Hogyan neveljem meg a macskam? Nagyon rossz!
Animal Planet egyik műsorában pont tegnap volt egy ilyen cica! Hűű.. nem is tudom mi a címe a műsornak, 18h magasságában volt, keress rá a neten esetleg, hogy mi a címe és talán rátalálsz arra is, hogy mikor ismétlik.
A lényeg az az volt benne, hogy helytelenül álltak a cicához és azért váltott ki belőle ilyen reakciókat.
Náluk már ott tartott a dolog, ha elment mellettük a macsek, már akkor is harapta/karmolta őket, minden ok nélkül...
" Ha fenyítve nevelsz.. "
Vannak macskák, akiknek karmolós, harapós a természetük, az kisebbik macskám is ilyen, bár Ő lány, de ha megsimogatom magamtól, a kézfejemnek ugrik, vagy az egész karomnak, rúg, kapál, karmol, valamelyik nap a számat is megkapta, sehogy nem lehet leszoktatni róla, ilyen a természete, talán ha megműtik majd, akkor nyugodtabb lesz, ahogy az lenni szokott. Lehet, hogy tényleg csak az ivartalanítás a megoldás. Mikor pisil, csak rakjátok az alomra, újra, és újra, és újra, meg fogja szokni..
Ivartalanítás minnél hamarabb, és türelem :)) még egy év és kicsit megnyugszik majd. Az én cicám is ilyen volt, most másfél éves korára kicsit lenyugodott, többet alszik, kedvesebb és kevesebbszer kattan be. Az a helyzet, hogy vannak kölykök akik ilyen hiperaktívak, nem tudtok sokat csinálni vele, várni kell még kissé felnőnek :)
Azt viszont tudom ajánlani, hogy legyen nálad mindig vízipisztoly és ha ok nélkül megtámad, vagy nagyon megharap spriccelj rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!