Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit tegyek, ha nem szereti a...

Mit tegyek, ha nem szereti a macskát?

Figyelt kérdés

A helyzet nem ilyen egyszerű sajnos. 1éve vagyunk együtt, a cica 11hónapja van velünk, már együtt voltunk amikor örökbefogadtam a cicót. Akkor még nem akart beleszólni, de mostanra sajnos a cica cicásan viselkedik. Minden csupa szőr, és hát macska módon éli életét. Amivel nem is lenne baj, csak sajnos a párom, már megutálta macskát. AMi nekem nagyon rossz, hisz szeretem a párom és babát is várok tőle. Kiköltözünk majd a nappaliba, oda, ahol a macska is van most...és ő a gondolattól is rosszul van, hogy a macska esetleg felugrik majd az ágyra, ahol alszunk. Régebben még elvolt a macskával, de az utóbbi időben tényleg nem szereti már :( Nem szeretné, hogy elajándékozzam, mert nem akarja, hogy ez egy tüske maradjon köztünk örökre. 2 szobás a lakás, nem tudnám máshova sem áthelyezni a macskát sajnos, megválni tényleg nem szeretnék tőle, mert felelősségel tartozom érte; de mit csináljunk. A párom már nem tud máshogy gondolni macskára, csak negatív gondolatokkal sajnos. Sosem szerette a macskákat, de miattam elviselte, most már nem bírja elviselni. Csak az ahelyzet most nem áll fent, mint egy sima kapcsolatban, hogy ha nem tetszik a pasinak leléphet, hisz babát várok tőle, most leszünk egy család....

tanácstalan vagyok, szörnyű rossz helyzet :(

Nem akarok megválni a cicától, de azt sem akarom, hogy örökre beárnyékolja az életünket... :( Kérlek csak olyanok írjanak, akik nem egyből azt írják, hogy fel is út, le is út a pasinak (én is ennek a híve vagyok; nem véletlenül mentett macskám van; de ez most sakk-matt helyzet )

2013. szept. 19. 16:55
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
45%

Pedig itt nincs sok választás. Vagy megbékél a macskával, vagy nem. Utóbbi esetben pedig te vagy elajándékozod a cicát, vagy nem.

Egyébként miért kell kiköltöznötök a nappaliba? A kisbaba hol fog aludni? A kisbaba mellé biztosan jó ötlet a lakásban tartott cica?

2013. szept. 19. 17:09
 2/19 A kérdező kommentje:
A kisbabáé lenne a háló, ahol most mi vagyunk, oda nem mehet be a macska, eddig sem mehetett és ezután sem mehet majd.
2013. szept. 19. 17:41
 3/19 anonim ***** válasza:
Ivartalanítsátok a cicát és fésüljétek!!Rakjátok rendebe!Fürdessétek meg stb. Azért ,hogy új életet kezdhessen.
2013. szept. 19. 17:45
 4/19 A kérdező kommentje:
Ivartalanítva van, furminatort akarok venni neki, azzal gyakran fésülni; de ettől még miér t kezdene új életet? ezt hogy érted?
2013. szept. 19. 18:07
 5/19 anonim ***** válasza:
Ha egyszer patyolat tisztává teszed és aztán is minden héten megcsinálod ezt ő is jobban fogja érezni magát.
2013. szept. 19. 18:15
 6/19 A kérdező kommentje:
párom hozzányúlni sem akar, nem tudom még hogyan tudnék megfürdetni egy felnőtt macskát egyedül, szerintem elég nehéz lenne, de lehet megpróbálkozom vele. Egyéb tippek? KArmolászáson segíthet, ha vágatjuk a körmét?
2013. szept. 19. 18:17
 7/19 anonim ***** válasza:
Igen segíthet de vehetsz neki kaparófát is.
2013. szept. 19. 19:59
 8/19 anonim ***** válasza:
Igen vegyél kaparófát ,mert a körömvágás nagyon nem egyszerű feladat ráadásul veszélyes is!Nekem volt egy cicám aki azért halt meg mert elfertőződött a körme. Tudod miért?Mert levágtam a kömét de ő továbbra is kaparászott. Sebesek lettek az ujjai és a fertőzésbe belehalt. Pedig elvittük orvoshoz!Ő sem tudott segíteni rajta.
2013. szept. 19. 20:01
 9/19 A kérdező kommentje:

Miért gondoljátok, hogy nincs ivartalanítva és nincs kaparója? :D

Van 3 kaparófája is, ivartalanított nőstény, de köztudott, hogy a macska nem csak a kaparófát használja :D ez még csak 1 probléma sajnos a sok közül :(

2013. szept. 19. 20:15
 10/19 anonim ***** válasza:
Akkor vágjátok a körmét!
2013. szept. 19. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!