Cicakérdések (lakásban? )?
Köszönöm:)
Igen, hónapokig nézegettem én is, nagyon nehezen tudtam a férjem megpuhítani és nem tudtam dönteni, hogy ezüst-fekete csíkos vagy kék legyen-e. Végül kék lett és a férjem is nagyon várja már:)
Egyébként nézegesd az expresst, mert nagyon szép keverékeket ki lehet fogni ajándékba:)
Én nem vennék lakásba hosszú szőrűt, mert volt már, tudom milyen, de van aki azt mondja, annak sem hullik jobban...vagyis hogy a rövid szőrű után is lesz szőr.
Szia!
Ez a kérdés attól is függ, hogy mennyi pénzt áldozol rá, a fajta tiszta cicák nem olcsók.
Nekem egy 5 hónapos abesszin lány cicám van (40 ezer Ft volt, de ez tartalmazott 2 oltást és az ivartalanítást), enyhén hullajtja csak a szőrét, kevésbé mint egy házimacsek. Kis termetűek, kisebbek mint a házicicák, inkább vékony nyúlánk alkatuk van (a képek megtévesztőek). Az én 5 hónapos cicám fele akkora mint a szomszéd 3 hónapos házicicája, pedig nagyon sokat eszik. Egyszerűen ilyen a fajtájuk. Amire oda kell figyelni, hogy nekik nagy a mozgásigényük. Mondjuk én is panelba tartom, a mozgásigényt pedig megoldom sok cicajátékkal (az alufólia labda a kedvenc) és egy esti fél órás hámos sétával. Az én cicám A nagy mozgásigényük imádja az esti sétáltatást, és még viszonylag tudom is irányítgatni, hogy merre menjünk, ami nagy szó. A mozgásigényük általában abban nyilvánul meg, hogy nem annyira ölcicák. Ha épp fáradtak maguktól odajönnek és az emberhez bújnak, de ha ő pörög akkor nem lehet sokáig dédelgetni, mert mindig felkelti valami a figyelmét amit meg kell lesnie :) Ha senki nincs nálunk otthon, akkor általában alszik, amíg haza nem jövünk, utána viszont nagyon pörög. Ha viszont én nem vagyok itthon, de a szüleim hazajönnek, akkor keservesen sír a szobámból, hogy héé én itt vagyok, engedjetek már ki.Tehát ha lehetősége van rá, akkor mindig ember körül szeretne lenni, ha nincs, akkor alszik :)
Én nagyon megszerettem ezt a cicafajtát, mert gyönyörűek és értelmesek. Például ha nekem otthon van valami fontos dolgom és épp nem tudok vele játszani, vagy nem tudom folyamatosan simogatni akkor 2 próbálkozás után rájön, hogy most engem békén kell hagyni és nem nyúz. Ugyanakkor nagy szeretetteljesek, engem mindenhova követ a cicám, néha megtisztogatja az arcom alvás közben, és általában mindig az arcomba bújva alszik :)
Igaziból szerintem amúgy minden cica úgy van el a legjobban az ember nélkül, ha kap egy társat. Nálam is tervben van még egy cicus (igaz, az már egy mentett házicica lesz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!