Büszke vagyok magamra, de hülyén érzem magam emiatt. Nyugtassatok meg, légyszi?
Az történt, hogy novemberben beállított hozzánk egy vadidegen nő egy dobozzal, benne négy kiscicával, kettőnek még a szeme is zárva volt. Egy "ismerős" küldte hozzánk, hogy mi majd felneveljük őket.:S Ez a vadidegen nő az utcán találta őket és nem tudott gondoskodni róluk.
Mit tehettünk volna, elfogadtuk őket és megtettem értük, amit tudtam, de nem igazán reménykedtem, hogy életben maradnak. 3-4 óránként cumiztattam, büfi, masszírozás, meleg vizes palackon aludtak egész nap. Még a munkába is vittem őket magammal. Egy hónapig egy dekát se híztak, inkább fogytak, pedig egyre többet ettek. Aztán hirtelen meglódultak a növésben és a hízásban is. Most 8 hetesek és az egyik már 47 deka!
Imádom a macskákat, nekünk is vannak és sok mindent megteszek értük, de ezt nem hittem, hogy fel tudok nevelni négy pici cicát. Lényegében életképtelenek voltak, mikor ide kerültek, ráadásul a hideg kőre tették őket egy szál dobozban. Ki tudja meddig fagyoskodtak ott, mire megtalálták. Mégis élnek és virulnak mind a négyen. Az állatorvos azt mondta "Hú, ez nem semmi."
Tudom, hogy ciki, de azóta olyan büszke vagyok magamra. És rájuk is persze, imádom őket, bár olyan rosszak, mint az égető tűz.:)
Nórika, Boglárka, Bogárka és az egy szem Kisfiú, tulajdonképpen túlélték a halálos ítéletüket.
Dilis vagyok, ugye?:)
Miért lennél? Nagyon szép, amit tettél, akár ki is dobhattad volna őket, mondván hogy nem a te gondod!
Azért attól az "ismerőstől" megkérdezném, hogy mégis hogy képzelte ezt?
Jaj, ne is mondd. Világéletemben annyit aludtam, mint egy medve és a második héten már teljesen kivoltam. Nem tudtam két óránál hosszabban aludni egyszer sem, és akkor egy nap megláttam ezt a "kedves" ismerőst az utcán. Anyukám húzott vissza, hogy ne ugorjak ki a kocsiból és kérdezzem meg finoman, hogy mi a helyzet.:)
Persze inkább küldje hozzánk, mint a kukába, de legalább szólt volna, hogy baj van, segítsünk. De semmi, éppen munkába indultunk, mikor megérkeztek a tökmagok.
Mellesleg a helyi állatorvos volt az illető...:S
(Nem ő dícsért meg.)
Istenem, te nagyon sokat törődhettél velük, ahogy írod!
És még a munkába is vitted? Hát ez nem semmi, legmélyebb tiszteletem a tiéd tényleg.
Büszke lehetsz magadra szerintem is. :) Megmentettél 4 kiscicát, gyakorlatilag te voltál az anyukájuk. Nagyon nemes dolog ez is.
Nekem is volt régen hasonló eset, az anyukájuk ne ettete őket. Állandóan kint kellett lennem náluk, kic szemcseppes flakonba töltögettem a langyos tejet úgy cumiztattam őket. Emlékszem csurgott a tej mindenfele és akkora hasuk volt majd fel dőltek azok a kiscicák! :D Pedig még menni se tudtak akkor. Jó, hogy még nem volt nyitva a szemük legalább nem látták milyen arcot vágok miközben etetem őket. Annyira koncentráltam barátnőm is röhögőgörcsöt kapott :DDDD
Szerintem most már mindenképp tartsd meg a cicákat, végül is te nevelted fel őket :))
Szia!
Én is úgy mentettem meg a cicám.
10 évesen amikor bicikliztem a házunk körül meghallottam egy kiscica keserves sírását. Tudtam h ott voltak kiscicák mert a barátim mondták h ők megnézték őket. Másnap mikor mentem bicajozni h majd én is megnézem őket, csak egyetlen cica volt árván. Ő volt közelebb a kerítéshez és gondolom összefogdosták. Az anyja nem vitte el, hanem magárahagyta. Átmásztam a kerítésen és hazavittem. Még csukva volt a szeme. Azonnal rohantam a városba h szerezzek neki cumit és cumisüveget. Szerencsére volt egy macskabolond ismerősünk és ő mondta h mit tegyünk. A cica szerencsére elfogadta a cumit és sikerült felnevelni.
Azóta már 10 éves és 8 kg-s kis kandúrka(ivartalanított persze) :D Jah és azóta van mellette egy kis shih-tzu-nk is:D Imádom őket!!!
Nagyon hálásak tudnak lenni az állatok és neked is azok lesznek!
Gratulálok h te is elmondhatod magadról h elkötelezett állatvédő vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!