Egy 3,5 hónapos kölyök macskáról van szó, eddig semmi baja volt, de tegnap (szenteste) egész nap aludt ami nagyon feltűnő volt mert eddig nem csinált ilyet, és felfedeztük hogy sántít a mellső lábára.. lakásban tartjuk, nem volt este kinnt, elképzelésem sincs mit csinálhatott este. Nem eszik, nem iszik, fecskendővel próbáltuk beleerőltetni a vizet is.. de nem javul.. csak rosszabodik, szerintem lázas, és már a hátsó lábai is fájnak. A cica bevolt oltva, és MIVEL karácsony van a körzetben egy állatorvos sincs akihez tudnám vinni!(telefon kivan kapcsolva nekik stb..) (vidéken lakuk ráadásul.. így is 30 kmre van a legközelebbi állatorvos aki ugye nem ügyel..)
Egy fél algopirint mindenképpen be kellene neki adni, ha lázas. Feloldjátok vízben és befecskendezitek a szájába ha magától nem nyeli le.
Egyébként lehetséges, hogy influenzás, mert tavaj a mi kutyánk is influenzás volt, és neki is a lábai rogytak össze. Injekciót kapott és jobban lett tőle.
2009. dec. 25. 14:57
2/15 anonim válasza:
Algopyrint NE!!! Nem szabad állatoknak emberi gyógyszert adni, többet árt, mint használ. Nálunk Psten van olyan állatorvos, aki az ünnepek alatt is rendel, délelőtt 10-12-ig. Ma már sajnos késő, de ha holnap felhívnátok, megadom a számot, hátha legalább tanáccsal tud segíteni.
2009. dec. 25. 15:27
3/15 A kérdező kommentje:
100 kmre van tőlünk Budapest.. diák vagyok nincs kocsim.. busz meg az ünnepek miatt nem jár.. vonat fogalmam sincs, mert 3 helyen átkell szállni..
2009. dec. 25. 15:34
4/15 anonim válasza:
Megyeszékhelyen, legközelebbi nagyvárosban sincs legalább telefonon elérhető állatorvos?
2009. dec. 25. 15:46
5/15 A kérdező kommentje:
Ha lenne akkor nem ide írnám a kérdést.. legközelebb holnap délután lesz egy de messze.. félek ha elviszem busszal még tüdőgyulladást is kap, a másik közelebb meg csak 27től ügyel.. Sajnos ez van aki vidéken lakik..
Azért írtam hogy ha valaki tudna valamit amivel addig letudnánk csökkenteni a lázát vagy valamit, hogy egyáltalán megérje a holnapi napot..:(
2009. dec. 25. 16:23
6/15 anonim válasza:
Szeretnék segíteni, de sajnos nem tudok, mert mindenhol csak állatgyógyászati szereket javasolnak macskáknak, emberi gyógyszert nem, így nem találtam semmi haasználhatót.
Nekünk állatorvos mondta, hogy lehet adni algopirint, kutyának/macskának is adtunk már és tényleg elmúlt a lázuk, szóval szerintem ez hülyeség, hogy nem használ :S Az tényleg árthat ha mindig emberi gyógyszert kapnak, de ha nincs más lehetőség......
2009. dec. 25. 18:27
8/15 A kérdező kommentje:
Az algopyrint nem merem adni neki mert még nagyon kicsi van vagy 1 kilós.. ha csak egy negyedet kapna belőle az is sok lenne és félek abbahalna bele.:( Szerintetek ha megfürdetem az jót tenne neki? Embereknél ugye a fürdővel is szokták még a lázat levinni..
2009. dec. 25. 20:02
9/15 anonim válasza:
Igen, mondjuk még pici, így lehet tényleg jobb lenne ha nem adnád be neki, esetleg borogathatod vizes ruhával a "homlokát", nem tudom használna-e, de szerintem ne fürdesd meg, nehogy megfázzon...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!