Hogy fürdetitek a macskátokat?
Nem érdemes fürdetni a cicákat, ugyanis magukat tisztítják, és nekik horror az az illat, ami szerintünk finom.
Tehát érdemes akkor vagy csak bent tartani, vagy csak kint.
De ha ennyire ragaszkodsz a fürdetéséhez, akkor így kell:
Két emberes munka az biztos, fogj egy lavort, engedd tele langyos vízzel, és rakj bele cica sampont. Mártsd bele, és masszírozd a szőrébe. Ezután engedj újra sima langyos vizet, és azzal jól öblítsd le, ne hogy a sampon problémát okozzon a bőrén. Esetleg óvatosan tusold még le.
Ha rövid szőrű, akkor töröld meg törölközővel, és tartsd meleg helyen, hogy meg ne fázzon. Ha hosszú szőrű, akkor hajszárítóval szárítsd.
De tényleg nem ajánlom a fürdetést, az én cicám (bár ő csak bent van) az ágyamban alszik, de nem akarom a fürdetéssel kínozni...:)
Ha ritkán fürdetem is, a mosdókagylóba engedek meleg vizet kis macskasamponnal + amikor benedvesítettem vele, teszek egy kis sampont a cicre is és felhabosítom. Az öblítést már a kádban csinálom. Ehhez már jóelőre odakészítek két kb 5 literes edényt langyos tiszta vízzel, ugyanis a tusolótól nagyon fél.
Az a lényeg, hogy gyorsan kell csinálni, kb 5-10 perces művelet. Célszerűbb nyáron, vagy amikor már fűtenek, mert a hajszárítótól szerintem jobban félnek, mint a víztől. Így elegendő csak alaposan megdörzsölni őket törölközővel.
Egyébként az én cicám szereti a vizet (állandóan odajön, ha mi fürdünk, tusolunk, vagy akár fogat mosunk), csak azt nem szereti, ha én fürdetem :)
Én sehogy.
Nemrég nagyon beteg volt, műtötték. A saját vérében és pisijében fetrengett napokig. Ezután is csak annyit csináltam, hogy vizes törölközővel ledörgöltem a nagyját. Persze ettől még elég büdi maradt szegény, de amint lekerült a gallér, nem kellett hozzá egy nap, és máris olyan finom babacica illata volt mint előtte. Hatékonyan megtisztogatta magát a drága. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!