Mi baja lehet? Megfog halni a macskám?
szóval szt hiszem már vagy egy hónapja nem eszik.csak így 2 naponta 3falat ujjpercnyi szalámi cafatot.nagyon lefogyott.már nincs is szinte rajta hús.csak csont pedig ezelőtt 6 kilo volt.csak iszik, de azt sokat.egész nap csak alszik mert máshoz gondolom már nincs is ereje.nyávogni sem tud, a hangja is elment.anyum azt mondta hogy az állatorvos drága lenne nekünk és nem engedhetjük mmeg magunknak...
Mi lesz vele??? Macska nélkül maradok???
Szerintem a szánalmast nem (csak) arra mondják, hogy nincs pénzük az orvosra...Én inkább arra mondanám ezt, ahogy a leányzó válaszolt a kommentekre.
"de ha ti ennyire gazdagok vagytok, akkor nyugodtan fizethetitek a dokit..."
Nem szeretek ilyeneket írni, de szerintem most már teljesen fölösleges lenne. Ennyi idő után nem hiszem, hogy sok mindent tehetne az orvos :/
Amúgy (kérdezőnek): Hogy van a cica? :O Meg van még? Eszegetett azóta?
A lényeg az, hogy akinek nincs pénze vagy sajnálja, ne tartson semmilyen állatot, főleg nem kutyát meg macskát.
Hogy van a macska?
Amikor magadhoz veszel egy állatot, akkor azzal vállalod a gondozását. Nem csak annak a felelőssége a tiéd (jelen esetben a szüleidé), hogy adj neki enni, meg néha cseréld ki a vízét, hanem hogy ha beteg lesz, akkor elvidd orvoshoz, kifizesd a kezelését. Az állattartás nem olcsó dolog, egy műtét akár 30 ezer forint is lehet, ezért mindig kell rá számítani, hogy akármi történhet. Én megértem, hogy nincs pénzed, de erre gondolni kell, mielőtt állatot vállalsz. Ha nem tudod biztosítani a megfelelő ellátást neki, akkor várj még kicsit a macskatartással, mert ennek így nincs értelme.
Mi van a cicával?
kérdező:
igen, minden javaslaot elolvastaméspróbálkoztam vele.
tettek márpáran utalást arra hogy kevés az információ, de ami a betegségét illeti több tünetet nem produkált, csak amiket leírtam és mivel egy jött-ment lesoványodott, anorexiás, csomó nyílt sebbel rendelkező kóbor macska volt és mivel nem vagyok szakértő, ezért a fajtájára éséletkorára nem tudtam kitérni.
ma(2011.01.05)mikor haza értem a suliból már nem volt meg.
nem sajnáltatom magam hát eszem ágában sincs(nincs is miért)...
és valamilyen szinten egyet értek.tudom magamról amit tudok.én nem is akartam háziállatot, mert tudtam hogy nem vagyok jó gazdi.(szóval ezt már légyszi senki se törölje bele a képembe).meg ugye nem is volt rá pénz szóval még abből a szempontból sem.
csak haldoklott,attunk neki enni és odaszokott...szóval ez nem eyg olyan saját döntés volt, hogy "apuciiii, macskát kérek, de most!!"
szóvalmindegy már.viszont nagyon szerettük.
még mindíg úgy gondolom, hogy így még mindíg jobb élete volt.szóval nem egy árokban halt meg, egyedül,ahol folyton rázuhogott volna az eső az autók 6szor mentek volna csak át rajta aztán m,eg hangyák ették volna meg. hanem egy meleg lakásban és volt ki elköszönjön tőle.
nem mellesleg így visszaolvasva tényleg felkaphattam a vizet és nem szokáson így beszélni mint amiket írtam.de amikor már az embert 40en állatkínzózzák le, akkor, akkor...najó mind1. nem mentegetőzöm.
mindenesetre aki segíteni akart, azt nagyon köszönöm. majd egy másik gazdának biztos jóljönnek ezek az információk a neten, és ő majd lehet hamarabb észbe kap.
szóval köszöntem.Viszlát!
Őszintén sajnálom szegény cicust,hogy egy felelőtlen gazdi miatt kellett meghalnia.Ha nem akartad megtartani,nem kellett volna kajáltatni,akkor nem szokik oda,ésatöbbi.A macska olyan állat,hogy ahol kaja van,oda megy.
Én tanulok,mellette dolgozom,hogy meglegyen a pénzem a saját dolgaimra: mint pl a cicusom. És ha beteg lenne akkor egy percig sem gondolkodnék azon,hogy a pénzemből még egy nadrágot vagyek, vagy elvigyem orvoshoz.Nekem ő olyan mintha a gyerekem lenne,ha "bevállaltam",akkor vállalom a felelősséget érte,és amit tudok,megteszek.
Amúgy van olyan orvos is aki biztosít részletfizetési lehetőséget. Vagy ha nem is akartad volna meggyógyíttatni,akkor az altatás lett volna a leghumánusabb megoldás...Nem hagyni szenvedni hetekig szegényt,és neten várni a megoldást.Főleg,hogy senki véleményére nem is voltál kíváncsi,és úgy beszéltél az itteni emberekkel mint egy sz*rdarabbal. Pont te?....
Nyugodjon békében a cica
Hát én ezzel azért nem értek teljesen egyet. Szerintem jól tette, hogy nem hagyta az utcán szenvedni és etette, gyógyítgatta. Ezután mondjuk elvihette volna egy menhelyre, vagy hirdethette volna, hogy ellehet vinni =/
Mindenesetre legalább meghosszabbította az életét a cicunak...ez is valami. A végén mondjuk gondolom szenvedett szegény, de azért próbáljuk a jó oldalát is nézni a dolgoknak, még ha nehéz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!