Lakásban tartott cicátokat szoktátok sétáltatni?
Mi kertes házból költöztünk a macskánkkal együtt lakótelepi lakásba. Ugyanez volt a gondunk, mi lesz vele, ha nem mehet máshova, mint max. az erkélyre.
Beszereztük a macskasétáltató pórázt hámmal és lementünk egy nyugis parkba. De a mi hetyke, magabiztos cicánk laposkúszásban közlekedett, utálta az egészet, majdnem kitekergőzött a hámból. Valószínűleg a szagok (kutya?) zavarták a leginkább. Próbálkoztunk még párszor, de csak kínlódás volt neki és nekünk is. Az utolsó alkalom az volt, amikor "megtámadta" a lányomat -aki félt, hogy elszökik, ezért az ölébe akarta venni-, és felszakította a fejbőrét.
Állatszerető a családunk és az ismerőseink is, így az ő véleményükkel is alátámasztva mondhatom, prímán érzi magát a lakásban!
Nem egyformák a macskák sem, plusz az se mindegy, mit szoktak meg. A lényeg, hogy foglalkozni kell velük, nem elég csak gondozni, etetni-itatni-szőrét ápolni stb., hanem játszani, "beszélgetni" is kell mindennap.
Tudom, hogy nem ez a legideálisabb hely nekik, de a menhelynél szerintem sokkal jobb, egyedül pedig nem engedem ki őket, mert már tűnt így el cicám.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Amit második írt, én is ki fogom próbálni. :) Egyébként itt a lakásban is jól érzik magukat, nekem boldognak tűnnek, de azért szeretném kivinni őket. :)
Én is nagyon sajnálom a cicámat, hogy ebben a szép időben idebent kell kuksolnia, mert mi is forgalmas út mellett lakunk. Ő is szeret idebent lenni, tiszta stressz, reszket, ha valamiért kiviszem (doki, utazás stb.):-( Vettem neki hámot is, de csak huzatja magát (mondjuk az nagyon viccesen néz ki, direkt élvezi :-P )
Kis enyhülés a lelkiismeretemnek, hogy hét múlva másik albérletbe költözünk, ahol egy 16 nm-es tetőterasz lesz, ott azért már élvezheti majd a napsütést a "szabadban" :-D
Az én lakásban tartott cicám remekül érzi magát idebent, sőt, nem hajlandó kimenni. Pedig 4 hónapos koráig kóbor macska volt. Eleinte le akartam vinni sétálni hámmal (gondoltam, biztos hiányzik neki a természet), így elkezdtem szoktatni, hogy van más a lakáson kívül, de már a folyosón a nyakamba ugrott, remegett, szanaszét karmolt és kereste a visszautat, úgyhogy a lépcsőházig sem jutottunk el. Inkább nem erőltetem, neki is rossz, hogy fél, és nekem sem jó, hogy szétszab a karmaival. Úgy tűnik, tökéletesen kielégíti, hogy esténként kiül a résnyire nyitott ablakba levegőzni. :)
Pedig mikor hazahoztam, olyan kis életrevaló volt, verekedés nyomai is látszottak rajta, most meg már a folyosóra sem merészkedik ki és bárki jön, elbújik, csak a legjobb barátnőmet szereti rajtam kívül. :) Hiába, elnőiesedett. :D
Előző vagyok. Kétszer volt utcán, mikor hazahoztam, és mikor először mentünk állatorvoshoz (rögtön másnap vittem, nem volt időm hordozót beszerezni, a doki pedig a sarkon van, így kézben vittem.) Mindkétszer nagyon félt, remegett és bedugta a fejét a pólóm alá. Féltem, hogy esetleg kiugrik a kezemből, de moccanni sem mert.
Szóval nem minden macska szociális fajta. :)
:))
Hát az enyémek is elég félősek sajnos. Persze most nem, most épp a számítógépen ugrálnak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!