Mennyit eszik egy nap a cicád?
A válasz írója 47%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 01:32
Úgy imádom, amikor valaki a saját hülyeségét hiszi a tudás csúcsának a főzelékével meg rizibizijével együtt.
Tudod, én ilyenkor azt szoktam mondani, hogy akkor ha te gabonafélével eteted a macskád, akkor a kecskét meg etessük bélszínnel. Lényege ugyanaz. Remélem érthető voltam.
Az a magyarázat, hogy "dehá' megeszi ez!" ismét alacsony intelligenciára vall. Tudod, éhező állat megeszik mindent, nem hülye, hogy éhenhaljon. Már kérdés, hogy ezzel jót teszünk-e neki. Nyilván nem.
És én a macskámat 20 évig magam mellett akarom tudni, nem pedig úgy gondolkozom, mint egyesek, hogy az öt évet megélt macskájuk már öregnek és rekordnak számít. És ha 20 évig egészségben akarom tartani, akkor nyilván nem fogok neki borsófőzeléket adni.
Plusz: megkérdőjelezem az ember állatszeretetét olyankor, amikor kedvence táplálkozása nem érdekli... Én ha valakit, valamit szeretek, akkor szem előtt tartom, hogy egészséges és jóltáplált legyen.
Köszönöm a válaszokat.
Annak üzenném, aki szerint nem való nekem cica: van egy 11 éves és egy 4 éves kutyám, felelősségteljes gazdának tartom magam. Macskám még sosem volt, utána néztem sok dolognak, és mivel némi kétely volt bennem a kajaadagot illetően, gondoltam, felteszek itt egy kérdést. Több helyen olvastam, hogy kb. 400-500 gr ételt kell nekik adni naponta, több részletben. Mivel én csak a kutyákhoz vagyok szokva, így ezt kicsit kevésnek találtam, ezért mertem megkérdezni, hogy akinek már van cicája, az a valós életben, nem pedig könyvek, cikkek alapján mennyit ad nekik enni.
ma 09:12
neked a válaszom: az hogy jézusagyaúristen de így, egybe.
Szerinted hogy éheztetném a macskát napi 4X-i evéssel? Viszont a te inteligenciád még a 0-át se éri el, sőt minuszba van. Egy kutya nem él 20 évig nem hogy egy macska. Annyire bu.ta vagy hogy az hihetetlen. Szerinted az a macska aki házikosztot kap az hamarabb öregszik, gondolkodj már. Meg mi az hogy dehátmindentmegeszik? Meg hogy éhezik? nálam a napi 4X-i kajából ált 1 a házikoszt, szerinted ez miatt fog meghalni? ez neked éhezés? Tán te 8szor eteted vagy mi? húú, nagyokos lehetsz. A másik az én nem írtam hogy ÉN rizibizit adok, hanem ha megeszi akkor miért ne? a macska alapból válogatós, ergó ha neki nem tetszik ott hagyja. De házikosztot simán lehet neki adni.
Tej, tejbe áztatott kenyér, a leveseket is szeretik, husit, tésztát nem jellemző hogy adnék de nagy néha előfordul és megette. Az meg megint h.ülyeség és felhúz hogy nem foglalkozok a táplálkozásával mert tudod ezek a tápok igencsak drágág, főleg az alutasakosak, de a konzerv és a száraz is, ha nem érdekelne akkor nem venném meg, úgyh fogd vissza magad mert én igenis törödök a macskámmal nagyon is sokat, bár va.zze neked nem lehet túl nagy agyad ha azt hiszed hogy a házikosztba belehal. Jéééééééééééééézusom!
ma 01:44
Veled egyetértek. Viszont én pl ahogy már írtam nem tartom bajnak ha olyan megeszik amit kedvel pld tészta, ha otthagyja akkor nem adok neki többet. Elvileg nekünk se lehetne chipset meg kólát inni, lehet hogy neki is jól esik:D
A kérdezőnek: Próbálj meg akkor érzéssel adni. Nem nagy gond ha marad a tálba, feltéve ha olyan ami nem romlik meg. És kitapasztalod. Egyszerre keveset esznek de viszonylag sűrűn. Amikor jól bekajáznak az a reggel, és az este. Napközbe csak csipegetnek. De amúgy én ajánlok könyvet, nem hülyeség, mert nagyon sok hasznos dolog van benne, még én is tanultam belőle. Pld ilyenek hogy a dorombolással csökken a vérnyomásuk (ez jó) vadászáskor a füleit előrehajtja (azt nem is figyeltem és tényleg) az enyém kinti-benti, kint szokott bogarakat, meg legyeket vadászni meg hasonlókat, meg egy csomó dolgot leír. Szóval érdemes nézelődni....
