Nem tudom hogy lenne a legjobb a cicának, egy kis dilemmában vagyok. Ti mit tennétek?
Érthető a dilemma nekem is mindig voltak cicáim, most is van egy kormos, szóval azt mondom fő a biztonságuk. Mire mennek a nagy szabadsággal, ha bajuk esik vagy elkóricálnak? Főleg a kicsi. A kis kandúrok rettentő kíváncsiak és bátrak. Ivartalanítva vannak?
Mi baj van a kerítéssel, hogy nem lehet megcsinálni?
Esetleg veletek felügyelet alatt kint lehetnének egy kicsit addig oda figyelnétek rájuk.
Mi is ebben a helyzetben voltunk pár éve, és akkor az állatorvos azt javasolta, hogy továbbra is maradjon a cica csak benti.
Egyrészt mert nem olyan erős az immunrendszere, és könnyebben elkaphat valamit, másrészt pedig nem olyan erős, edzett, gyors mint a kinti állatok, és ha egy harcba keveredne, akkor nagyon nagy baja is lehet.
A milyen hosszú szőrű, ezért az is fennáll, hogy beleakad valami, összecsomósodik a bundája, és lehet levágatni az egészet.
Arról nem is beszélve, hogy mivel alomra volt szoktatva, kint még csak WC-zni sem tudna, ha nem teszel ki almot.
Mi próbáltuk az első napokban azt, hogy amikor kint voltunk, akkor hoztuk magunkkal, de nem igazán tetszett neki, és agresszívvá vált mikor kint volt (fújt ránk, meg karmolt) így megfogni sem tudtuk. Most csak az ablakból ülve szereti nézni a kertet, ha jó idő van akkor kiül a teraszra (szerencsére nem ugrik le, pedig egy fa is van a terasz mellett, de a magasság is csak 240 cm).
Szóval szerintem maradjanak benti cicák, a 12 éves lány cica nem is tudna mit kezdeni magával ebben a teljesen más környezetben, és csak elveszne.
Ha pedig nagyon szép, drága macskák, akkor az is elképzelhető, hogy esetleg ellopják őket...
12 éves cicát én már nem mernék kiengedni az utcára, teljesen új világ neki. Igaz én egyébként sem engednék már macskát utcára, túl nagy a balesetveszély. Én a cicakifutót javaslom, én is szerettem volna a cicáimnak. Rengeteg féle van a neten, bátran lehet ötletet meríteni belőlük! Olyan is van, amit ablakra lehet ráépíteni, tehát szabadon jár-kel a cica. Lehet bele tenni létrát, kaparófát, bármit. Szerintem így lehet egy cica élete e lehető legbiztonságosabb módon a lehető legboldogabb. :)
Felügyelettel képtelenség őket kiengedni, bármikor meglóghatnak és kész a baj. A cicakifutónak az a lényege, hogy friss levegőn, kinn a napsütésben lehessenek a cicák, mint a gazdájuk a teraszon.
Ha szerinted ez a hely kicsi nekik akkor nincs más, mint szabadon engedni őket hogy bárhová elmehessenek. De ezt sem akarod. A kifutó egy kompromisszumos megoldás, ami egyesíti mindkét tartásmód előnyét: a szoba biztonságát és a kerti játékot, napozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!