Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Megtámadott a macskám, miért?...

Megtámadott a macskám, miért? Mély sebek a fejemen.

Figyelt kérdés

Néha szokott játékosan harapdálni, de mindig figyel nehogy erősen tegye. Most a fotelban ültem, megvakartam a fejemet, ő a foteltámláról ráugrott, és harapta, meg belevájta a tarkómba a karmait. Nem akarta elengedni, és attól féltem, hogy el kell törnöm valamiét, mert olyan mélyek voltak a sebek, és olyan erősen kapaszkodott. :((((((((((((((((((((

Ennyire nem vette figyelembe, hogy annak a fejét támadja meg ösztönből, akivel alszik, és akitől a kaját kapja? Az ösztönök így felülbírálják a tetteit? :(((((

2011. febr. 4. 00:19
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Összefügg azzal, hogy nem ivartalanított kandúr, de nem csak az tehet róla. Az csak annyiban számit, hogy „könnyebben kattan be”.

( Benti macsek, és nincs ivartalanítva. Meh, vagy ő nagyon jól nevelt, vagy te vagy nagyon-nagyon türelmes. :)

)

2011. febr. 4. 10:15
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én Szofi cicám is bekkatan néha és neki megy a kezemnek. DE CSAK a kezemnek, mást nem támad rajtam. Néha kicsit túlzásba esik... Olyankor hangosan rászólók, hogy : " Szofikaaa, ez fáj!!!" és akkor rám néz és abba hagyja... Eréjesnek kell lenni a cicákkal.

És azt, hogy a macsak nem társas lény... Ezt csak olyan mondja, akinekmég soha sem volt cicája. Ebben biutos vagyok, mert a páromnak sem volt soha és mióta van cicánk 180 fokot fordult vele a világ a cicákkal kapcsolatban és többet enged Gombóc Artúrnak mint én :) Pedig én mindig is cicás voltam ( rossz emlékem van a kuytákkal kapcsolatban.. megkapott 1 tacsi 5 évesen), de még én sem engedek neki annyit mint ő! Szóval akkor itélkezz, ha van vagy volt cicád valaha is!!!

2011. febr. 4. 16:02
 23/28 anonim ***** válasza:
71%
Nekem minden második nap vérző sebet okoz szóval én megszoktam.Anyum egyik ismerősének olyan Rambo macskája van hogy egyszer összekellet neki varni a kezét,úgy bevadult:D
2011. febr. 4. 17:23
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
Azért a körmét ne vágd le szegénynek .
2011. febr. 4. 22:43
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk azért nem kéne, hogy természetessé váljon, hogy akármikor neked ugorhat a saját macskád, és véresre karmolhat... Én a helyedben ivartalaníttatnám, hátha javulna a helyzet. :/
2011. febr. 5. 08:57
 26/28 A kérdező kommentje:

Sziasztok,

köszi. Azóta sokkal visszafogottabb. Úgy tűnik, hogy felfogta hogy rosszat tett. Tudom, hogy erős határai vannak a macska nevelhetőségének, de sem karomlevágással sem ivartalanítással nem fogok próbálkozni. :)

2011. febr. 7. 06:46
 27/28 anonim ***** válasza:
Az egyik ismerőm (illetve anyám ismerőse) macskája is ezt csinálta, utána már csak akkor ment oda a gazdájához, amikor enni kapott, kb egy hét alatt volt ez. aztán megsimogatta a fickó, és megmarta a kezét, majd megharapta. 2 hét múlva a fickót vitték a kórházba, és 10 hónapig feküdt bent, mert a macska veszett volt. Azóta retteg a macskáktól, felvettem az enyémet, de 2 méternél közelebb nem megy hozzá. Szóval óvatosan, ha ilyeneket látsz rajta. Persze nem megijeszteni akarlak, csak eszembe jutott. Olvastam, hogy megtanulta a leckét.
2011. febr. 8. 20:42
 28/28 A kérdező kommentje:
Köszi, tanulságos.
2011. febr. 8. 21:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!