Jajjj, kérdező, hadd írjak neked vmit gyorsan!!! A 400gr sok! HA szárazat adsz. Mondom h mi az átlag. Egy 4 kg-os macseknak táptól függően 50-65g kell, de ez rá lesz írva amúgy. 400gr konzervből kell, de te szárazat fogsz neki adni. Én viszont javaslom, h harmadolt a javasolt tápmennyiséget és este adj a cicának konzervet v csirke nyakat, májat stb. Sokan azt mondják a konzerv felesleges, de pont h sztem nem. Sok benne a víz és egy csomó cica nem hajlandó rendesen inni, így ha azt megeszi egy csomó folyadékhoz jut.
Amúgy ha tapasztalatlan etető vagy, azt tanácsolom, h menj be egy magánállat kereskedésbe és vegyél egy mérőpoharat, o minden tápnak kicsit más a súlya, de azért kb be lehet lőni, és úgy 100ft egy ilyen pohár, nekem táp mellé ingyen adták, de írtad h a táp már megvan. És igen, jó tápot vettél.
Hú jó sok mindent írtak itt már a válaszolók, nehéz eligazodni mi a helyes és mi nem a macska táplálásával kapcsolatban.
Én nem is tudom őszintén szólva mennyit esznek pontosan a macskáim, nem szoktam soha méregetni. Száraz táp (royal canin) egy nagyobb tálba mindig előttük van és ha látom hogy fogyatkozik akkor utántöltöm. Ezen kívül kapnak még egy nap 2 alutasakos kaját, szerintem is jó ha esznek ilyet mert keveset isznak és ez pótolja a folyadékot és ráadásul imádják is (DM saját márkás).
A házi koszttal kapcsolatban az a véleményem hogy mindenképpen csak kiegészítésnek kell etetni, nálunk is csak pár falatot kapnak, viszont az egyik macskám mindent megeszik szívesen amit mi, nem csak a husit ezért kap pár szem tésztát, egy kis kanál rizst, egy-egy darab zöldséget, mikor mi van. Nem hiszem hogy ezzel ártanék neki mert ez csak nyalánkság neki. A múltkor például pofátlanul belenyalt a fagyiba is amikor nem vettem észre és semmi baja nem lett tőle.:)
"Egy kutya nem él 20 évig nem hogy egy macska"
elmondanám neked te nagyon okos,hogy egy macska simán elél 18-20 évig is,az lehet h nálad nem érik meg ezt a szép kort,de akkor elgondolkoznék rajta ,hogy ki tartja és eteti helyesen a macskáját...szerintem a válasz egyszerű és kézenfekvő...Nem divatból tartok macskát,hanem mert imádom,olyan mintha a gyerekem lenne,és a legjobbat akarom neki adni...És csak hogy tudd,nekik sem jó ha a borsó vagy valami felfújja a hasát...téged is meggyötör,akkor elhiheted,hogy a macska pocakját is...
14:49
megnéztem azért bár szinte biztos voltam benne hogy ezt a sok b.utaságot a netről nézitekle, és tényleg úgy van speciál, nekem 1 macskámat se mérgezték meg, és egyet se ütötte el az autó. A verekedésről meg annyit hogy ez párzásnál szokott előfordulni kb évente 2Xvan párzás azt hiszem az enyém ivartalanítva van. Ami többek közt azt is jelenti hogy a házból kimegy ugyan de az udvarba van, esetleg elől a virágoskertbe hűsől az árnyékba, de nem megy el. A testvérpárok vannak nekem, azok verekednek is, de nekik ez játék, a macskuszoknak játék bár én is ahogy elnézem főleg reggelente komoly verekedésnek tűnik, de náluk más szabályok vannak. Amit már írtam is: napi 1X ha kap házikosztot az miatt hogy lehetne zsírdisznó? Erről most hirtelen eszembe jutott h valaki írta hogy a konzervbe sincs semmi vitamin vagy hasonlót, hát ez is igaz, egyedül az alutasakosba van meg a szárazba. Ti csak ezt adtok neki? ha igen az baj. Ja és nem halottatok még egyoldalú táplálkozásról? Bár ez kétoldalú...(most lehet mondani hogy egyszer nyúlhúsosat veszel máskor baromfi harmadszor... )hát ez nem változatos étrend. Ti arra speciál egyáltalán nem is figyeltek.
