Mi a véleményetek azokról az emberekről akik utálják a macskákat?
Nekem van 2 cicusom és nagyon szeretem őket , de mikor meghallom valakitől hogy utálja a macskákat már felidegesítem magam .
Ismerek olyan embert aki csak azért utálja megt azt hiszi hogy nem lenne (menő) ha macskája lenne . Vele sem szoktam beszégetni .
Pont ma hallottam a héven hogy egy kisgyerek kutyust szeretett volna és a szülei nem engedték csak macskát engedtek volna (biztos kicsi a hely stb...) a kisgyerek erre elkezdett ordítani hogy utálja a macskákat és a barátainak is kutyájuk van ....
mi a véleményetek ezekről az emberekről ?
( a kisgyerekes történet csak példea nehogy férre ércsetek imádom a gyerekeket ).
Utolsó, ezt te se gondolhatod komolyan... így beszélni egy cicáról, mert nem ápolt?! Persze, nehogy menhelyre vidd, vagy állatorvoshoz vágj hozzá valamit, rúgjál bele... csak azért közben képzeld el, hogy valaki a te macskáddal csinálja ezt. Ilyen hozzáállással úgy vagy a szép cicáddal, mint a "celebek" a kirakatfeleségekkel. Alapjáraton lenézed, de ha megüt egy mércét akkor már szereted. Ez valahol undorítóbb dolog a "sima" macskautálatnál.
Azoknak akik pampognak, hogy nem intelligens dolog az alapján ítélkezni egy emberről, hogy szereti a macskákat jelezném: a kérdésben macskautálatról van szó. Kicsit más, bárki aki képes utálni egy állatot, általában vélt tulajdonságaik alapján az szerintem nem jó ember.
Szeszélyesek igen, félénkek és képesek támadni. Az emberek meg képesek elbagatellizálni, hogy csak fúj kicsit, nem baj odamegyek megszagoltatom a kezem. Aztán csodálkozik, hogy rátámad, pedig jelzi, hogy ne gyere közelebb, vagy ha háttal van megijed és védeni akarja magát. Egy ír farkaskutyával szerintem kevesebben játszanák el ezt, de ez nehogy már a macska hibája legyen.
Gyakori érv a hűtlenség, de ezt nem tudom mire alapozzák főleg azok, akik nem tartanak macskát, hiszen utálják. Ja hogy a kutya onnan, hogy meglátja az embert nyalja a seggét, a macskával meg kapcsolatot kell építeni? A macska szabadon van és visszatér, a kutya be van zárva, persze, hogy nem megy el lol, amíg ki nem rágja a kerítést :')
Mi az, hogy nem hasznos, egyébként? Nézőpont és terület függő. Elkapja az egeret, ahol van, engem azzal tett boldoggá, hogy elkergette a kertből a leghangosabb feketerigót is, mindig felébresztett hajnalban. A dorombolása gyógyítólag hat testre és lélekre. :) Megérzi, hogy milyen a hangulatod és odajön, segít.
Lusták? Igen, sokat alszanak, ilyenek. Nem büdösek, ha megfelelő tápot esznek. Apropó evés, adott körülmények között a kutya is eszik szemetesből (pl ha fel tudja borítani) azt meg hagyjuk, hogy "barátságunk" hajnalán mivel táplálkozott többek között a "kutyulik" :)
Amúgy szeretem őket, de nem tartanék, nincs helyem, meg a szag azért zavar.
