Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért alszanak rajtam a macskák?

Miért alszanak rajtam a macskák?

Figyelt kérdés
Két mentett macskánk van. Egyikük két éve van itt, éjjel mindig rajtam fekszik el és alszik. Pár hónapja hoztunk még egy cicát, ugyanezt csinálja, csak mivel annyira nem kedvelik egymást, az egyik a lábamon, a másik a vállamnál. Ugyanott alszik a férjem is, de őt ilyenkor hanyagolják (pedif eteti, játszik velük, napközben simán elfekszenek rajta is)
tegnap 13:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Olyankor neha muszaj szandekosan lerugni, de csaladi konszenzus alapjan.
tegnap 15:31
 12/14 A kérdező kommentje:
Naaa, elszabadult itt a kommentmező :D én a testhőmérsékleten gondolkodtam, vagy valóban én szolidabban forgolódok, a többit hagyjuk már :D
tegnap 15:37
 13/14 anonim ***** válasza:

A macska a saját fajtatársaival is egy kupacban szeret aludni.

Ennek sok oka van:

-Testmeleg megosztása (a macska egy félsivatagos éghajlati állat, imádja a meleget)

-A kolónia szagát körbeadni (a 'mi egy család vagyunk' érzet)

-Tespedés közben több szem többet lát (a macska préda állat is, így szereti ha kiszolgáltatott helyzetekben nincs egyedül)

-Az ember macska szemszögől nagyon mélyen alszik, és nagyon sokáig (nem vagy jó vadász, szóval szemmel tartanak)

tegnap 17:11
 14/14 anonim ***** válasza:

Hármas, érdekes, az én férjem is 80 kiló, de még egyszer sem sikerült "véletlenül lerúgnia" az ágyról a max kétkilós macskánkat, szóval nem kell büszkének lenned arra, hogy te lerugdosod a macskát az ágyról.

Persze "balesetbe" csomagolva.

ma 08:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!