Az utolsónak meg annyit hogy soha nem gyötörte meg semmit a macskám hasát. Megeszi a pacalt, pulyka húsit, ja és 3X írom le hogy én nem adok neki borsót csak az egyik válaszra reagáltam...
Meg mi az hogy engem is meggyötör a borsó...hát nem! De jól ismersz így hirtelen.
Azokat a macskákat akik világéletében bent tartották valószínű nem fogják megszokni sose a kinti világot megilyednek a nagy tértől de az nem feltételn rossz, mármint a kinti élet és a benti egyszerre( ha megszokják akkor csak nehezen fogják)
Egy "csodálalatos" internetes oldalon a következőt olvastam : (idézem) "A kizárólag kint élő macskák 3-5 évet élnek általában, míg a várható élettartam a bent élő macskák esetében 14 év vagy még ennél is több." jééé mit is írt az egyik válaszadó? netes cuuuuc
Az előző kinti benti cicám 16 évet élt, a mamáméknál kb 14-15 körül nem emlékszem pontossan. A mostani macskám 9 éves. Ja és a kutyák kb tudtommal 18 évet élnek meg átlagban
Egy másik bekezdés:uj idézet a netről " A kint élő macskákat megtámadhatják a vadállatok vagy a szabadon bolyongó háziállatok." Hmmm már megint csak a net: vadállat? mi a f.ene? talán róka? vaddisznó?:D Kutya az tényleg tudja kergetni, de a látszat ellenéra a macska az úr és nem a kutya, a macska gyorsan fut és ugrik ha mégis utolérni ami nem valószínű fúj rá, és megkaparja az orrát, és nem jellenző hogy megharapja kivéve a nagyon mérges kutyák. Ja és nálunk szemez a macska a kutyával és kutya megy el nem a macska:) ergó ő a főnök A további részeket nem folytatom, bár tudnám
Na de most komolyan! Aki forgalmas, és mérges kutyák között lakik az nem tart macskát nem veszélyezteti a macskájának az életét. Én se, mindig figyelek hogy ne legyen baja és a táplálkozására is amibe bőven belefér az 'X-i házikoszt, sőt akár a 2X-i is
"Ja és a kutyák kb tudtommal 18 évet élnek meg átlagban "
hát te baromi okosnak képzeled ám magad...a kutyák nem élnek átlagban 18 évet,nagyon ritka,hogy egy kutya 14 évnél tovább éljen te okostojás...és nem azt mondtam,hogy ismerlek és h téged a borsó meggyötör,hanem h azért a hüvelyes zöldségek általában felpuffasztják az embert,meg az állatokat is...erről ennyit
00:43-as! Elég sok butaságot írtál amiket úgy állítottál be mintha cáfolhatatlan tények lennének. Az első tévedés az az hogy a macskának rossz a viszonylag egyoldalú táplálkozás. Nagyon sokan beleesnek ebbe a hibába, és az ember szükségleteiből indulnak ki ha állatokról van szó. De nagy különbség van a kettő között mert az ember mindenevő, szüksége van változatos étkezésre de a macska nem az. A prémium minőségű eledelek tartalmazzák mindazt a kire szükségük van, ezért ha csak ezt eszik az tökéletesen megfelel. Persze nem azt mondom hogy tilos emellett mást is adni neki ha szereti, csak azt mondom hogy nem baj az ha csak tápon vannak tartva.
A másik dolog pedig az hogy nem tudom miért nem fogadod el a tényt hogy egy kinti macska jóval kevesebb ideig él mint gy benti. Azért mert "netes cucc" még nem szükségszerűen rossz információ. Neked szerencséd van hogy a te macskádnak nem esett semmi baja de a nagy átlag azt mutatja hogy szinte minden kinti macska elég hamar áldozatul esik valaminek. (autónak, mérgezésnek, betegségeknek, vagy csak egyszerűen elkóborol mert nem mindegyik otthon ülő, ivartalanítás ellenére sem)
A harmadik dolog meg ami leginkább szemet szúrt az az amit a kutyákról írtál. Azért mert néhány esetben tényleg előfordul hogy a kutya nem bántja a macskát ez még egyáltalán nem tekinthető általánosnak. Mindennapos eset sajnos hogy a kerteken át közlekedő macskákat szétcincálják a kutyák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!