Hogyan veszitek rá a cicátokat a fürdésre?
Egyszerűen nem tudom megfürdetni, össze vissza karmol, nem tudom megszoktatni vele.
Esetleg valami tanács?

Fokozatosság.
Először nyugtasd meg,tedd az öledbe,majd kezd el vizes kézzel simizni.Aztán egy icipici kellemes hőmérsékletű vízbe tedd bele.Közben dicsérd,nyugtasd simogasd....majd egyre több vízzel ugyanezt...végül jöhet ma sampon.

megszoktatni nem is igazán lehet...
Egyébként mi kb félévente fürdetjük csak a macskát, gyakrabban nem is kell, max ha kijárós és hosszú szőrű mellé.
én úgy csinálom, hogy langyos vizet engedek a kádba, kb annyit ami a macska hasát már biztos eléri, ebbe teszem bele a macskát, a kád vizével leöblögetem, így fürdetem meg (persze bio-samponnal) és a végén leengedem a vizet és nagyon gyenge vízsugárral leöblítem a cicát, míg a kádból folyik le a víz. így kevésbé sokkolja, mintha rögtön a zuhannyal kezdeném.
és mindig! ott van valaki, aki segít fogni a macskát vagy beáll a kádhoz, hogy ne tudjon a cica kiugrani. Máshogy nem működik, egyedül nagyon nehéz macskát fürdetni, mindenképpen kell szerintem még egy valaki :)
Köszönöm szépen a válaszokat:)
Az a baj, hogy még a nedves szivacsot sem állja.
Igazából most azért fürdetném, mert ha kinnt van, mindig tele lesz kullanccsal, és vettünk ilyen fürdetőt, ami riasztja a kullancsot, szúnyogot, ilyesmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!