Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan kell sikeresen levágni...

Hogyan kell sikeresen levágni a macska karmát? Azaz, hogyan lehet lefogni egy 5 éves kb 6 kilós macskát aki ezt sose szerette? A kaparófa dísznek van, mert azt sem szereti.

Figyelt kérdés

Találtam segítségeket, ami elvileg jó, de gyakorlatban lehetetlen...

[link]

Amúgy ilyen ollónk van.--->

[link]

2009. márc. 2. 20:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
53%
mért akarod neki levágni??
2009. márc. 2. 20:39
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ugyanez a probléma. Az előszoba már teljesen ki van csomagolva a tapétából, de a kaparófára rá sem néz a cica. Őt (egyébként 6 és fél kiló a kis drága)az orvosnál hárman próbáltuk megfogni a körömvágáshoz, de lehetetlen volt, úgyhogy feladtuk. Azt javasolta az orvos, hogy ne egyszerre akarjam levágni az összes körmét, hanem alkalmanként egyet-egyet mondjuk az esti szokásos simizés közben, akkor talán észre sem veszi. Még nem próbáltam meg, de ennél jobb ötletem nekem sincs. Mindenesetre ha nekiállsz, csak óvatosan, nehogy belevágj a körmében húzódó érbe.
2009. márc. 2. 21:51
 3/14 A kérdező kommentje:

Megpróbálom a behízelgős módszert, köszi.:)

Amúgy benti cica, és kopog a körme szinte ahogy lép, azért kell....

2009. márc. 2. 22:52
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem gyógyszert kellett beadnom a cicámnak, az sem volt egyszerű. A végére nagyon profi lettem. Csavard be egy törölközőbe, hogy csak a feje érjen ki, majd egyenként vedd elő a lábait, így a többivel nem tud ellenkezni, karmolni. Garantált a siker!
2009. márc. 3. 09:09
 5/14 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem nincs annak ertelme, h csak egyesevel vagod le a kormoket. En is ugy probaltam, de hamar megszokja (kb a 2.nap) h nem kell hagynia, mert egy korom levagasa utan ugyis elszaladhat. Plusz mire igy vegzel mind a husszal, lassan kezdheted is ujra :)

Szerintem neki kell veselkedni es tullenni rajta egy az egybenn. (minimum 2 emberes feladat, es kitartast igenyel, es nagy fajdalomkuszobot karmolasra :)

2009. márc. 3. 11:45
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
jah értem már, erre nem is gondoltam:)
2009. márc. 3. 12:45
 7/14 anonim ***** válasza:
0%
Ha ennyi "zaj" zavar, hogy kopog a macska körme, akkor minek van macskád? Nekem nyolc van, mégse jut eszembe levagdosni a körmeiket, csak mert kopog. Azért macska a macska, hogy karmoljon.
2009. márc. 3. 12:59
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom a kérdezőt nem a kopogás zavarja, hanem az, hogy ez problémához vezethet pl túl hosszú karom nem egészséges, visszafordulhat, esetleg belenőhet a húsba stb.
2009. márc. 3. 13:15
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Akik nem értik, miért kell vágni, azoknak mondom, hogy azért, mert a szabadban élő macskának természetes módon kopnak a körmei, vagy maguk koptatják pl. a fák törzsén. Mivel a szobacicáknak ez a lehetőség nem adatik meg, ezért szükséges kaparófára szoktatni őket, csak hát azt nem minden cica szereti használni. így viszont túlnőhet a körmük, ahogy neked is nagyon hosszú lene,ha nem reszelnéd vagy vágnád. Hát ezért fordul elő, hogy egy szobacicának körömvágásra van szüksége.
2009. márc. 3. 15:20
 10/14 anonim ***** válasza:
0%
egy macskának sose szabad levágni a körmét nebaj ha kopog betudja huzni ha akarja hiszen macska
2009. márc. 3. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!