Lakásban tartott macskátokat szoktátok sétáltatni?
Ha igen, nem gáz, hogy macskát sétáltatsz? Ha nem, akkor hogy oldjátok meg ezt? Egész életében a lakásban van?
Vagy mondjuk lehet olyat csinálni, hogy este kirakom, hagy mászáljon amerre akar, reggelre meg hazajön, mert kertes házban is mindig hazajön reggelre, nem kóborol el.
Én nem merném egyedül kiengedni, mert elég forgalmas helyen lakunk és nem hiányzik a lelkemnek egy gázolás.
Viszont én úgy tartom, hogy minden állatnak jár a szabad levegő, én este (akkor élvezi igazán) szoktam hámmal levinni sétálni. Igaziból sokszor furcsálják az emberek, de engem ez nagyon hidegen hagy, mert a cicám érdekét nézem és ő imád sétálni.
Arra figyelj, hogy a boltokban kapható hámokhoz elég kicsi póráz jár, én vettem külön ilyen 5 méter hosszú flexis pórázt. Azért érdemes mert az enyém imád fára mászni, és így megy neki. Persze csak olyan magasra engedem, hogy le is tudjam szedni, ha úgy adódik.
Először nem akartam levinni, de aztán egyik nap megláttam, hogy a radiátoron áll a melső két lába az ablakon és olyan "vágyakozóan" nézelődött. Mióta lehordom azóta legalább kevesebbet "rongál" itthon. Persze ő mondja meg hogy merre legyen a séta, nem te, őket pl. nem kell mindennap levinni, én 2 naponta szoktam (főleg mióta ilyen hideg lett...brrrr).
Én nem szoktam, az enyém egy lusta, bújós, nyugodt cica, elvan itt fönt, elég neki, ha esténként kicsit rohangálok vele a lakásban.
Szomszéd néni szokta az övéit, de nem pórázon, csak leviszi őket, lent hagyja (nagy füves rész van mögöttünk, autóút viszonylag messze, a másik irányban), és x idő múlva értük megy. Egy macskát már elveszített így, nem egy biztonságos módszer...
Láttam olyan megoldást is, hogy a panelház földszinti lakásában "csöngetett" a macska, azaz felugrott az ablakpárkányra, nyávogott, gazdi meg beengedte az ablakon. Olyat is láttam, hogy társasházban feljárólécet épített nekik valaki.
De szerintem úgy a legbiztonságosabb levinni, hogy Te is végig vele vagy.
Néha látok 1-2 embert pórázzal, ahogy sétáltatja a macskáját, szerintem nincs abban semmi gáz, és úgy legalább nem veszik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!