Mennyit eszik egy nap a cicád?
Azzal van a gond hogy a kinti-benti cicákat úgy állítják be mintha kevesebb idejig élne azért mert kint is vannak.
Azért élhet kevesebbet ha valami történik vele pl mérgezés stb, de maga a kinti létnek köze nincs az életkorhoz. Ami befolyásolhatja az, csak ha történik vele valami. De ezek nem gyakorik, hanem ritkák mint a fehér holló
Szerintem fel kell mérni először azt hogy ha forgalmas helyen laksz vagy sz.emét szomszédok stb vannak akkor nem jöhet szóba a macskatartás. De ha ezek nincsenek akkor semmi oka ne lenne hogy kint legyen.
Az h jóval kevesebb ideig él egy kinti macska az abszurd hiszen akkor az emberek nem engednék ki ha kint valami baja lehetne. Én nem tudok az ismeretségi körömben olyat akinek a macskája elkoborolt volna vagy autó ütötte volna el, pedig az ismerőseim nagyrésze szinten családi házba él Lehet hogy az emberből indultam ki, viszont szerintem az is eléggé hihetetlen hogy rossz nevelésnek tartják az ha a macska táplálkozásást, a tápok melett házikosztal is kiegészítem.
A kutya szétcincálja a macskát - írtad te, ez pedig a mérges vad, harapós kutyákra jellemző. Nagyon ritka. Merre látsz harapós fenevad kutyát? sehol gyanítom.
Tehát jó gazdinak tarom magam, és nem szeretném továbbra se a mcskámat 4 fal közé bezárni, ha akar kint is lehet ha akar bent is lehet, és házikosztot is adok neki, mert szereti, és szívessen megeszi
Nyilván nem maga a kinti élet ami lerövidíti egy macska életét hanem ami azzal jár... És ha azt gondolod ritka mint a fehér holló akkor nyisd ki jobban a szemed. Csak ezen az oldalon nap mint nap írják a kérdéseket hogy az elkóborolt macska visszajön-e, mit csináljanak a megmérgezett macskával és olyan sérülésekkel amiket nyilvánvalóan kint szereztek. Szóval nem ritka hanem minden napos.
Naivitás azt gondolni hogy a vidéki állattartók azért tartják kint az macskáikat mert nem szokott velük történni semmi. Egyszerűen nem érdekli őket, a macska fogyóeszköznek számít. Megvan amíg megvan aztán ha eltűnik majd lesz másik helyette. Tényleg ez a mentalitás sajnos. Kutyákkal kapcsolatban, nem kell egy kutyának vérszomjasnak lennie, egy egyszerű házőrző kutya gondolkodás nélkül megtépi a területén flangáló macskát, ez is tény.
Azzal az eggyel egyetértek hogy ki lehet egészíteni a macska eledelét házi koszttal nyugodtan, amíg a fő tápláléka jó minőségű macskatáp marad.
00.43
Nekem az állatorvos mondta h a kinti macská átlag életkora 6! év. De ez azokra vonatkozik, akik nincsenek oltva, és nem a kinti-benti macskákra. A kinti-benti macska, h oltva van és este benn alszik, nyilván kevesebb baj érheti, hiszen a macskákat amúgy is este fenyegeti több veszély, lévén akkor aktívak, h a természetes ritmusuk szerint élnek. És igen pl a róka sem ritka állat, ha nem Budapest belvárosában élsz. Más: én hetente több cicát látok elütve sajnos, úh talán kijelenthetjük, h nem ez a legritkább jelenség a világon...
A házikoszt: nem és NEM a házikoszttal van baj, mert a macskának jó ahús, csont belsőség, tehát ha te nem adsz neki főzeléket, tésztát, kenyeret, akkor nincs gond.
A macskáknak viszont NEM kell változatosan étkeznie, tudod, miért? MERT HÚSEVŐ! Tehát a húson és néhány növényen kívül másra nincs szükségük. Amúgy pont ezért eszik meg növényevő áldozataik gyomrát, mert megkapják belőle a szükséges növényi táplálékot. GABONÁRA NINCS SZÜKSÉGÜK EGYÁLTALÁN. Az csak hízlalja őket.
KOnzervben nincs vitamin? Real nature konzerv (fressnapf, 500HUF/400g) 67% hús, taurin D3 vitamin, E vitamin, C vitamin. Hmmmm.
Amúgy nekem nem a kinti-benti macskákkal van bajom, hanem azzal ami kóborolhat, mert ott kezdődne a felelős macskatartás, h macskabiztos kerítéssel bent atrtod a kertedben, v a házadban. Ez a véleményem. H miért, azért mert egy dolog h macskapárti vok, imádom őket, nem zavarnak, de maximálisan megértem azokat is, akik ki vannak akadva, h levadásszák a madarakat akiknek kaját tesznek ki, a kertjükbe szarnak stb. Egyszerűen tiszteledben kéne tartanunk nekünk macskásoknak azt h van aki nem szeretné, h a cicánk átlépje a kerítése határát. Ezzel lehet nem egyet érteni, de te sem örülnél ha a szomszéd tacskó minden nap a te kertedben napozna csak mert átfér a lécek között...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!