Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ti szoktátok várni hogy...

Lilith1994 kérdése:

Ti szoktátok várni hogy kismacska szülessen?

Figyelt kérdés

én nagyon várom, valószínűleg vemhes a cicánk.

Vannak rá utaló jelek.Pl.: fáradékony, sokkal kedvesebb velünk mint eddig( folyton bújik)

2 hete párosodott és sokat eszik, nem nagyon jár ki az udvarra, és már most nagyobb a pocija.

Ez lesz az első ellése. A macskánk 1 év egy hónapos szóval remélem nem lesznek alulfejlettek a kiscicák.

2012. aug. 6. 00:07
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
szoktam várni de ahogy elérik a 3-4 hetes kort eszembe jut, hogy mi lesz ezzel a sok cicácval :S
2012. aug. 6. 11:41
 12/23 A kérdező kommentje:
Falun nálunk elfér a sok cica :) nagy az udvar és mindegyikkel ugyanannyit lehet foglalkozni :)
2012. aug. 6. 11:47
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Én nem várnám őket...

Amikor unokatesómnál laktunk volt egy nőstény cicája, aki az első tüzelésnél kiállt a kapuba, és hívta a kandúrokat. Egyszer hét kandúrt számoltam össze a házunk előtt, abból többet el is temettem, mert elütötték őket. Aztán jött a fialás. Ugye ez volt neki az első. Rögtön az első kiscica farral jött kifelé, és beszorult. Fél órát vergődött, mire ki tudtam belőle húzni, közben össze-vissza karmolt, harapott. Sajnos megfulladt mire kiszedtem, de a többit már sikerült könnyebben kihúzni, így azok életben maradtak. Igen ám, de a sok szenvedés, vagy tapasztalatlansága miatt, nem szoptatott, sőt fújt és morgott a saját kölykeire. Egy darabig néztük, ahogy sírdogálnak, vártuk, hogy hátha mégis meggondolja magát, de nem így történt. Nem volt időnk, sem energiánk kézzel nevelni őket, így kellett altatni a kicsiket. Az óta minden cicám ivartalanítva van.

Ha meg császármetszést kell csinálni, akkor nem vagdostatod össze a cicádat?

A kicsiket sem akarod ivartalanítani, akkor meg a saját fia fogja fedezni az anyukát.

Az ismerősöd cicája még így kövéren is 16 évig élt. Ha a tied minden évben kétszer fial, jó ha a 10 évet megéli.

2012. aug. 6. 11:49
 14/23 anonim ***** válasza:
Falun élek én, és tudom, hogy itt valóban elfér a sok cica, méghozzá azért, mert fogyóeszköz. A legtöbb meg sem éli az egy éves kort, az 5 éves macska meg már öregnek számít.
2012. aug. 6. 11:55
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

"és ha nem tudnátok minden egyes ivartalan macska minimum 10 kilót nyom. Egy normális gazda aki törődik a macskájával és nem csak magával az nem vagdaltatja össze szerencsétlen állatot. Főleg hogy nőstényről van szó így a gyógyulási idő hosszabb és a mi macskánk nem bírna feküdni majd nem egy hónapot, mert igen csak mozgás igényes. A boldog macska egyben van és nem darabokban."

Mi van?

Minden egyes macska, mi van?! Minimum 10 kilót? Leborulok, ó anyám, sosem nyomtak annyit az ivartalan kandúraink. A nőstényke sem.

A kaja is számít, a mozgás IS számít. IS, IS, IS.

Nekem ez tök olyannak tűnik, mintha úgy fognád fel, hogy TÉGED fognak ivartalanítani, mintha RAJTAD végeznének hysterectomiát.

Tudod, mi emberek megtehetjük, hogy gumit húzunk. A macska nem. Imádom a macskákat, rajongok értük, de azt is tudom, hogy a szaporodási ösztönük hajtja őket. Ami ebben a világban, borzasztó és egyáltalán, minek?

Szerinted az állatvédő egyesületek miért rendeznek akciós ivartalanításokat, kampányokat? Miért?

Hidd el, mi is imádjuk a kis puha szőrcsomókat, de olyat is láttam ám, hogy szembeszomszéd nő sz@rik a macskáira és ha megszületett egy-kettő, ÉLVE ÁSTA EL ŐKET vagy a FALHOZ CSAPDOSTA.

Látod, mi ezért ivartalanítottuk a mieinket, a kandúrokat IS, mert máskülönben EZ lesz, ez van. Szomorú. Sokkal rémesebb, mint altatásban egy picike műtét.

"Egy normális gazda aki törődik a macskájával és nem csak magával az nem vagdaltatja össze szerencsétlen állatot."

