A macska nagyon rombol egy lakásban?
mármint DOrombol? :DD
én csak az előszobá engedtem a mácskát, ott úgyse volt semmi, amit szét tudott volna tépni. Ha hím, és még nincs ivartalanítva, az ivartalanítás segíti legküzdeni a vad ösztönt, és akkor könnyebb lesz majd.
Amíg ivarérett nem lesz, addig nagyon rombol, a padlótól a függönykarnisig mindent.
Utána már csak alszik, eszik, meg párzik. A karmait továbbra is élesíti az összes alkalmas bútoron, de rászólással le lehet szoktatni.
Ha már nagyon ellustul, és mondjuk rossz idő van kint, akkor akár be is csinál, de csak akkor, ha a kérezkedésre nem reagálunk azonnal.
igen meg fogja rágni és ki is fogja karmolni, javaslom h menhelyről felnőtt cicát fogadj örökbe aki korábban lakásban volt tartva esélyes, h ő nem, de egy kiscica mindenképp. Az én bőrfotelom is meg van rágcsálva, már megtanítottam h nem szabad, de nem könnyű. citrusos illatú dolgokkal le lehet fújni, két oldalú ragasztóval leragasztani a bútort amíg meg nem szokják...stb, de nincs garancia, és kismacskánál esélytelen h egyetlen karc nélkül megússza a bútor.
A másik trükk h két cicát kell befogadni, mert akkor nem a bútorokon élik ki magukat hanem egymáson, mióta két cicám van nagyon kevés a kár, tegnap felborították az állólámpát, de ennyi :D Persze az én lakásom macskabiztos és nincsenek értékes csecsebecséim sem.
Az a kérdés h mennyire vagy hajlandó átrendezni az életed- nálunk pl még függöny sincs! Alap dolgok: nem tilthatod ki sehonnan, max ha az elejétől következetesen zársz egy ajtót, de hálóból nem könnyű őket kitiltani mert nagyon kíváncsiak és ott akarnak lenni ahol te! Nem tilthatod le őket a polcokról, szekrény tetejéről, mert különben idióták és kezelhetetlenek lesznek, nagy területet kell biztosítani nekik felflé. Ehhez mérten nem tarthatsz polcokon porcelán vackokat vázákat stb. Jobban teszed ha átértékeled a szobanövényeidhez fűződő viszonyodat is- nekem ez sincs egy db sem! Mindennek ami mérgező mennie kell, ami meg nem mérgező az valószínűleg meg lesz rágcsálva, fel lesz döntve stb.
Szóval kérlek ezeket gondold át mielőtt döntesz!
Ja! Én vágom a karmaikat, de ezt csak benti cicákkal szabad amelyik ki is jár azzal nem!!! Így ha kapar is, nem tesz kárt :)
És igen ivartalanítás, mert a fiú cica telehugyozza a lakást amint ivarérett lesz, nekem ezzel gyűlt most meg a bajom, el is vittem műteni másnap, de erre fel kell készülni. Amúgy azonnal szobatiszták szoktak lenni csak meg kell mutatni nekik az almot, amiből mindenképp fedettet vegyél szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!