Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért nem fogják fel az emberek?

Miért nem fogják fel az emberek?

Figyelt kérdés

miért nem fogják fel az emberek hogy a macskának nem lehet tehéntejet adni mert beteg lesztöle??

kapásból 5 kérdést néztem msot meg és minden azt irta hogy 'igen tehéntejet iszik nem lesz baja töle' -.-"" miért ilyen hülyék az emberek hogy már mindenhol lehet olvasni vagyhallani hogy a macskának nem szabad tehéntejet adni mert beteg lesztöle??

2011. nov. 12. 23:22
1 2 3 4 5 6
 21/59 anonim ***** válasza:
65%

Mondani bármit lehet drága kérdező:)

Én amúgy a Marsról jöttem és 3 méter magas vagyok, ráadásul zöld. Ja és a macskám tehéntejet iszik.

2011. nov. 12. 23:59
 22/59 anonim ***** válasza:
73%

Ezt a "macskák laktózérzékenyek" dolgot valószínűleg valami macskatáp gyártó cég terjeszthette el, hogy megvedd a drága macskatejüket.

A mi szakmánkban ugyanez van, minden baromságot leírnak a gyártók, hogy megvetessék veled a terméküket. A múltkor olyat olvastam egy alu nyílászárókat forgalmazó cég honlapján, hogy az alumínium jó hőszigetelő. Mondom eszem megáll...

2011. nov. 12. 23:59
 23/59 anonim ***** válasza:
59%

Kedves hozzá nem értő válaszolók! A kérdezőnek (a csöppet rossz modora és helyesírása ellenére) teljesen igaza van. A macskának vagy nem tesz jót a tej, vagy ha bírja is, tök fölösleges. Teljesen mindegy a téma szempontjából, hogy szeretik-e, vagy nem.

[link]

[link]

"Az az elterjedt hit, hogy a macska tejet iszik, sajnos helytelen! A tej ún. tejcukrot tartalmaz, melyet a legtöbb macska nem tud megemészteni, és ez komoly bajokat is okozhat kedvencünknek. Ne adjunk tehát tejet a macskának, inkább friss vizet kapjon!"

[link]

Stb, stb..

Ez csak pár cikk a számtalan közül, ami a témával foglakozik.

Az, hogy falun tejjel itatják a macskákat, abszolút nem mérvadó. Sőt. Falun ivartalanítani se szokás ugyebár (köszönjük nekik a 6 millió árva, beteg kiscicát), lakásba beengedni se szokás, és még sorolhatnám.. Ezekről is órákat lehetne vitatkozni. Ne a falusi lemaradott "ridegtartás" legyen már a szempont. Gratulálok minden ilyen felelős állattartónak, ha falusi, ha nem.... Internet van, egy picit utána lehetne ezeknek olvasni, attól, hogy valaki falusi. Állatot tartani nem kötelező, viszont ha már bárki tart, tegye felelősséggel. Ő megeszi, amit leraksz elé, de attól még ez nem biztos, hogy jó is neki.. Mikor érti már meg mindenki?

És kedves falusiak, vagy akárkik, le lehet nyugodtan pontozni, pont lesz.rom. :)

2011. nov. 13. 00:29
 24/59 anonim ***** válasza:
45%

Előző vagyok, még valami: ez nem vitatéma, ez tény.

Bármelyik állatokhoz jobban értő ember, állatorvos vagy bárki alátámasztja, ha megkérditek.

Igen, elélhet a cica ettől még 15 évet (ha mázlija van, és bírja a gyomra), de akkor is teljesen felesleges neki. Egyik állat sem iszik anyatejen kívül mást, nincs rá szükségük. Ehhez sem kell biológia zseninek lenni, hogy ezt tudja valaki (ok., az általánost nem árt kijárni :) )Igyátok meg Ti,vagy öntsétek a lefolyóba, kb. annyi az értelme cicának adni.

2011. nov. 13. 00:35
 25/59 anonim ***** válasza:
60%

Először is: kedves kérdező, visszavehetnél a stílusodból, mert nem a haverjaiddal, vagy az "okos" szüleiddel beszélsz (feltételezem lehetsz vagy 12 éves)!

Másodszor: amíg a macskám egészséges és kiegyensúlyozott, azzal itatom, amivel akarom. Igaz ritkán kapnak tejet, de az égvilágon semmi bajuk tőle. Ha lenne, nyilván nem kapnának soha.

Harmadszor: gondoltad, te itt elböfögöd a véleményed ebben a bicskanyitogató stílusban és ettől mindenki Istenként fog tisztelni és úgy gondozza a macskáját, ahogy TE elképzelted?!

2011. nov. 13. 00:41
 26/59 A kérdező kommentje:

12 12 perzse csak is 12 éves vagyok

nem tudod elfogadni hogy igazam van és persze most ezzel védekezel hogy én 12 éves vagyok véletlenül se zavarjon h 18 vagyok és állatorvosnak tanulok

2011. nov. 13. 00:48
 27/59 A kérdező kommentje:
23. köszönöm egy normális meber aki tudja hogy kell jól tartani egy macskát hogy nem legyen beteg :D köszönöm
2011. nov. 13. 00:54
 28/59 anonim ***** válasza:
97%

Én se adok tejet a cicámnak, mert nem kockáztatom meg, hogy fosson. Volt, hogy kiborult a tej, amíg elmentem rongyért fellefetyelte, és olyat produkált a cicawcbe, hogy azt öröm volt szagolni, nem hogy kitakarítani...

Emellett úgy gondolom, hogy egy 18 éves állatorvos-diákhoz méltatlan ez a stílus, és nem csodálkozom azon, hogy 12 évesnek hisznek. Ha később is így fogsz kommunikálni az emberekkel, akkor megnézem, hogy hányan fogják hozzád hordani a kedvencüket. Mert a szaktudás a legfontosabb, de stílus se utolsó. Remélem tanulsz ebből.

2011. nov. 13. 01:03
 29/59 anonim ***** válasza:
100%

TE JÓ ÉG

ilyen fajankókat is beengednek az egyetemre?? ELTE-s vagy mi...? Hála az égnek, hogy ÁLLATorvosnak tanulsz, nem szívesen vinném egy ilyen idiótához a gyerekem.

Hihetetlen, hogy egy 18 éves elvileg érett fiatal képes 12 éves szintre lesüllyedni. Én ezzel nem büszkélkednék.

Oh és ha legközelebb az anyagban ismét elértek egy új részhez, akkor ne kezdj el anyázni a gyik-en, hogy megmutasd milyen okos fiúcska vagy, a többiek meg mennyire hülyék. Bizonyára csak itt tudod kiélni magad, mert az órákon egy nagy nulla vagy.

jelentem, PTE BTK szociális munka szakos voltam

21L

2011. nov. 13. 01:06
 30/59 anonim ***** válasza:
100%

Oh el is felejtettem, hogy egyetértek azzal, hogy nem biztos, hogy jó ötlet a cicának tejet adni, ha rosszul van tőle. Én soha nem adok a picimnek mert, korábbi cicánk Kázmérnak akit az utcán találtunk (és utána sajnos elajándékoztunk) a tejtől nagyon ment a hasa. De ha nincs baja tőle, akkor miért ne ízesíthetné az ember legalább a tápot vele?

01:06

2011. nov. 13. 01:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!