Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Kaphatok bélférgességet, ha...

Kaphatok bélférgességet, ha az ágyamban alszanak a macskák?

Figyelt kérdés
Természetesen kapnak féreghajtót, de a rendszeressége változó. Egyedül élek, és segítség nélkül nem tudom beadni nekik, két embereres a mutatvány és nem mindig jön rá segítség mikor aktuális lenne. Így van hogy megkapják a 3. hónapban, van hogy a 4. -ben. Pasztát szoktunk letolni nekik, de ahhoz is le kell fogni. Tabletta kizárt, már mindenféle módszerrel próbálkoztam. Kijárnak udvarra, de nem érintkeznek más állatokkal, viszont van amelyik egerészik. Egértől kaphatnak férgességet? Nyers húst nem adok nekik, mindig megfőzöm, valamint minőségi száraz tápot kapnak, és minőségi nedves eledelt. Kakijukban nem látok soha semmit. Az egyik a lábamnál alszik, de a másik gyakran nyomul éjszaka, hozzám bújik, és a pofiját dörgöli hozzám. Volt már ilyen kellemtelen dologban részetek? Mik voltak a tünetek?
2018. okt. 15. 09:14
 1/9 anonim ***** válasza:
78%
Én három havonta adok féreghajtót a macskámnak, ő is kijárós. Még soha nem találtam férget a kakijában és én se lettem soha férges. Velem alszik, mindenhol ott van, sőt még babát is várok. Soha nem volt semmilyen gond. Mondjuk bolhairtót havonta teszek rá és a terhesség miatt most havonta van féreg hajtva is. Szerintem tartsd be a három havonta esedékes féreghajtást és nem lesz gond. Ha máshogy nem megy, állatorvos beadja neki.
2018. okt. 15. 09:29
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi első, és sok örömöt neked :-)
2018. okt. 15. 09:51
 3/9 anonim ***** válasza:
78%

Én se tudom letolni a torkán a tablettát, sajnálom is "fojtogatni", ez van, nem megy.

Úgyhogy három havonta kirándulunk a dokihoz, gyilkolja ő. :)

Egyébként annyira könnyen nem kapsz férgességet, ha a megfelelő higiéniát betartod, mikor almozod őket, illetve kellő sűrűséggel teszed ezt, akkor nem lesz gond. A pofidörgölés önmagában kevés ahhoz, hogy elkapd.

2018. okt. 15. 10:02
 4/9 anonim ***** válasza:
8%
Nem értem miért kéne lefogni a macskát. Eleve nem csak tablettás féregtelenitő létezik
2018. okt. 15. 10:04
 5/9 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Igen létezik olyan bolhairtó csepp amit havonta kell a nyakára cseppenteni és az egyben féreghajtó is, de nekünk arra sajnos allergiás lett a cica és nagyon kivakarta a nyakát tőle. Ezért váltottunk a tablettára de én se tudom beadni neki, mindig a férjem adja be neki.
2018. okt. 15. 10:15
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem kaphatsz ha féreghajtva vannak. Én sem tudom leimádkozni a torkukon a tablettát, én pasztás féreghajtót szoktam venni. Gondolom jó lehet az íze, mert megeszik maguktól is.
2018. okt. 15. 14:47
 7/9 anonim ***** válasza:

Én a féreghajtó tablettát porrá töröm, belekeverem egy kávéskanálnyi májkrémbe (bármi ilyesmi állagú jó, amit megeszik), és lenyalja a kezemről. (pici adag legyen, tényleg a mokkáskanálban kell gondolkodni, ne legyen tele). Egyszer több lett, rákentem a mancsára, onnan nyalta le.(nem bírják elviselni, ha van vmi a szőrükön).

A tablettás mutatványt kiskorában megpróbáltam egyszer, végigolvastam a neten az összes ezzel kapcsolatos poént, majd úgy gondoltam, hogy ezt inkább hanyagoljuk, és másnap megálmodtam ezt a porrá törőst.

Nem leszel férges tőle.

Ellenben, ha egerekre vadászik, bármikor kaphat mérgezést a macska, amibe konkrétan belepusztulhat, mégpedig mérgezett egértől. Patkánymérget tudom konkrétan, hogy vérhígító és gondolom ugyanazt adják minden rágcsálóra, ami nem annyira szép, hogy kínok, és görcsök közt szétmarja belülről a macska testét is. Én ennek fényében nem igazán engedném egerészni.

Nyers húst meg nyugodtan adhatnál neki, mert az lenne/volt a természetes, viszont csak biztos forrásból. Nem nagyüzemi húst!! Csak az egerészésből gondolom, hogy esetleg vidéken laktok, de legalábbis kertesben és talán-talán, esetleg tartotok valami jószágot, csirkét, nyulat, stb. Sertéshúst tilos nyersen adni, valamint a sertés bármilyen részét (belső szerv) szintén, az Aujeszky-kór, másnéven álveszettség miatt (kutyára, macskára halálos, gyógyíthatatlan, emberre veszélytelen), illetve a jelenleg némileg rejtélyesen (hiányos tájékoztatás) jelen lévő sertéspestis miatt.

De csirkét, kacsát, pulykát, stb. adhatsz nekik, csak jó lenne háztól. (szóval tuti biztos helyről friss nyers hús).

Persze a főtt is jó, természetesen, csak az egeret hanyagoljátok!!

Egyébként ha ilyen rendszeresen vannak féregtelenítve, akkor ott biztos rendben van minden. Ha esetleg gondolod, megnyugtatásodra, akkor állatorvosnál kb. egy db ezres a kakivizsgálat, orsóféregre.

2018. okt. 16. 18:07
 8/9 anonim ***** válasza:
Sztem így nem leszel férges. Mi amúgy úgy adjuk be a féreghajtó tabit h rákenünk egy jó adag kenőmájast. Így mindig lemegy!
2018. okt. 24. 10:29
 9/9 A kérdező kommentje:
Kertvárosban élünk és nem tartunk haszonállatokat. Mi nem használunk egérmérget, élvefogóval szoktam megfogni őket. Persze, tudom hogy máshol megmérgezhetik, de kétlem, hogy akkor eljutna idáig élve. A macskák meg nem csatangolnak el máshova. Télen szoktak egerek bekerülni a műhelybe, melléképületekbe, nem tudom megtiltani nekik, hogy ne vadásszanak. Mindig is volt macskánk, még sosem pusztult el egy sem mérgezésben. Húst nem tudok venni biztos forrásból, tehát ezért nem adok nekik nyersen. A natúr főtt csirkehúst imádják. Azért is jobb megfőzni, mert az egyik pl. nagyon nem akar vizet inni, így a husira mindig teszek egy kis húslét is pótolni a folyadékot. Ráadásul ivartalanított kandúr, és féltem a vizelet besűrűsödéstől.
2018. okt. 25. 07:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!