Miért nem ivartalaníttatjátok a macskátokat? Nem érdemel meg ennyit?
Már nem is a kérdésre válaszolok, de szörnyű belegondolni, hogy valaki 6500 Ft-ot (nálunk ennyi a fiú cica kasztrálása) soknak tart, mikor állatot tart és nagyon nincs is más orvosi kiadás az évenkénti oltás mellett. Akkor mit ehet szerencsétlen állat...
Nekem két fiú cicám van az egyik ivartalanított a másik még csak 13 hetes, de fél évesen irány a doki és műtét. Emiatt nem választottam kislányt, mert ott félnék a szövődményektől, mert mindenképp ivartalaníttatnám az állataimat, de mondjuk már több nem lesz és ők remélem sokáig velem lesznek az ivartalanításnak is köszönhetően.
Azért mert még mindig egy csomó tévhit van köztudatban, sőt néhány orvos is azt javasolja, hogy várjuk meg az első tüzelést, legyen neki egyszer kölyke stb.
Nekem van egy kedves barátnőm, akinél a cica kicsiket várt. Én javasoltam, hogy még így is lehet ivartalanítani, de ő egy az egyben leszadistázott. Nem tudom mit fog 6 kiscicával kezdeni, mert hirdeti, de senkinek nem kell. Ameddig a fejekben nincs rend, addig a sintéreknek, menhelyeknek sok dolguk lesz - sajnos....
Érdekes olvasni a kifogásokat.Bolondnak néznek?Könyörgöm,kit és mért érdekel mit gondolnak vagy minek nézik?
Mesze van az orvos?Én is vidéki vagyok és utazok 15-20 km-ert az orvosig.
Egyébként a legtöbb állattartó ilyen:
Orvosomnál vagyok és bejön egy hölgy(macska nélkül)hogy nem eszik napok óta a cica és,hogy adjanak étvágyjavítót.Mondja az orvosom:tessék behozni a cicát vizsgálatra és úgy tudunk kezelést javasolni.Mire a hölgy:mért ha behozom maga tudni fogja mért nem eszik?
Innentől kezdve az orvos mondhatott bármit,mert minden vizsgálat drága volt a hölgynek,de hogy ne lett volna az mikor még a cicát se akarta behozni?
A hölgy végül egy bolhaírtó cseppel távozott minél megjegyezte,hogy ez is túl drága...
Igen drága az élet,de ha egy életet magamhoz veszek akkor megteszek ért bármit hisz tőlünk függ az élete,jóléte.
Szóval felejtsük el a kifogásokat.
Édesanyám anno befogadott egy gyönyörű nősténycicát.
Érdekes, hogy míg a kutyákat rendszeresen járatta orvoshoz, csipeltetés, ivartalanítás, addig a cicának csak féregtelenítőt vett, meg bolhairtót. Elég volt egyszer szülnie a macskának, anyum utána ivartalanította. A cicáknak normális helyet talált ismerősöknél, egyik nálam van, ivartalanítva. Egy esetből tanult.
Sok ember viszont úgy vele, hogy a macska "fogyóeszköz, meg jaj egy ideig de cuki, sok kiscica, "nem az én gondom", stb.
Van egy barátnőm, ő ivartalanítás ellenes (pedig művelt, tanult ember, csak vannak ilyen téveszméi). Egy normális érvet nem tudott felhozni, amikor vittem a cicám ivartalanítani, csak azt hogy "szegény" "állatkínzás" "te mit szólnál hozzá, ha nem szexelhetnél", és így néz jelentőségteljesen...Amikor próbáltam neki elmagyarázni, hogy mennyi kóbor cica születne, ha nem tenném meg, és hogy ez pl. a védett madarak védelme miatt is kell, nem akarta felfogni. És ez egy magát értelmiséginek tartó ember. El lehet képzelni, milyen sötétség van a fejekben itthon, ilyen téren (is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!