Hogyan fürdessem meg a macskám?
Nagyon fontos?
Ha igen, és sehogyse bírja a vizet, akkor mosd át vizes szivaccsal, azzal is tisztul vmennyire.. vagy játékkal csalogasd be a vízbe, a lényeg hogy ne dobd bele, csak fokozatosan szoktasd.
Sziasztok!
Szerintem a szükség nagy úr. A cicám benti cica alapból, de addig sírdogált, hogy naponta mégis kimehet, aminek dohos szag a szőrén, sebes láb, csipás szem, koszos fül, és a tappancsokba ragadt ismeretlen eredetű kosz az eredménye, tehát muszáj volt a pancsi! Amennyire féltem tőle, annyira jól sikerült. Az első két lábát összefogom, a hátsóval beleállítom a kádba, amiben már ott a cicasamponos langyos víz, mellette pedig be van készítve a meleg víz egy nagy tálban, plusz a törölköző. Tehát beleállítod a kádba, a vízzel locsolgatod, samponnal átvakargatod,tappancsok jobban, feneke még annál is, feje búbja még mehet, füle és pofija TILOS (fülét babaolajos fülpiszkálóval, pofija, szeme kamillateás vattával), ezek után leöblíted a szőrét a vízzel a tiszta meleg-langyos vízzel. Törölközőbe betekered végezetül, ekkor már nem engedi a törölgetést, azt majd ha megnyugszik az öledben, ugyanis ezek után én a becsavart macskát, (törölközőből csak egy macskafej látszik ki :)) az ölembe veszem, kiülök vele a napra, most már konvektor elé, és simizem, meg vigasztalom, mert egy világ dőlt benne össze! :) Ha ez sem sikerül, a szomszédasszonyom a cicahámot és segítségül hívja mindehhez! Igenis, ha jónak látod fürdesd meg, de cicasamponnal lehetőleg, hogy tényleg a szőre se hulljon ki! Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!