Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Szét szabad húzni a kismacska...

Szét szabad húzni a kismacska szemét ha összeragadt?

Figyelt kérdés
4-5 hetes kiscicánknak összeragadt az egyik szeme. Szét szabad ovatosan húzni? picit olyan mint ha az a szeme nagyobb is lenne (be lenne dagadva). ilyenkor mi a teendő? az anyja már nem nagyon foglalkozik vele...
2012. jún. 27. 22:20
 1/6 anonim ***** válasza:
nem szabad szét húzni. az orvos ad szemcseppet és azzal csöppentesz neki
2012. jún. 27. 22:21
 2/6 anonim ***** válasza:
borvíz, kamilla?
2012. jún. 27. 22:26
 3/6 anonim ***** válasza:
NEM! Langyos kamillateával kell kenegetni míg szét nem nyílik magától, ha be van gennyesedve akkor azt is nedves vattával törölgesd ki. Holnap pedig kérj szemcseppet az állatorvostól!
2012. jún. 27. 22:32
 4/6 anonim ***** válasza:

Mindkét macskám így került hozzám, mindkét szemük össze volt ragadva. Az állatorvos kifejezetten ellenezte a kamillázást. Bórvízzel törölgettük a szemeiket, és kaptak 2 különféle szemcseppet is. 2 hét után teljesen meggyógyultak.

Én mielőbb orvoshoz vinném a helyedben.

2012. jún. 30. 19:07
 5/6 A kérdező kommentje:

érdekes dolog történt :) ma kitörölgettem kamillával a szemét, szépen lassan kinyílt, de azért még picit össze volt ragadva. nem erőltettem elvégre is: legalább már lát vele. aztán odament az annyához, az meg megérezte rajta a kamillát és elkezdte úgy nyalni a kismacskát mint ovis gyerek a csokifagyit :D

teljesen tisztára nyalta :D mondjuk még picit fel van duzzadva a szeme, de teljesen ki tudja nyitni :D

mondjuk anyacicának elmaradt az ebéd és lehet hogy csak éhségből fanyarodott rá. mikor kint hagytam őket este akkor összebújva aludtak :)

2012. júl. 2. 00:15
 6/6 anonim ***** válasza:
Én ennek nem örülnék ennyire, a macska nyála tele van baktériummal akár be is gyulladhat a kicsi szeme...
2012. júl. 2. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!