Megtámadott a macskám, miért? Mély sebek a fejemen.
Néha szokott játékosan harapdálni, de mindig figyel nehogy erősen tegye. Most a fotelban ültem, megvakartam a fejemet, ő a foteltámláról ráugrott, és harapta, meg belevájta a tarkómba a karmait. Nem akarta elengedni, és attól féltem, hogy el kell törnöm valamiét, mert olyan mélyek voltak a sebek, és olyan erősen kapaszkodott. :((((((((((((((((((((
Ennyire nem vette figyelembe, hogy annak a fejét támadja meg ösztönből, akivel alszik, és akitől a kaját kapja? Az ösztönök így felülbírálják a tetteit? :(((((
Egy kutya ugyanúgy megharaphatja a gazdáját. Én többször hallottam olyat, hogy valakit kutyák megmartak, vagy gyerekeket támadtak meg akik belehaltak, mint hogy egy cica valakit halálra karmolt.
E miatt meg felesleges bántani egy macskát. Több ember öl meg vagy sebesít meg egy másik ember naponta mint ahány cica vagy kutya.
A kérdező számára lehet, hogy értelmetlen volt, amit a cicája csinált, de a cicának a maga szemszügéből biztos megvolt a maga oka.
Az állatok nem játékszerek vagy divat kiegészítők és nem emberek ezért szerintem így is kell bánni velük. A macskákat is meglehet nevelni, de mint ahogy az embereket őket sem lehet 100%-osan kiszámítani.
Felesleges emberi logikát vagy indokokat keresni a tetteikben vagy felruházni emberi tulajdonságokkal.
Sziasztok!
Nem vagyok nagy állattartó, de szerintem tudok segíteni...
Minden tartott állatban megvan az a tulajdonság, hogy míg azt meg nem mutatjuk nekik, ők képesek simán maguktól "úrnak" képzelni magukat!Hisz tartják őket, körülugrálják, etetik, így nagyon könnyen kialakul bennük, így nagyon könnyen alattvalónak hihetnek minket... Elég ha olyan esetben, mikor a macska fitogtatja felsőbbrendűségét, akkor horrorisztikus, nem megszokott, minél ijesztőbb módon kimutatjuk a fogunk fehérjét mi is! A macskáknál azt hiszem, hogy a seggrepacsi, csak úgy nem működik...Egy erélyes, hangos ordítás, amit sosem hallott még, elijeszti, de nem tudatosítja benne azt, hogy ki az úr! Ha szembeszállsz vele egy kesztűben, és megmutatod, hogy nem ér semmit sem az amivel ő próbálkozik, akkor leszokik róla. Nyugodtan meg lehet fogni, hajrá kicsit megszorítani, kicsit fájjon neki, de kárt ne okozzunk benne! Hidd el, két három alkalom után rájön, hogy nagyot tud kapni azért amit tesz és ha tisztelni nem is, mert a macskák alapból nem olyan fajták, de félni fog attól, hogy megint kaphat ha bánt téged! ;)
Remélem segítettem!
Még valami, ha hagyod elmenekülni, miután rosszat tett, az neki nyert ügy... Hisz tudja, hogy rosszat csinált, elmenekül, megússza és kész! Ha 10 perc múlva kap, akkor azt már nem fogja tudni miért kapja, hisz már nem kapcsolja össze agyban a két dolgot. Csak úgy megvered... Így semmi jellemformáló dolog nem történik... Minden esetben egyből reagálni kell, az a legjobb, ha reflexből abban a pillanatban teszed, mikor ő is!
Élő példa, édesapám kezét megharapta az ónémetjuhászunk (kb50kg)...
Apám ordított egyszer, fájdalomból, (láttam, tényleg nem játszott a kutya...) majd apám megfogta a kutya nyakán a bőrt, leszorította a betonra, és jobb kézzel elkezdte püfölni! De úgy, hogy a kutya vonított... A lényeg, hogy nem a fájdalomtól, hanem az ijedtségtől... A 6. öklös után befutott a házába, majd fater elővett egy bő másfél méteres fadeszkát, azzal ütötte lendületből a kutya házának az ajtaját... Majd abbahagyta egy mutogatással és ordibálással egybekötött végszóval... A kutya, komolyan mondom, hogy kicserélődött! Másnap, odafutott hozzá és én még nem láttam soha ilyennek, szabály szerűen a nyakába ugrott! És kész! Tudta miért kapta, ennyi!
Még 6-7 évet élt nálunk, elpusztult... 14 évesen!
mindezt csak azért írtam le, hogy példát mutassak, hogy mennyi hatása van annak amit írtam feljebb...
Remélem segít majd!
A macska agresszióról:
Köszi!
Csak pluszokat osztottam, vagy semmit. Ja, a satnyadékmegölősre nyomtam egy minuszt a biztonság kedvéért. :)
Soha nem jár ki, így nem lehet betegsége. Olyan 2,5 éves fiú cica lehet. Nincs ivartalanítva, de nem is lesz. (Még így sem, mert a 2 dolog szerintem nem függ össze.)
Haragudtam rá, de nem azért, mert gonoszságot láttam a tettébe, hanem mert totálisan ész nélkül csinálta, amit tett. Kapott is, óvatosan, hogy rögzüljön benne hogy ezt nem kéne.
Fölösleges azt feszegetni, hogy a kutya társ, a macska meg nem. Szeret a közelemben lennie; az ölemben aludni, meg ilyenek. És nem azért, mert ott van a legmelegebb, vagy mert ott a legpuhább. Az ágyba akkor jön, ha úgy ítéli meg, hogy jöhet. Tehát nem lehet a macskát egy ösztönvezérelt primitív lényként felfogni, mert nem az.
A legaranyosabb hozzászólás ez itt:
"Viszont ha felveszem ilyenkor a kezembe, egyből a kis kezével átkulcsolja a nyakamat és odahúzza magát és összerágja a fejem. Persze nem hagyom, de hát olyan kis gyors:)"
Ezen nagyon behaltam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!