Kutyás frontról szokott még jönni, hogy nem okos - persze, mert nem ugrik megcsinálni az összes dolgot a parancsra, meg van saját akarata, amit nem feltétlen vet alá a miénknek. Nem attól okos valaki, hogy parancsot teljesít, szerintem inkább agyatlanság. (Nem azt mondom, hogy a kutyák agyatlanok, csak maga az eszme, hogy "ha nem teljesít parancsot hülye" szerintem baromság)
Kedvenc érvem a "nem tudja hogy a szomszéd kertjébe nem lehet szarni." Basszus tényleg? :D a kutyák a járda közepén az nem gáz... Meg tényleg intelligenciáját kérdőjelezi meg, hogy nem a saját kertjébe végzi a dolgát? ;)
Én egyébként a kölyköket rühellem mégse pampogok, hogy fujj büdös kölyök vigye innen, mert undorító, annyit el lehetne várni, hogy normális hangnemben és ELŐRE jelezze valaki, hogy lehetne-e, hogy kis ideig egy szobába (ahol leszünk) ne mehessen be a cica? (megjegyzem én nem kérhetek olyat, hogy passzoljátok már le a kölyköt, mert rögtön Antikrisztus leszek :))
van egy elméletem miért utálja a macskákat különösen néhány ember.
A legtöbb ember már akkor megsértődik ha lát egy macskát és nem tud hozzá anélkül odamenni hogy ne futna el a cica...ilyenkor kb valami ilyesmi játszódik le a fejükben: "Büdös dög mi van nem vagyok elég jó neked? Akkor rohadj meg ott ahol vagy utálok mostantól minden macskát!" Egyszerűen nem bírják elviselni ha egy ember vagy épp egy állat nem kér belőlük és akkor ugye egyből "ellenség lesz". És utána persze valami alibit kell gyártani hogy voltaképpen miért is nem haverkodott velem a cica, ezért elkezdenek beszélgetni a "Ferivel" hogy "Te feri, te is utálod őket ugye? Ugye milyen önző kis dögök, még meg sem engedte hogy megsimogassam..meg csak a kaja kell neki (mondjuk soha nem volt macskája na mind1). Tehát kész az alibi, lehet őket utálni.
Míg egy "normális" ember az nem gondolkodik el rajta hogy basszus ez egy macska, egy macskával sokat kell haverkodni hogy bírjon téged és nem lehet messzemenő következtetéseket levonni az első találkozásból. Ezért egy ilyen ember inkább leguggol, hívogatja, szép lassan megy közel hozzá, engedi hogy a cica megszaglássza a kezét, és kis idő múlva már nem is tart az embertől az ölébe mászik, dorombol, kedveskedik, és még csak kaját sem kellett neki adni...ezt minden macskás ember tudja hogy így van. De sok ember nem türelmes, azonnali eredményt akar, amit egy átlag kutyától már meg is kap másodperceken belül. De azt is érdemes megfigyelni hog miért lehet ez így. Egy kutya az jóval nagyobb és kevésbé szabad mint egy macska, kevésbé kell vigyáznia magára, míg egy macska az ha úgy vesszük védtelenebb (arányaiban véve nem, mert egy macska a saját testéhez arányosan mérten erősebb és szívósabb mint egy kutya, és nagyobb traumákat is túlél) kisebb, minden nagyobb nála ezért bizalmatlanabb egy idegen emberrel. Ezért elsőre általában tartja azt a biztos 5 métert, de a macskák nyitottak ami azt jelenti hogy ő ettől még hogy nem elsőre hozzád még nem utál téged, valószínű ha többször jársz ugyanazon helyen ahol összefutsz azzal a macskával akkor egyre kevésbé fog tartani tőled akár kísérgethet is mindenfele és engedi hogy megsimogasd.
Utálom ezeket a hülye összehasonlítgatásokat aminek semmi értelme hisz mindenre rá lehet bizonyítani mindent. Én azt gondolom végsősoron mind2 egy szeretetre méltó kis szőrös állat, akit gondozni kell ha elvállaltad. Egy gondolkodó empatikus ember pedig hiába bizonygatjátok, de az nem mond olyant hogy "utálom őket"(akár kutya-akár macska) max annyit hogy az én személyiségemhez vagy az én életvitelemhez x állat alkalmasabb. Az a kis állat semmiről nem tehet és a durva az hogy aki utálja a macskákat ez fordítva nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!