Macskáknak milyen nyakörvet vegyek?
Nyakörvetvinkább ne vagy csak olyat ami könnyen szakad mert volt már olyan hogy felalasztották magukat mert beakadt egy ágba vagy kerítésbe.
Lehet olyat venni ami könnyen szakad.
A legtöbb normál állatboltos már "önkioldós", de ha megteheted, vedd meg személyes, mert úgy le tudod tesztelni. Összekapcsolod, húzod szétfele, és akkor kipattan a csatt. Nem szétszakad, csak kiold.
Én amúgy nem ajánlom. Egyrészt kb hetente rakhatsz majd másikat a macskára bilétástul, mindenestül. Másrészt senkit nem fog izgatni, hogy van gazdája, ha az utcán kóricálgat.
Inkább oldd meg, hogy ne juthassanak ki az udvarról. Macskabiztos kerítés kell.
Szerintem nem sok értelme van macskára nyakörvet rakni, főleg ha kinti. Ha nem önkioldós vagy könnyen szakadós akkor veszélyes a cicára, ha meg az akkor egy virgoncabb cicánál, főleg ha a környezet is rásegít, pár naponta cserélheted.
Persze egy próbát megér, de ha belekeverednek a "tűrhető forgalomba" akkor sajnos a nyakörv se védi meg őket. Jobb lenne a macskabiztos kerítés, de hát az nem terem csak úgy és nem is olcsó dolog... Nem egyszerű ez a kinti macskatartás, de aranyos, hogy törődtök velük.
A chip jobb és nyilván tartósabb, de nem tudom mennyi értelme lenne. Mármint sokan még azt se tudják, hogy - ugyan sajnos nem kötelező - de van cicáknak való oltás, nemhogy lehet őket chipeltetni. Ha valaki megtalálja őket nagy valószínűséggel eszébe se fog jutni, hogy elvigye leolvastatni.
A chipet én is emiatt vetném el, amit az utolsó is ír. Itt a környéken kb csak idősek laknak akiknek 100% hogy fogalmuk sincs a chip létezéséről sem.
A kerítés pedig sajnos egyáltalán nem cica biztos, nem terveztünk cicát/ kutyát ameddig nem lenne rendbe szedve, de mint írtam máshogy alakult. Továbbra is kint vannak csoportokban, de nem igazán jelentkezett értük senki.
A nyakörvet pedig akkor még átgondolom ennek fényében amit többen is írtatok. Egyébként eléggé félnek az autók hangjától így eddig még nem mentek ki az utcára szerencsére, de gondolom ez nem fog sokáig tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!