Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Dilemmában vagyok. Ti mit...

Katona Dius kérdése:

Dilemmában vagyok. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Tegnap reggel találtam tőlünk 2 sarokra egy kb 2-3 hónapos kiscicát. Átázva (egész nap esett), átfázva, éhesen, picit alultápláltan.

Hazavittem, megetettem, kapott bolhaírtót, féreghajtót.

A dilemmám a következő: megkeressem-e a gazdáját (ha van egyáltalán), vagy tartsam meg? Van már 4 cicám, igazából elfér, ellátni, gondozni, orvoshoz vinni, ivartalaníttatni lenne keret még egyre. Mivel aranyos, bújós, dorombolós, kedves kis fiúcska, így szívesen megtartanám, és őszintén, ha valaki így tartja (kihajintva az utcára/udvarra, alig-alig etetve, valószínűleg ivartalanítás nélkül a későbbiekben is) nem szívesen adnám vissza neki. Ráadásul a környéken elég nagy az elütött macskák száma az bagzási időszakban. Pár hónapra rá meg kisebb cicákat is sokszor látok kilapítva. Egyszerűen nem szívesen adnám vissza, mert előre látom, mi lesz a sorsa. Viszont másrész, milyen jogon veszem el valakitől a cicáját, csak mert nem úgy tartja, mint szerintem kéne?

Férjem azon a véleményen van, hogy tartsuk meg, itt jobb sora lesz.

De én nem tudok dűlőre jutni.

Nem azt kérem, mondjátok meg, mit tegyek, azt úgyis nekem kell eldöntenem. De ti ilyen esetben mit tennétek? Feltételezve, hogy van rá anyagi keret és kedv is.

szept. 18. 11:41
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Természetesen megtartanám. Aki egy 2-3 hónapos icipici cicát kibsz az utcára, az nem “gazda”, arról nem is beszélve, hogy törvényt sért, mert minden állatot köteles mindenki a saját telkén belül tartani. Igen, a macskát is. Ha meg már jogról pezsegne valaki, nos, két dokumentummal lehet perdöntően igazolni a tulajdonjogot: örökbefogadási és adásvételi szerződés. Semmi mással, még a chippel sem (ami nyilván úgysincs egy ilyen utcamacskában), meg cuki fényképekkel és társaival.

De a leírásból ítélve a cica lehet simán utcán született kóbor is, aki talán betévedt már más házakba is, ezért aránylag szocializált. Mindenképpen jobb helye lesz nálad és drukkolok, hogy egészséges legyen. Ha nem az, az már sajnos baj a többi macska miatt.

szept. 21. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!