétek 1 év alatt? (Struvit megelőzés miatt, mert ivartalan kandúrnál nagy az esély)
Vízre figyelek, van mindenhol, mellette kap kevés nedves tápot naponta, de azt nem nagyon eszi.
Köszi
Hát, azért ez az 1 év fura. Régen ez a protokoll,már az, hogy ahogy el kezd jelölni, ivartalanítják. Fura lenne, ha fél évig jelölne a macska bent a lakásban (mivel benti cica), nem tudom, ki bírja úgy ki.
Egyébként az infot köszönöm, de csak megelőzésképpen kellene valami. Ha nincs probléma, akkor a gyógytáp az oxalát kő kialakulását segíti, szóval vigyázni kell a helyes ph-cl.
Az 1 éves ivartalanítással kapcsolatban még megjegyzem, hogy a tenyésztők már ivartalanul adják át a kicsiket (4 hónapos kor előtt túl vannak rajta), s az állatvédő szervezetek is úgy adnak ki cicát, hogy szerződésben foglalják a 6 hónapos korban levő kötelező ivartalanítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!