Egy normális macskatartó nem engedi meg, hogy a macskája FÉLÉVENTE 5 KÖLYKÖT szüljön. Tudod, milyen megterhelő ez neki? Ha így fogod fel, akkor a macskád tényleg nem fog sokáig élni.

Képzeld, nekünk is volt "összevágva" (pfú, de hülye szó) a nőstény macskánk. ODA KELL FIGYELNI a műtét után és nem lesz semmi baj. Nem vágják fel az egész állatot, nyugodj már meg.

2012. aug. 6. 13:05
 16/23 anonim ***** válasza:

"A kicsiket sem akarod ivartalanítani, akkor meg a saját fia fogja fedezni az anyukát."

Írja itt valaki, feljebb.

És abszolút igaza van.

Gondolom, az szerinted boldog és normális, hogy a macskamamát a tulajdon fia ejti teherbe legközelebb. Hm? Mert tényleg gyakran megesik ott, ahol nem törődnek az ilyesmivel. -_-"

2012. aug. 6. 13:06
 17/23 Maxitabi ***** válasza:

Olvasva ezt a "magasröptű" értekezést, elég kiakadtam. Azonban Kedves Válaszolók, Magyarországon vagyunk. Csak ennyit mondok. Még mindig elletni "kell" a cicát/kutyát egyszer.., olyan cukik a kölykök..-számos tévhit él az emberekben, miközben rengeteg a kóbor, gazdátlan macska mindenütt..Nézd meg kedves kérdező a hirdetési oldalakat az ingyen elvihető címszó alatt...

A falusi macska tényleg fontos, és fogyóeszköz is. DE! Ahogy előttem írták, attól még lehet szép élete addig is.. Az ösztön hajtja őket, fájdalmas a közösülés-ezt hallhatjuk is.. A többi érvet már előttem leírták nagyon érthetően.

Nekem a nagytestű maine coon kandúr cicám évek óta tartja a 6.8 kg-t, a lány házicicám 2.8kg -természetesen ivartalanítva... Előző cicám nagytestű keverék lánycicaként 5.4kg-t nyomott ivartalanítva.Egyikük sem volt elhízva, mert ügyeltem a súlyukra..

És semmi komplikáció nem lépett fel a műtéteknél..

Kívánom, hogy egészséges cicák legyenek és a tied is az maradjon, de légy szíves ne szaporítsd a kóbor macskák számát!

2012. aug. 6. 15:16
 18/23 A kérdező kommentje:
Ebben a faluban 1 kóbor macska sincsen. Mindegyiknek van gazdája és tudom hogy kik azok. Nem hinném hogy olyanoknak adnék macskát akikben ne tudnék megbízni. Mivel hogy őket is ismerem így tudom hogy ők sem tennének ilyet. Tudjátok haverok is informálódnak mielőtt oda adnák valakinek a cicát. Én és párom nagyon is macska pártiak vagyunk és úgy vagyunk vele hogy: nem engedjük párosodni a cicát. Eddig ment... egyszer be csúszott... ennyi. És az elkövetkező két évben nem szeretném hogy szüljön. Viszont el tudom vinni állatorvoshoz és elvileg tudok neki fogamzás gátlót íratni. Gondolom van mert keresztapám a kutyának íratott.
2012. aug. 6. 18:45
 19/23 A kérdező kommentje:

Egyébként meg 15 éve tartok macskát és érdekes módon eddig egyszer sem volt olyan hogy a saját fiától lett volna vemhes és eddig macskánként 3x szültek és egyet sem ivartalanítottunk és mindegyiknek lett szerető gazdája, akik úgyszintén nem ivartalanították őket még sincs minden tele macskával ez csak a gazdán múlik és nem az állatorvoson. Aki lusta rendesen figyelni a macskára az csak ivartalanítson mi nem vagyunk erre lusták.

Ezt macskát pedig 3 napos korától gondozzuk mert az anyja eltűnt, napi 8x etettük éjjel nappal rendszeresen mosdattuk. Közületek ki tenné ezt meg a cicájáért?

2012. aug. 6. 18:56
 20/23 anonim ***** válasza:

Minden tiszteletem, ha összeszedtél egy apró csöppséget és felnevelted magad, de zöldségeket ne írkálj már.

"Aki lusta rendesen figyelni a macskára az csak ivartalanítson mi nem vagyunk erre lusták."

Köszi, hogy ilyen naaagy okosságot tudsz hozzátenni. Ivartalanítás a lusták dolga? Alaposan eltévedtél. Nem tudom, én nem szennezném a macskámat szintetikus sz@rokkal, alias fogamzásgátlókkal. :/

2012. aug. 6. 19:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!