Milyen szakot ajánlanátok, ha csak egy diploma kell?
Emelt történelemmel van 350 pontom. 4 éve érettségiztem. Dolgoztam. Előnyt jelent egy diploma ma már.
Levelezőn gondolkozom.
Vélemények?
F.
Szociológia, történelem amivel szimpatizáltam, meg az irodalom. Matekom viszont mindig alig kettes volt, így nem hinném, hogy játszana a szociológia.
Szerintem kreatív vagyok, van fantáziám. Szeretek olvasni.
Írtam már pl újságot is, blogoltam.
De amúgy szakmám nincs, csak sima érettségim. Irodában melózok.
Ez gyenge támpont szerint.
Én nem vagyok diplomás, de ha már diplomázni készülnék akkor fix hogy olyasmit választanék ami érdekel is meg piacképes is.
Biztosan nem tanulnék hobbiból egy olyan dolgot ami nem érdekel de legalább könnyű. Vagy csinálom rendesen vagy nem csinálok semmit és hagyom a francba.
Valami bölcsész szak akkor? A ponthatárokat nem tudom. Ilyen nyelvi szakok pl anglisztika, romamisztika, etc.
A társadalomtudományi szakok kiesnek ha kerülöd a matekot, ami elég kár, mivel piacképes papírt adnak, de ott is nagyon erős a matek és statisztika. Talán szociológián vagy kommunikáció és médiatudományon neki lehet menni levelezőn.
Kommunikáción úgy tudom magasak a ponthatárok. De gondoltam rá.
Angollal rontottam el nagyon az érettségim. Matek érdekes módon azért 3-as lett.
Amúgy nem értek egyet ezzel a mentalitással. Miért ne diplomázzon le valaki valamiből ha előrébb juthat egy PAPÍRRAL? Szántalan példa van a környezetemben. Nem kell mindenkinek Doktorandusznak lenni.
Egyébként a történelem vonzott meg vonz is, de nem vagyok naiv, semmit nem ér.
Romanisztikára meg miért mennék? Nem érdekelnek a szláv nyelvek.
Ha mennék is valamire ilyen téren gondolkozva az a szlavisztika lenne. De tudom egy szlavisztikustól, hogy simán tanulni egy nyelvet jobban megéri.
Autodidakta módon tanultam meg az adott szláv nyelven, és már voltam abban az országban. Megértettem magam.
Nekem csak egy érettségi kell, ami azért felmutatható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!