Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Beteg lett a macskám mit...

Beteg lett a macskám mit csináljak?

Figyelt kérdés
Egy 3,5 hónapos kölyök macskáról van szó, eddig semmi baja volt, de tegnap (szenteste) egész nap aludt ami nagyon feltűnő volt mert eddig nem csinált ilyet, és felfedeztük hogy sántít a mellső lábára.. lakásban tartjuk, nem volt este kinnt, elképzelésem sincs mit csinálhatott este. Nem eszik, nem iszik, fecskendővel próbáltuk beleerőltetni a vizet is.. de nem javul.. csak rosszabodik, szerintem lázas, és már a hátsó lábai is fájnak. A cica bevolt oltva, és MIVEL karácsony van a körzetben egy állatorvos sincs akihez tudnám vinni!(telefon kivan kapcsolva nekik stb..) (vidéken lakuk ráadásul.. így is 30 kmre van a legközelebbi állatorvos aki ugye nem ügyel..)
2009. dec. 25. 14:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ne fürdesd meg, az biztos nem használ.

A gyógyszerekről egy cikk, hogy miért nem szabad, ugyan az Algopírint nem említik, de hát hogyan lehetne egy egy kilós kisállatnak megfelelően adagolni egy kb. 60 kg-os embernek szánt hatóanyagot???

[link]

2009. dec. 25. 20:42
 12/15 anonim ***** válasza:
Nos, hogy van a cicus??
2009. dec. 26. 13:23
 13/15 A kérdező kommentje:

Már kicsit jobban van már dorombol is, de még mindig csak fekszik egész nap. Tegnap sikerült egy kis vizet (cukrosat h több energiája legyen) adnom, már halat is evett, reggel már felkelt nehezen és elsétált egyedül az alomba, a nehezén már túl vagyunk, már csak az ügyeletet kell kivárni.

Írtam online állatorvosnak is.. hogy segítsen mit tegyek addig amíg állatorvoshoz viszem.. de nagyon információ dús választ adott:

amit leírtam abból csak annyit tud levonni hogy a cica beteg, és sokminden baja lehet vigyem el állatorvoshoz. Igazán köszönöm, tényleg nagyon sokat segített.

2009. dec. 26. 14:22
 14/15 anonim ***** válasza:

Reméljük, már nem lesz baj addig, amíg orvoshoz kerül.

Az online tanácsadók csak általánosságokat tudnak írni, látatlanban nem tudnak diagnosztizálni. A dorombolás megtévesztő lehet, ugyanis a macskák fájdalmukban is dorombolnak, ez egy öngyógyító módszer náluk. Ha evett, az már jó jel, esetleg meg lehet próbálni vizezett száraztápot adni neki, már az is jó ha a levéből nyalakodik egy kicsit. Jobbulást a cicának!

2009. dec. 26. 15:07
 15/15 A kérdező kommentje:

Remélem én is, nem fájdalmában dorombolt, már egész jól van, még játszik is az egerével kicsit. Úgyhogy már kifogja heverni.:)

Az online tanácsadásról meg, én nem diagnózist kértem tőle, hanem azt hogy mi módon lehet addig otthon ápolni hogy életbe maradjon, (borogatás használ-e.. vagy valami.. mit adjak neki enni inni ami jobbat tesz neki..stb) de hát pont erre nem kaptam választ.

2009. dec. 26. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!