Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Cicakérdések (lakásban? )?

Cicakérdések (lakásban? )?

Figyelt kérdés
Olyan cica fajtát keresek, amelyiknek a legkevésbé hullik a szőre, és alapvetően kis termetű nagy korában is. Egyáltalán, jó cicát lakásban tartani, ha csak késő du. mennénk hozzá haza? Minden vélemény érdekel. Vannak macskáink, de a szüleimnél, kertben, viszont most szeretnék lakásba is, ha jó lenne neki is.
2011. szept. 19. 11:01
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
igen, nézegettem, szépek és nagyon édesek:)
2011. szept. 19. 11:30
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt benti cicám 5 évig, mindig kiült ablakba de azon kivül nem volt vele gond, aztán anyám ugy "döntött" allergiás lesz rá és egy hónapot kaptam elvigyem vagy ő viszi...dokihoz... végül az akkori páromhoz került, bentre, aki miután szakítottunk kidobta (ő albérletbe lakott ott egy kis szoba-konyhás részen) a tulajjal jóban voltam, ő mesélte hogy kint vágta a fát mikor nagy csörömpölést hallott és rohant be a lakásba, ahonnan egy egér rohant ki utána a macska... azóta ő ilyen kint is lehet bent is lehet (de csak mert fogja az egeret a többi macska semmit nem csinál) azóta 3 év telt el, és még mindig annál a háznál van a cicám, nem szökik el. ivartalanított nőstény macska
2011. szept. 19. 11:31
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm:)

Igen, hónapokig nézegettem én is, nagyon nehezen tudtam a férjem megpuhítani és nem tudtam dönteni, hogy ezüst-fekete csíkos vagy kék legyen-e. Végül kék lett és a férjem is nagyon várja már:)

Egyébként nézegesd az expresst, mert nagyon szép keverékeket ki lehet fogni ajándékba:)

Én nem vennék lakásba hosszú szőrűt, mert volt már, tudom milyen, de van aki azt mondja, annak sem hullik jobban...vagyis hogy a rövid szőrű után is lesz szőr.

2011. szept. 19. 11:39
 14/16 A kérdező kommentje:
attól félek, ha nem megbízható helyről veszem, megnő valami óriás macskának, pedig inkább kis termetűnek szeretném:) de nézek azért házimaccsot is
2011. szept. 19. 11:43
 15/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Ez a kérdés attól is függ, hogy mennyi pénzt áldozol rá, a fajta tiszta cicák nem olcsók.

Nekem egy 5 hónapos abesszin lány cicám van (40 ezer Ft volt, de ez tartalmazott 2 oltást és az ivartalanítást), enyhén hullajtja csak a szőrét, kevésbé mint egy házimacsek. Kis termetűek, kisebbek mint a házicicák, inkább vékony nyúlánk alkatuk van (a képek megtévesztőek). Az én 5 hónapos cicám fele akkora mint a szomszéd 3 hónapos házicicája, pedig nagyon sokat eszik. Egyszerűen ilyen a fajtájuk. Amire oda kell figyelni, hogy nekik nagy a mozgásigényük. Mondjuk én is panelba tartom, a mozgásigényt pedig megoldom sok cicajátékkal (az alufólia labda a kedvenc) és egy esti fél órás hámos sétával. Az én cicám A nagy mozgásigényük imádja az esti sétáltatást, és még viszonylag tudom is irányítgatni, hogy merre menjünk, ami nagy szó. A mozgásigényük általában abban nyilvánul meg, hogy nem annyira ölcicák. Ha épp fáradtak maguktól odajönnek és az emberhez bújnak, de ha ő pörög akkor nem lehet sokáig dédelgetni, mert mindig felkelti valami a figyelmét amit meg kell lesnie :) Ha senki nincs nálunk otthon, akkor általában alszik, amíg haza nem jövünk, utána viszont nagyon pörög. Ha viszont én nem vagyok itthon, de a szüleim hazajönnek, akkor keservesen sír a szobámból, hogy héé én itt vagyok, engedjetek már ki.Tehát ha lehetősége van rá, akkor mindig ember körül szeretne lenni, ha nincs, akkor alszik :)

Én nagyon megszerettem ezt a cicafajtát, mert gyönyörűek és értelmesek. Például ha nekem otthon van valami fontos dolgom és épp nem tudok vele játszani, vagy nem tudom folyamatosan simogatni akkor 2 próbálkozás után rájön, hogy most engem békén kell hagyni és nem nyúz. Ugyanakkor nagy szeretetteljesek, engem mindenhova követ a cicám, néha megtisztogatja az arcom alvás közben, és általában mindig az arcomba bújva alszik :)

Igaziból szerintem amúgy minden cica úgy van el a legjobban az ember nélkül, ha kap egy társat. Nálam is tervben van még egy cicus (igaz, az már egy mentett házicica lesz).

2011. szept. 19. 13:49
 16/16 anonim válasza:
Macskapórázra válasz: simán rátudtuk tenni a cicánkra (amikor először vittük ki a lakásból), az más kérdés, hogy makacsul ellenállt neki, magyarán hiába húztuk, ő csakazértis! a másik irányba húzta a buksiját. Viszont annyiból hasznos volt, hogy vissza tudtuk rántani, amikor ki akart szaladni az útra. :)
2011. okt. 18. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!