Kaphatok bélférgességet, ha az ágyamban alszanak a macskák?
Én se tudom letolni a torkán a tablettát, sajnálom is "fojtogatni", ez van, nem megy.
Úgyhogy három havonta kirándulunk a dokihoz, gyilkolja ő. :)
Egyébként annyira könnyen nem kapsz férgességet, ha a megfelelő higiéniát betartod, mikor almozod őket, illetve kellő sűrűséggel teszed ezt, akkor nem lesz gond. A pofidörgölés önmagában kevés ahhoz, hogy elkapd.
Én a féreghajtó tablettát porrá töröm, belekeverem egy kávéskanálnyi májkrémbe (bármi ilyesmi állagú jó, amit megeszik), és lenyalja a kezemről. (pici adag legyen, tényleg a mokkáskanálban kell gondolkodni, ne legyen tele). Egyszer több lett, rákentem a mancsára, onnan nyalta le.(nem bírják elviselni, ha van vmi a szőrükön).
A tablettás mutatványt kiskorában megpróbáltam egyszer, végigolvastam a neten az összes ezzel kapcsolatos poént, majd úgy gondoltam, hogy ezt inkább hanyagoljuk, és másnap megálmodtam ezt a porrá törőst.
Nem leszel férges tőle.
Ellenben, ha egerekre vadászik, bármikor kaphat mérgezést a macska, amibe konkrétan belepusztulhat, mégpedig mérgezett egértől. Patkánymérget tudom konkrétan, hogy vérhígító és gondolom ugyanazt adják minden rágcsálóra, ami nem annyira szép, hogy kínok, és görcsök közt szétmarja belülről a macska testét is. Én ennek fényében nem igazán engedném egerészni.
Nyers húst meg nyugodtan adhatnál neki, mert az lenne/volt a természetes, viszont csak biztos forrásból. Nem nagyüzemi húst!! Csak az egerészésből gondolom, hogy esetleg vidéken laktok, de legalábbis kertesben és talán-talán, esetleg tartotok valami jószágot, csirkét, nyulat, stb. Sertéshúst tilos nyersen adni, valamint a sertés bármilyen részét (belső szerv) szintén, az Aujeszky-kór, másnéven álveszettség miatt (kutyára, macskára halálos, gyógyíthatatlan, emberre veszélytelen), illetve a jelenleg némileg rejtélyesen (hiányos tájékoztatás) jelen lévő sertéspestis miatt.
De csirkét, kacsát, pulykát, stb. adhatsz nekik, csak jó lenne háztól. (szóval tuti biztos helyről friss nyers hús).
Persze a főtt is jó, természetesen, csak az egeret hanyagoljátok!!
Egyébként ha ilyen rendszeresen vannak féregtelenítve, akkor ott biztos rendben van minden. Ha esetleg gondolod, megnyugtatásodra, akkor állatorvosnál kb. egy db ezres a kakivizsgálat, orsóféregre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!