Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Csomósodó macskaalom mennyire...

Csomósodó macskaalom mennyire tapad rá a székletükre? Le lehet húzni a wc-n?

Figyelt kérdés
Mármint csak a kakijukat húznám le semmi mást (mint eddig a szilikátosnál), de nem tudom mennyire fogja majd be és le lehet-e úgyis.

dec. 16. 12:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ a rátapadt alom mrnnyisége, hogy mennyire nedves, ami kijön. Meg hogy mennyire ássa be.

Semmiképp sem ajánlom lehúzni ( a szilikátosat se), mert azt hoszed, hogy ha lemegy, akkor nincs probléma, de valójában a komolyabb dugulások a csőven, lejjebb kezdődnek, szűkülni kezd a csőátmérő a rárakódott cucc miatt, és úgy dugul el, sokszor annyira, hogy csak ( főleg a régebbi csövek) szétrepednek, aztán csőtörés.

dec. 16. 12:28
 2/12 anonim ***** válasza:
87%
Nem az számít, mennyi ragad rá, mert felgyülemlik a csövekben és az okozza a problémát. Csak és kizárólag azt szabad wc-n lehúzni, amire fel van tüntetve, hogy szabad! Nem oldódik fel az alom, eldugítod, tönkrevágod a rendszert. Szilikátosat is tilos!
dec. 16. 12:52
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Tilos lehuzni, eddig se lehetett volna.
dec. 16. 13:41
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Én se húznám le. Hozzáteszem, hogy semmiféle alomból kibányászott kakit se, nem csak a bentonitost. Tudom, zavaró, hogy 500 tekercs zacsit el kell használni hozzá, meg levinni a közös kukába, hogy ne büdösösjön a lakásba, de ez van.
dec. 16. 13:49
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha egyszer-egyszer beledobsz egy darabot, amit mondjuk kihordott épp és van rajta két szem alom, attól nem lesz baj, de ebből nem lehet rendszert csinálni, mert hosszútávon úgy beleköt a csövekbe, mint a cement. És ráragad a kakira, mert a macska elássa ugye általában.
dec. 16. 13:57
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem húzd le, eldugítja a wc-t. Nálunk konkrétan a teljes társasházban folyt vissza a cucc
dec. 16. 14:14
 7/12 anonim ***** válasza:
15%
Én a szilikátosat mindig lehúztam, nem volt soha semmi baj, viszont a csomósodót nem szabad! Simán eldugíthatja a wc t!!!
dec. 17. 23:11
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

A wc-n nem szabad lehúzni egyik almot sem, még a bio papír vagy kukorica alom is tud dugulást okozni.

Viszont elvileg nem szabad a kukába tenni sem. Legalább is nálunk a hulladékszállító kikötötte, és volt már amikor a kukás kirakta a szemétből az egyébként gondosan becsomagolt és lezárt almot. (azóta megy külön fekete zsákba lezárva, és elrejtve a többi szemét közé ami szintén fekete zsákban van).

dec. 17. 23:44
 9/12 anonim ***** válasza:

Az alom csomagolására is rá van írva, hogy a kommunális gyűjtőbe helyezendő.

Be is bszna, más a kölyke szaros pelenkáját még zsák nélkül is otthagyja bűzölögni, mégis elviszik. De a véres betétet, használt intim törlőt, óvszert stb-t is ki kell dobni és nem kell az embereknek otthon veszélyes hulladékgyűjtő állomást üzemeltetni ezeknek a szemeteknek.

dec. 18. 00:46
 10/12 anonim ***** válasza:

8, pedig hivatalosan kommunális szemétbe helyezhető.

De hogy kell ezt elképzelni, áttúrta a kukátokat?...Hogy találta meg benne az almot? Csak nem fogjátok, és úgy, ahogy van beleöntitek a kukába zsák meg minden nélkül?!

Mondjuk én úgy gyűjtöm, hogy van egy zárható kicsi vödröm, abba húzok kukászsákot, és oda gyűjtöm. Ha tele van, összekötöm, megy bele a kommunálisba. A zárható vödör nem engedi ki a szagot, és nem kell a saját benti kukámba dobálnom a kakit sem. Sokszor még ráadásul ezt a bezacskózott almot úgy viszem ki, hogy belecsomagolom egy másik kukászsákba is, hogy biztosan ne eresszen, ha véletlenül valamelyiken lyuk keletkezne.

dec. 18. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!