Van egy 3 éves és egy 6 hónapos gyermekem. A kislányom 3.szülinapjára kiscicát fog kapni, él - hal értük. Egy társasházi lakásban élünk. Cicatartók, főleg ahol a cica érkezett utoljára mit javasoltok? Mire figyeljek? Mit tanácsoltok?
Körfolyosós?
Előbb meggyőződnék, a picik nem allergiásak-e.
Felkészültél-e, hogy minden tele lesz macskaszőrrel? Hogy a macska is gondozásra szoruló élőlény? Hogy akár rá is ugrálhat a picire?
Nem a háromévesed fogja gondozni a macskát, hanem te.
Arra figyelj hogy éjszakára ne engedd a gyerekek közelbe. Zárd el tőlük. Ha nagyon megszereti őket a macska túl közel vagy éppen hozzájuk bújik és megfulladhatnak. Főleg a kicsi.
A ház tele lesz macskaszorrel. Minden nap kell porszívózni miatta, főleg úgy hogy a kicsi mingyart mászik.
Nekünk is volt panelban tartott, sajnos miután elköltözünk elcsatangolt és nem is lett meg.
Köszönöm szépen. Éjszakára én is úgy gondoltam hogy el lesz zárva. A szőrre föl vagyok készülve. :)
Elcsatangolt? Nagyon sajnálom.... :(
Ez egy urban legend. Soha sehol, semmikor az életben nem jegyeztek fel olyan halálesetet, amikor macska ráfeküdt a csecsemőre és az meghalt. Egy 3 éves viszont már minden, csak nem csecsemő. Az ilyen korú kisgyermekeknél még csak föl sem szokott merülni ez a kérdés.
Ezzel szemben sajnos viszonylag gyakori a bölcsőhalál, ami egy szülő számára felfoghatatlan tragédia. Sokáig azt sem tudták, hogy ez a jelenség létezik de kétségtelen, hogy főleg a szülőknek elviselhetetlen érzés, hogy nincs magyarázat, ezért kell találni valamit, mert olyan nincs, hogy csak úgy előjelek nélkül meghal a legféltettebb kincsed. Fogjuk a macskára. Mert valami magyarázat kell. Aztán terjed a szóbeszéd, az internet megjelenésével fokozódik a helyzet és a fogalmatlanok elhiszik amit olvasnak a kijelzőn. Hát ha ott írták, akkor az úgy van. A tévé is megmondta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!