Macskát lehet "sétáltatni" cicahámmal?
Naná, hogy lehet, csak rá kell szoktatni. Előszőr a hámot tedd rá, hogy szokja. Ez legyen így pár napig. Persze ne legyen rajta egész nap, csak pár órát. Aztán ráteszed a pórázt. Nem fogod, csak hagyod, hogy húzza maga után. Ezzel is elbíbelődtök pár napig. Aztán ha ezt i megszokta, jöhet a vezetgetés. Ha jól csinál valamit, nem fut el, nyugodt, megjutalmazod (simi, falatka stb).
Eltarthat egy ideig, de utána kezes bárány lesz.
Sok sikert! :)
Macskája válogatja. Az előző thai-om nem akarta. Most van egy teknőctarka, egy próba után már vihettem is le. Amíg jó idő volt, mindennap lementünk vele, általában 1 óra hosszára, annyi általában elég volt neki, szépen hazakocogtunk, magától indult és tudta néhány nap után, melyik lépcsőházban "lakik". A kutyáktól sem fél, sőt, haverozik velük. Csak a kutyusok néznek, miért nem rohan velük játszani :))
Tényleg nem mindegyikkel lehet. Az enyém nagyon konok, öntörvényű. Csak párszor próbáltam, de aztán beláttam, hogy ő nem az a típus, akivel parádézhatok az utcán. Rátettem a hámot, ő meg lefeküdt, és nem volt hajlandó megmozdulni. Úgy meg nem túl nagy élvezet, ha végigvonszolod az utcán.
Én nem eröltetném a helyedben!
Na, a téves információkra itt egy kedves videó, ami igazolja, hogy a macskát IGENIS leht pórázon sétáltatni, és ÉLVEZI is!
Jó szórakozást hozzá, mindenkinek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!