Miért nem fogják fel az emberek?
miért nem fogják fel az emberek hogy a macskának nem lehet tehéntejet adni mert beteg lesztöle??
kapásból 5 kérdést néztem msot meg és minden azt irta hogy 'igen tehéntejet iszik nem lesz baja töle' -.-"" miért ilyen hülyék az emberek hogy már mindenhol lehet olvasni vagyhallani hogy a macskának nem szabad tehéntejet adni mert beteg lesztöle??
Nézd, én elhiszem hogy van a dolognak ,valóságalapja, és a macskák hajlamosak a laktózérzékenységre, de ez nem azt jelenti, hogy mindegyik ténylegesen is laktózérzékeny.
(ahogy az elhízott emberek is hajlamosabbak a cukorbetegségre, mégsem mindegyik cukorbeteg).
Ha úgy lenne, ahogy mondod, és 95% lenne az laktózérzékeny macskák aránya, akkor mivel magyarázod, hogy a válaszolók közül szinte senki sem tapasztalt ilyen problémát?
Úgy gondolod, hogy mindenki direkt kötözködik? Vagy rosszat akar a macskájának? Esetleg pont kifogtad a maradék 5%-ot? Ezt te sem gondolhatod komolyan.
Nézd, ha a személyes tapasztalataink nem egyeznek az általad leírtakkal, akkor hiába citálsz különféle cikkeket, nem tudsz meggyőzni minket.
én allergiás vagyok a macskákra és laktózérzékeny is vagyok, de csak abban reménykedek, hogy egy ilyen végtelenül ostoba, idegesítően okoskodó, és rettenetesen buta állatorvosjelölt, nem fog kikerülni diplomával a kezében az utcára, mert az nagyon szomorú lenne. mielőtt kiosztod az észt az embereknek írásban, minimum követelmény, hogy tanulj meg helyesen írni, és fogalmazni. Ezekre nálam 1-est kaptál leülhetsz. Viszont a modorod nulla, tehát felállhatsz és kimehetsz.
a tej kontra macskáról meg annyit, hogy minden emlős állatnak, így az embernek is csak az anyatej az egészséges, a többi vagy semleges vagy rossz. Ez így van biológiailag beállva néhány százmillió éve. Képzeljük csak el ahogy egy macska szopja a tehén csecsét, mert ugyan hogyan jutna hozzá természetes körülmények között másképp? Ja talán bemegy a boltba és leveszi a polcról... hoppá erre nem gondoltam...
sorry vagyok
Sajnos igencsak provokatívan sikerült a kérdést feltenni.
1. Miért nem mindegy neked, hogy ki mivel eteti/itatja a macskáját? Mindenki el tudja dönteni magában, hogy mit ad.
2. Nem kell ezt az oldalt olvasgatnod, ha olyan kérdéseket találsz, amik felidegesítenek. Nem kötelező ezekre válaszolni.
3. Nem minden cica lesz tőle konkrétan beteg, azonban nyilván a gazdi nem egy két lábon járó röntgen-és endoszkópiaműszer, hogy ezt belülről is lássa. Tehát nem tudhatja, ahogyan azt sem, hogy a műkajáknak milyen hatása lesz a későbbiekben.
4. A kérdésre válaszolva: én sem adok egyiknek sem tejet.
N23
Kitartás kérdező, melletted állok.
Az én cicám életében egyszer kapott tejet (fele-fele arányban felhigítva vízzel) és nem kellett neki. Na, azóta sem kap, márcsak azért sem, mert nem szereti. De ha szeretné, akkor még higítva sem kapna belőle havi szinten 2-nél többször.
Ahogy mondod: teljesen felesleges nekik a tej, csak a baj van belőle, ha meg nincs, akkor is, ki adna ki pénzt egy felesleges dologra, amikor még másra is alig van?
Múltkor egy kisboltba bejött egy öreg bácsika mondván: "macskakaját keresek". Mondja neki az eladó, hogy csak konzerv van. Mire a papi: "nemnem, én tejet keresek". Na ennyi, a papi kb. csak tejjel "eteti" szegény macskáit. Remélem, kinti cicák és tudnak kukázni maguknak valamit.
35. köszi
de nem értitek hogy a macskák gyomrát és bélrendszerét is tönkre teheti
és nem jó példa hogy anyatejet is isznak mert nem ugyan olyan ez olyan dolog minthogy a kisbabának sem lehet tehéntejet adni egy ideig de már e felnötek egy része sem birja a tejet mert a szervezete nem tudja feldolgozni ugy mint gyerekkorában
na mindegy hagyuk az embert de a macskák szerethetik a tejet nem lesz nekik jobb töle csak rosszab lehet és igen a macskák egyike sem tudja rendesen megemészteni a tejet és most erre nem azt kell irni hogy értdekes az enyémnek semmi baja mert van baja csak te azt nem látdo vgay éppen jobban bírja a többinél de ha kintimacska akkor nem tudod hogy hogy reagál a tejre mert kint végzi a dolgát ha megbenti akkor megvárj csak majd egyszer hagy neked ott egy szép szagos ajándékot és majd betegen fog ott nyávogni neked mert tönkretetted a bélrendszerét
reménykedek abban, hogy neked SOHA nem lesz diplomád!
Bár ha lesz is, hozzád nem fog járni senki, mert egyszerűen undorító stílusod van.
18 éves létedre még a 12 éves szintet sem éred el. Ez szerintem nagyon szánalmas.
Na a sok lehurrogás után én a kérdésre adnék válaszfélét.
Ezért terjedt el faluhelyen a mondás:
"Fosik, mint a macska."
Jó, hogy hasmenése van, amikor a falusi macskák 90%-a tejet kap. Na meg, faluhelyen nem macskaszarba lépsz, hanem macskafosba.
Na mind1. A falusiaknak nem feladatuk almostálcát üríteni, tehát nem is tudják, hogy milyet produkált a "Cili" (illetve nem is foglalkoznak vele).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!