Hogy hívják a macskátokat? :-)
Csak szimpla kíváncsiság, mások hogy nevezik el a cicusaikat.
Nekem eddig két kandúrom volt Szultán és Sirkán, most meg egy lánycicusom van, Ribizli.
Ja és hallgatnak a nevükre? :-) Nekem eddig mindhárom megtanulta :-)
Az én cicám neve Domi. :) Az a vicces, hogy nem én adtam neki ezt a nevet, hanem az előző gazdija, és engem is Domi-nak hívnak. :P
Egyébként ismerek egy Csipszi nevűt és egy Marci nevűt is. :)
Bocsi, előző vagyok.
Hallgat a nevére, de nem mindig. Mondjuk az is igaz, hogy 7 hónapos, ebből kb 1 hónapja hívják Dominak, de kis idő múlva megtanulja. :)
Mishima - fiú sziámi cica, beceneve Misi.
Előző cicánk szintén sziámi fiú volt, Tibet volt a neve, becneve Tibi.
Mindkettő hallgat/-ott a nevére, de persze szelektíven... rosszaság esetén a legitkább esetben.
Garfield.. Tudom szokásos, de hát vörös és lusta és dundi... :-D Illik rá.
De szoktam becézni sziszának, cicunak, tündérkének, majomnak, nyafinak és stb. Mikor melyik jön.
De hallgat ő a Garfieldra is. :-D Meg úgy mindenre. De ha olyanja van, akkor semmire. Ilyen. Én így szeretem.
3 lány cica:
1. Nyafi (őt Hisztisnek hívták,akiktől elhoztuk kicsiként, de ezt a nevet nem találtam túl kedvesnek, viszont tényleg sokat követelőzött, nyávizott, ezért lett Nyafi.)
2. Pepita/Pepito/de inkább Pepi :) szín alapján, mert fekete-fehér.
3. Tiger/ Tigor (ha szigorúbban szólok rá, nevelő jelleggel-ja, és mert azt hittük, kisfiú, amikor elhoztuk babaként)/ Tigi -szürke, dagi, komótos puma típus.
Mindegyikük iszonyatosan hamar megtanult hallgatni a nevére, nem is hittem, hogy így lesz, külön-külön tudják, mikor melyiküknek szólok, ilyenkor a többiek a fülük botját sem mozgatják, tudják, nem nekik szól.
Ami a szólongatással kapcsolatban idevág, és egy kicsit szomorú és mindig megfájdul a szívem tőle, az az, hogy amikor a kertben név szerint hívom a saját cicáimat (akik ilyenkor hajlamosak erről nem tudomást venni), a szomszéd két cicája (akiket nagyon csúnyán sorsukra hagy a gazdájuk, és semmi törődést nem kapnak), ilyenkor csillogó szemmel rohannak hozzám, gyorsabban, mint a sajátjaim, láthatóan azt hiszik szegénykék, hogy nekik (is) szól a hívás. :( Persze azért kapnak ők is enni tőlünk (na nem napi szinten), meg bolhacseppet is. (ezzel kicsit eltértem az alap témától, bocsi!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!