Lidl Penny macska tápok elég jók? Száraz vagy konzerves jobb? Na meg a macskaalom?
Miből milyen legyen, hogy mindketten jól járjunk?
Sima házi cica, ivartalan leány.
Ez kb olyan montha azt mondanád hogy gereket se vállaljon senki aki fejer kenyeret mert adni a gyereknek, vagy mert nem tud neki bio kaját adni. Pl a a közkedvelt virsli is tele van adalekanyagokkal.
A macskának se mindig a maximumot nyújtjuk, egysuerűen amyagi okokbol sokszor. De attól még lehet boldog.
Nem akarok internetről rendelni, előre utalni, meg a túró tudja mit. Sajnos azt se tudom melyikek jó kaják...
Nem igazán értek ezekhez, megbízhatóság szempontjából hogy mégis mit hoznak ki. Sima boltba, egy Penny, Lidl, Tesco, Aldi vagy valamelyikbe nincsen valami jó ennivaló neki?
Szerintem egyik táp sem az igazi. A macska fő eledele az egér. Én általában jó minőségű táppal etetem a macskáimat, mégis már a harmadiknak van pajzsmirigy túltengése, egy meg cukorbeteg is volt még emellett.
Arról nem is beszélve, hogy vehetek akármilyen jónak mondott tápot, nem biztos, hogy meg is eszik. De van olyan macskám, ami a nyers csirkemellett, májat, szívet eszi, és van amelyik a grillcsirke combért van oda.
16. De ppen ez az, hogy már nem lehet úgy általánosítani hogy "sima szupermarketes" kaja.
Mert már a szupermarketek is alkalmazkodtak valamennyire, és náluk is van már gabonamentes macskaeledel, ami természetesen drágább mint pl egy Prevital. Nem azt mondom hogy a top 5-ben vannak, de egyáltalán nem olyan rosszak.
Mellesleg olyat mint Previtalt és Whiskast is arulnak Fressnapf-ban, nem csak minőségi kaját.
Tehát olyan sem létezik hogy állateledel boltos kaja.
A sima hús magában olcsóbban kijön amúgy. Csirkemell kb 2000/kg,zúza 1000. Ellenben a minősegi tasakos és konzerves macskaeledel 3000-7000/kg. A húsban nincs hozzáadva vitamin. Meg lehet főzni valamennyire ha félsz a káros vírusoktol/bakteriumtol. Szerintem minden cica szereti. Mellé vizet adni, esetleg szárazat rágcsalni és kész. A száraz lehet minőségi.
De otthon is csinalhatsz. Ha megnezel egy minőségi macskakajat, akkor a hozzávaló az a hús és belsosegek összedarálva, lé, ásványi anyagok, kis püresitett zöldség (a rossz minösegűben van még gabona, gondolom hus helyett azzal sűrítenek, cukor hogy elfedje a rossz ízt, esetleg izfokozó). Szerintem fele annyiból megvagy ha otthon csinálod.
A konzerv mellett legyen mondva, hogy tartós, nem romlik meg 3 nap múlva.
18.
Tisztában vagyok vele,hogy mindent árulnak a Fressnapfban,ahogy a Zoopluson is. Nem is mondtam olyat,hogy van az “állateledelboltos” kaja ami csúcs minőség . Azt írtam,hogy ott lehet normálisat venni. Én nem láttam szupermarketben normális kaját,ami magas hústartalmú,cukormentes,ízfokozómentes lenne, bár itt jön képbe az,hogy kinek mi a minőségi.
Azt aláírom,hogy a hús a legjobb nekik,de a kérdező a tápokról érdeklődött, plusz az èn macskám pl nem eszi meg a nyers/főtt húst, sem az alutasakost, se semmit,csak a szárazat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!