Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A Ti macskátok is belekontárko...

A Ti macskátok is belekontárkodik mindenbe? Csinál furcsaságokat?

Figyelt kérdés

Pl. bevásárlás után, be a lakásba, szatyrokat lerakni. Ő azon nyomban ott terem a legmélyebb álmából is, hogy összetúrja, belemásszon. A másik, hogy csinálok valamit, és odajön nézni. Ha 1 percre nem figyelek elpakol mindent. Lopkod. A táskákból, az asztalról (nem mehet fel rá, de lelop bármit). De ilyen egészen értelmetlen dolgokat is, hogy aprópénz stb.

A kedvencem, hogy bármi ami valami szélén van, pl. komód tetején a dezodor, ő azt lelöki, aztán nézi, néz rám, majd otthagyja. Másik a felmosás. Ha látja, hogy felmosok, ő elkezd futkározni és csúszkál össze-vissza.

A Ti macskátok is ilyen kis bolond?:)

2013. aug. 7. 11:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Igen. Az én macskám is szereti lelöktösni a dolgokat.
2013. aug. 7. 11:24
 2/12 anonim ***** válasza:
Az enyém igaz még csak 4 hónapos de csinál ilyeneket.. Játékos, kis eleven. Mi betanítottuk hogyha labdázni akar akkor hozza vissza a labdát. Mindig labdázni akar, és mindig visszahozza..
2013. aug. 7. 11:30
 3/12 anonim ***** válasza:
egyik cicám ilyen.bár szerintem gonoszságból veri le a tárgyakat hátha eltalálja vele a többi cicát :)
2013. aug. 7. 11:33
 4/12 A kérdező kommentje:

Az enyém is visszahozza a labdát, pedig nem tanítottam rá soha. Magától csinálja.

És a tárgy lelökdösés szerintem is gonoszkodás, mert akkor csinálja, amikor éppen haragszik rám. Tudja, hogy nem szabad. És mindent lever, olyat is, ami törékeny...

Egyébként 3 éves, lány.

2013. aug. 7. 11:37
 5/12 anonim ***** válasza:

Egy macska nem gonosz!

Nem gondol olyanra, hogy na jó, most jól befűtök a gazdinak, hadd seperjen fel utánam!

Arra nem gondoltál, hogy csak játékból veri le? Az enyém is felül az asztalra és vagy véletlenül ver le dolgokat, vagy elkezdi őket lökdösni, hátha valamelyik jó játék. Ami tetszik neki, azt lelopja.

2013. aug. 7. 18:21
 6/12 A kérdező kommentje:
"Kedves" utolso! Nem tetszik a stílusod. Egyebkent igenis gonoszkodhat egy allat is. Legjobb pelda erre amikor valami nem tetszik neki, leszidom es odasz@rik akkor a szoba kozepere. A sajat macskambol ne oktassal, koszonom.
2013. aug. 7. 18:37
 7/12 anonim ***** válasza:

Én is egyetértek az utolsó hozzászólóval. Az állatokat nem szabad emberi tulajdonságokkal felruházni, és te kedves kérdező pontosan ezt teszed. Nem tudnak gonoszak lenni mert ez csakis emberi tulajdonság. Az állatok, akárcsak a macska ösztönből cselekszik.

Ha lelöki a tollat az asztalról, csupán azért teszi mert játszani akar, és így hívja fel a figyelmet rá. Ahogy a labdát is visszaviszi neked. Vagy amikor eszel valamit, akkor a macska ha nem figyelsz rá, a mancsával megérint, esetleg megbök téged.. Így jelzi neked hogy éhes..

Ha a szoba közepére kakil az is ösztönös.. Nem azért csinálja mert te leszidod.. Hanem azért mert így jelzi neked, hogy a macska öntörvényű, nincs olyan hogy "falkavezér" Aki a harciasabb az van a területen. A szoba közepére kakilás egy jelzés hogy ő birtokolja a területet.

Még egyszer.. Ne ruházd fel emberi tulajdonságokkal..

Egyébként ha többet szeretnél tudni a macskák világáról érdemes nézned a animal planet csatornát vagy a geographic csatornát mert nagyon sok érdekes dolog van amiből te is tanulhatnál egy kicsit.

2013. aug. 7. 20:09
 8/12 A kérdező kommentje:

Nem ruházom fel emberi tulajdonságokkal. Akkor ruháznám fel, ha azt mondanám, hogy buta, primitív (mint te) stb. Az nem emberi tulajdonság, amikor tudja, hogy valamit nem szeretek, és csinálja azért is. Ez a viselkedés megfigyelhető más állatoknál is, drága utolsó. Lásd, kutyák. Hiába okoskodsz a Nat Geoval, én most is azt nézem, ahogy az összes többi hasonló adót. Túl vagyok pár macskán, kutyán, és egyéb állatokon, tehát (most akkor kulturált leszek), köszönöm, nem vagyok kíváncsi az okoskodásodra. Látod, ez egy emberi tulajdonság. Okoskodás. Ugyanilyen a kedvesség, barátságosság is. Mégis mondjuk az állatokra. Nemde? Akkor miről is van szó? Egy macska is lehet kedves, barátságos, vagy magának való, zárkózott. Ezek is mind emberi tulajdonságok. Értesz, vagy leírjam még húszféleképpen?

Nem azt mondtam, hogy gondolkozik, meg beszélget napközben a kutyával. Kicsit olvass a sorok között, mielőtt előjössz azzal, hogy te mit láttál a Nat Geon. Egyébként azért írtam ki a kérdést, hogy olvassak pár vicces választ, mások macskáiról. Nem kívánok egy i.diótával sem vitába keveredni. Ha bármi problémád van, (ne legyen) írsz privátot, de itt többet nem reagálok a butaságaidra.

2013. aug. 7. 21:20
 9/12 anonim ***** válasza:

"Kedves" kérdező?

Te hány szakirodalmat tudsz felsorolni, hogy ennyire okos vagy? Olvastál már könyvet a macskák viselkedéséről? Olvastál már cikket is olyanoktól, akik viselkedészavaros macskákkal foglalkoznak? Ismersz macskatenyésztőket?

Ha azt mondod, nem tetszik a stílusom, akkor azt csak abban az esetben érteném meg, hogy ha trágárkodtam volna! Nem ordítottam le a fejedet, nem is volt nagyon kioktató a hangvételem.

Egyszerűen azt a tényt közöltem, hogy a macskák nem gonoszak. Nem képesek a bosszúra sem. Ösztönlények. Annyi erővel azért el lehetne őket ítélni, hogy ragadozók!

Ha a szoba közepére szarik pisil a macska, nem hiába mindig az az első tanács, hogy szaladj a dokihoz! A második mindig az alomtálca áthelyezése! És tényleg, a nagyon sokadik ötlet szokott az lenni, hogy a gazdájának kell megváltoztatni a viselkedését! A macska mindent a tőle telhető legjobban próbál megoldani, érzékenyek tudnak lenni, mástól tudnak bestresszelni.

Szegény cica! Ha valamitől fél, a szoba közepére kakil és még le is szidod!

2013. aug. 7. 21:55
 10/12 anonim ***** válasza:

És még valami!

Létezik olyan, hogy absztrakt gondolkodás! Na, arra nem képesek a macskák. Absztrakt gondokodás kell a bosszúhoz, a hazugsághoz. Ugyanúgy nincs a macskának rendes jövőképe sem.

Absztrakt gondolkodás kell ahhoz, hogy tudjál beszélni. Hogy tudjál mesét mondani például. Hogy számolj.

Talán így jobban fogsz érteni minket.

2013. aug. 7. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!