Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Beteg lett a macskám mit...

Beteg lett a macskám mit csináljak?

Figyelt kérdés
Egy 3,5 hónapos kölyök macskáról van szó, eddig semmi baja volt, de tegnap (szenteste) egész nap aludt ami nagyon feltűnő volt mert eddig nem csinált ilyet, és felfedeztük hogy sántít a mellső lábára.. lakásban tartjuk, nem volt este kinnt, elképzelésem sincs mit csinálhatott este. Nem eszik, nem iszik, fecskendővel próbáltuk beleerőltetni a vizet is.. de nem javul.. csak rosszabodik, szerintem lázas, és már a hátsó lábai is fájnak. A cica bevolt oltva, és MIVEL karácsony van a körzetben egy állatorvos sincs akihez tudnám vinni!(telefon kivan kapcsolva nekik stb..) (vidéken lakuk ráadásul.. így is 30 kmre van a legközelebbi állatorvos aki ugye nem ügyel..)
2009. dec. 25. 14:50
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Egy fél algopirint mindenképpen be kellene neki adni, ha lázas. Feloldjátok vízben és befecskendezitek a szájába ha magától nem nyeli le.

Egyébként lehetséges, hogy influenzás, mert tavaj a mi kutyánk is influenzás volt, és neki is a lábai rogytak össze. Injekciót kapott és jobban lett tőle.

2009. dec. 25. 14:57
 2/15 anonim ***** válasza:
Algopyrint NE!!! Nem szabad állatoknak emberi gyógyszert adni, többet árt, mint használ. Nálunk Psten van olyan állatorvos, aki az ünnepek alatt is rendel, délelőtt 10-12-ig. Ma már sajnos késő, de ha holnap felhívnátok, megadom a számot, hátha legalább tanáccsal tud segíteni.
2009. dec. 25. 15:27
 3/15 A kérdező kommentje:
100 kmre van tőlünk Budapest.. diák vagyok nincs kocsim.. busz meg az ünnepek miatt nem jár.. vonat fogalmam sincs, mert 3 helyen átkell szállni..
2009. dec. 25. 15:34
 4/15 anonim ***** válasza:
Megyeszékhelyen, legközelebbi nagyvárosban sincs legalább telefonon elérhető állatorvos?
2009. dec. 25. 15:46
 5/15 A kérdező kommentje:

Ha lenne akkor nem ide írnám a kérdést.. legközelebb holnap délután lesz egy de messze.. félek ha elviszem busszal még tüdőgyulladást is kap, a másik közelebb meg csak 27től ügyel.. Sajnos ez van aki vidéken lakik..

Azért írtam hogy ha valaki tudna valamit amivel addig letudnánk csökkenteni a lázát vagy valamit, hogy egyáltalán megérje a holnapi napot..:(

2009. dec. 25. 16:23
 6/15 anonim ***** válasza:

Szeretnék segíteni, de sajnos nem tudok, mert mindenhol csak állatgyógyászati szereket javasolnak macskáknak, emberi gyógyszert nem, így nem találtam semmi haasználhatót.

[link]

2009. dec. 25. 16:49
 7/15 anonim ***** válasza:

1. vagyok

Nekünk állatorvos mondta, hogy lehet adni algopirint, kutyának/macskának is adtunk már és tényleg elmúlt a lázuk, szóval szerintem ez hülyeség, hogy nem használ :S Az tényleg árthat ha mindig emberi gyógyszert kapnak, de ha nincs más lehetőség......

2009. dec. 25. 18:27
 8/15 A kérdező kommentje:
Az algopyrint nem merem adni neki mert még nagyon kicsi van vagy 1 kilós.. ha csak egy negyedet kapna belőle az is sok lenne és félek abbahalna bele.:( Szerintetek ha megfürdetem az jót tenne neki? Embereknél ugye a fürdővel is szokták még a lázat levinni..
2009. dec. 25. 20:02
 9/15 anonim ***** válasza:
Igen, mondjuk még pici, így lehet tényleg jobb lenne ha nem adnád be neki, esetleg borogathatod vizes ruhával a "homlokát", nem tudom használna-e, de szerintem ne fürdesd meg, nehogy megfázzon...
2009. dec. 25. 20:38
 10/15 anonim ***** válasza:
Egyébként semmivel nincs jobban, evett-ivott?
2009. dec. 25. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!