Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit tennétek ilyen helyzetben?...

Mit tennétek ilyen helyzetben? Egyetem, szakválasztási dilemmába kerültem

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy elvégeztem egy alapképzést BSC- t agár vonalon. Viszont sajnos arra jöttem rá, hogy nem igazán az én világom. Van olyan része ami érdekel és elsősorban olyan helyen szeretnék elhelyezkedni vele, de azért ez nem ilyen egyszerű. Mindenképpen szeretnék menni mesterképzésre, viszont levelezőn munka mellett. Egy erre a szakra épülő mesterképzés az egyik jelöltem. Mivel ha már ezen a vonalon végeztem és ebben is szeretnék elhelyezkedni akkor talán ennek lenne értelme. De ott a másik oldal, hogy kevésbé vonz az agrár világ és rájöttem egy másik szak, alapképzés - a kereskedelem és marketing sokkal jobban érdekelne. Viszont eléggé tömeg szak lett az biztos. Illetve az szintén három és fél éves képzés lenne és ugyanúgy csak egy alapképzés mint amin most voltam. Az agrárra épülő mester pedig csak kettő év. Tudom a kettő között már nincs olyan nagy különbség, nem is feltétlen az ideje zavar. Hanem mivel levelezőn csinálnám bármelyiket is választom később, így úgy érzem logikus lenne az agrár vonalon maradni ha már abban fogok dolgozni( reményeim szerint sikerül elhelyezkedni). Őszintén szólva teljesen tanácstalan vagyok, hogy van e értelme belevágni egy teljesen más irányba..Jobban érdekelne, de kevésbé lenne logikus számomra.

Tudom, hogy később még bármit elvegezhetek, illetve okj- s képzések is vannak tervben. Ami szintén egyikhez se kapcsolódik 😂De az már a legkevesebb lenne mert nem ilyen kötött dolog mint az egyetem.

2023. aug. 4. 11:16
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Az alapján döntenék, hogy a jövőbeli munkahely szempontjából melyik a relevánsabb képzés. Írtad, hogy tudod, hol szeretnél elhelyezkedni,akkor az alapján kell dönteni.
2023. aug. 4. 12:22
 2/2 anonim ***** válasza:
Kereskedelem és marketing, nyilván. Én 27 évesen kezdtem el (szintén diplomával és munka mellett), életem legjobb döntése volt.
2023. aug. 4. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!